1. Anasayfa
  2. LoL

MAD Lions, İkinci Kez LEC Şampiyonu!

MAD Lions, İkinci Kez LEC Şampiyonu!
0

İrfan Berk “Armut” Tükek’in forma giydiği MAD Lions, üst üste ikinci kez LEC şampiyonu oldu. LEC Yaz Mevsimi Finali’nde ligin köklü ekiplerinden Fnatic karşısına çıkan ve bu karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan MAD Lions, hem LEC 2021 Yaz Mevsimi şampiyonu oldu hem de tarihinde ilk defa Dünya Şampiyonası’nda grup aşamasında oynama hakkı kazandı.

Alt Grup Finali’nde Nisqy Rüzgarı!

Geçtiğimiz hafta G2‘yu devirerek, Alt Grup Finali’ne yükselen ve burada Rogue ile karşı karşıya gelen Fnatic, karşılaşmadan 3-0’lık net bir skorla galip ayrıldı. Bu karşılaşma ile Fnatic, Büyük Final’e yükseldi ve 2021 Dünya Şampiyonası’na grup aşamasında başlamayı garantiledi. Rogue ise LEC 2021 Yaz Mevsimi’ni üçüncü sırada tamamlayarak 2021 Dünya Şampiyonası’na ön elemeden başlamak durumunda kaldı. Ayrıca Rogue üçüncülük ile €30,000 ödülü de kasasına ekledi.

3-0 biten seride Fnatic’in Türk asıllı orta koridor oyuncusu Yasin “Nisqy” Dinçer, performansı ile dikkat çekti. Serinin en değerli oyuncusu seçiline Nisqy, kariyerinde ikinci kez Worlds‘te mücadele etmeye de hak kazandı.

Büyük Final: MAD Lions-Fnatic

LEC Şampiyonu

Geçtiğimiz hafta Üst Grup Final maçında Rogue’yu mağlup ederek Büyük Final’e adını yazdıran MAD Lions, üst üste ikinci kez LEC’de final oynama hakkını elde etti. Ayrıca MAD Lions tarihinde ilk defa Worlds‘e grup aşamasından başlama hakkını da elde etti. MAD Lions’ın rakibi ise şampiyonluğa uzun zamandır hasret olan ligin köklü takımı Fnatic oldu.

En son EU LCS 2018 Yaz Mevsimi‘nde şampiyon olan ve ondan sonraki mevsimlerde üç kez üst üste final oynayan fakat şampiyonluğa ulaşamayan Fnatic, bir kez daha şampiyonluğa çok yaklaştı. Geçtiğimiz mevsim MAD Lions’ın önlemez yükselişi karşısında bir şey yapamayan Fnatic, bu mevsim playofflara daha iddialı bir şekilde giriş yaptı. Normal sezonu 5. sırada tamamladığı için playofflara alt gruplardan başlayan Fnatic, sırasıyla Team Vitality, Misfits Gaming, G2 Esports ve son olarak da Rogue’yu devirerek LEC 2021 Yaz Mevsimi Finali’ne yükseldi.

Şampiyonluğa bir kez daha bu kadar yaklaşan Fnatic, finalde MAD Lions’a 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Bütün seride baskın bir oyun segileyen ve Fnatic’ neredeyse hiç şans vermeyen MAD Lions, üst üste ikinci kez LEC şampiyonu oldu ve tarihinde ikinci kez kupayı müzesine götürdü.

Bu şampiyonlukla beraber MAD Lions, 2021 Dünya Şampiyonası gruplarına birinci torbadan katılma hakkını elde ederken, €80,000 para ödülünü de kasasına ekledi. Fnatic ise Dünya Şampiyonası gruplarına ikinci torbadan dahil olacak. LEC 2021 Yaz Mevsimi’ni ikinci sırada tamamlayan ekip €50,000 ödül aldı.

3-1’lik serinin en değerli oyuncusu geçtiğimiz mevsim olduğu gibi İrfan Berk “Armut” Tükek oldu!

E9 zVdNXMAEc4qS 1 scaled

Avrupa’da göstermiş olduğu başarıları ile hem Türk espor tarihine geçen hem de göğsümüzü kabartan Armut‘a sonsuz tebrikler ve başarılar dileriz!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments