1. Anasayfa
  2. Röportaj

Maç Sonrası BBL Koçu Gais İle Röportaj

Maç Sonrası BBL Koçu Gais İle Röportaj
0

VCT: Challengers 2 playoff maçında karşı karşıya BBL Esports ve RARE Esports takımlarının mücadelesinde BBL Esports galip gelen taraf oldu. Sizler için maç sonrası BBL Esports koçu Eray “Gais” Sarıkaya ile röportaj gerçekleştirdik.

Soru

Öncellikle Masters turnuvasında oynamaya hak kazanan ikinci takım oldunuz. Bu konu hakkında neler hissediyorsun?

Cevap

Tabii ki mutluyum. Masters turnuvasında mücadele edeceğimiz için de heyecanlıyım ayrıca.

Haven rakibinizin seçtiği bir haritaydı ikinci yarıda RARE Esports tarafından comeback geliyor sandık. Bu noktada haven haritasında neleri yanlış yaptınız ?

Cevap

Maç 7-1’den sonra rakibin maç içerisinde güzel bir analizi vardı. Biz de bu analiza karşı bir reaksiyon gösterince maç bizim lehimize tekrardan döndü. Karşı rakibi de tebrik ediyorum bu arada.

Maçın 8-7den sonra döndürebilmemizle ilgili tek bir şey söyleyebilirim. Kaptınımız Semih’in oyunu güzel okumasıyla Haven haritası güzel bir şekilde sonuçlandı.

Soru

İlk haritada skorların yakın bitmesinden dolayı Ascent haritasında da maçın yakın geçeceğini düşünmüştük fakat haven haritasına göre daha rahat ve daha hızlı oynadınız bunu neye bağlıyorsunuz ?

Cevap

8-7’den sonra rakibi tam analiz edebildik. Oyunlarını okuyabildik. Ascent haritasında oynayacağımız oyun tarzını Haven haritasındayken karar verdik diyebilirim. Takım içerisinde, İlk harita sonrası Ascent’de de farklı bir skorla kazanırız düşüncesi vardı.

Soru

Valorant’a gelecek güncellemeyle birlikte koç pozisyonu olacak. Bunun hakkında ne düşünüyorsun ?

Cevap

Bir kişinin daha maçı aynı anda izleyip aynı anda rakibi analiz edecek olması önemli bir artı. Örnek veriyorum takım 5 kişi ama sonuçta 6. kişinin de ekstra bir faydası olacağını düşünüyorum.

Umarım faydam oluyordur ve olur. Genel olarak gelecek koç güncellemesi önemli bir yenilik. Çünkü her yükü IGL’e ve oyunculara bırakmak, oyuncuların biraz aimleri konusunda sekteye uğratabilir. Kısacası oyuncuları daha rahatlatabilecek bir güncelleme olduğunu düşünüyorum.

Bizlere vaktini ayırdığın için teşekkür eder, Espor Gazetesi olarak VCT: Masters 1 turnuvasında başarılar dileriz.

Bir şeyler yazıyorum.

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments