1. Anasayfa
  2. LoL

LEC 2021 Yaz Finalleri: MAD Lions, Büyük Final’de!

LEC 2021 Yaz Finalleri: MAD Lions, Büyük Final’de!
LEC'de Haftanın Sonuçları
0

Avrupa sahnesinde League of Legends heyecanı son hızıyla devam ediyor. Normal sezonun tamamlanmasının ardından başlayan Yaz Finalleri’nde adım adım sona yaklaşıldı. 2021 Dünya Şampiyonası‘na 3 takım gönderecek olan LEC‘de, üç takım da kesinleşmiş durumda.

E9a67NNWQAwdbFN

MAD Lions, LEC 2021 YAZ Büyük Final’inde!

Geçtiğimiz mevsimin şampiyonu MAD Lions, bu sezon da ligi üçüncü sırada bitirerek Yaz Finalleri’ne üst grup aşamasından başlamayı başardı. İlk maçında ligi ikinci sırada bitiren G2 Esports karşısına çıkan MAD Lions bu karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak bir üst tura yükselmeyi başardı. Ayrıca MAD Lions, Yaz Finalleri’nde son üç arasına kalmayı garantilediği için Rogue‘nun ardından 2021 Dünya Şampiyonası‘nda oynamayı garantileyen ikinci LEC takımı oldu.

Üst grup ikinci turda ligi lider tamamlayan Rogue karşısına çıkan MAD Lions, bu karşılaşmadan da 3-0’lık skorla galip ayrılarak Büyük Final‘e yükseldi. Bu seride, MAD Lions forması giyen Türk üst koridor oyuncusu İrfan Berk “Armut” Tükek’in performansı ile dikkat çekti.

E9VS9f WUA0Mm4R

MAD Lions, Büyük Final’e yükseldiği için LEC’de bu mevsim son ikiyi garantiledi ve bu sebeple Worlds 2021’de grup aşamasında mücadele etmeyi de garantiledi. Tarihinde ilk kez Worlds’te grup aşamasında mücadele edecek olan MAD Lions’ı, geçen yıl Dünya Şampiyonası ön elemelerinde temsilcimiz Papara SuperMassive elemişti.

Fnatic, Üst Üste 5. Kez Worlds’te!

Her ne kadar iyi bir mevsim geçirse de normal sezonu istediği gibi tamamlayamayan Fnatic, mevsim finallerinde fırtına gibi esiyor. Uzun süre liderlik yarışına dahil olan fakat son haftalarda ilk dört sırdan da düşerek mevsim finallerine alt gruptan başlamak zorunda kalmıştı. Ligin en köklü ekiplerinden Fnatic, mevsim finallerinde ise namağlup bir şekilde son üçe kalmayı başardı. İlk önce Team Vitality‘i, ardından da üst gruptan alt gruba düşen sırasıyla Misfits Gaming ve G2 Esports‘u mağlup eden Fnatic, alt grup finaline yükseldi ve son üçe kaldığı için üst üste 5. kez Worlds’te mücadele etmeye hak kazandı. Fnatic-G2 Esports serisinin ardından Fnatic forması giyen oyuncuların ve teknik ekipten isimlerin ise sevinç göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. O anlar kameralara böyle yansıdı;

Öte yandan ligin en büyük ismi, Avrupa sahnesinde ne çok şampiyonluğu bulunan G2 Esports ise tarihinde ilk defa Dünya Şampiyonası’na gidemedi. Geçtiğimiz mevsime göre daha iddialı bir sezon geçiren G2, bu iddiasını mevsim finallerinde koruyamadı. Önce üst grupta MAD Lions’a mağlup olan ekip alt grupta da Fnatic’e mağlup olmaktan kurtulamadı. Zorlu bir serinin ardından 3-2 mağlup olan G2 Esports, mevsimi dördüncü sırada tamamladı.

E9a6bqzWYAENQCi scaled

Adım Adım Sona Doğru!

LEC 2021 Yaz, bu hafta sonu oynanacak olan iki maç ile son bulacak ve şampiyon belirlenecek. İşte bu hafta oynanacak olan maçlar;

28 Ağustos – Cumartesi

Rogue 2021logo std e1622839287403RogueFnaticFnatic 2020 std e1622839518902Alt Grup – Final

29 Ağustos – Pazar

MAD Lions 2021 std e1621017827701MAD LionsTBDBüyük Final
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments