1. Anasayfa
  2. VALORANT

Masters – Berlin Öncesi Gambit Esports’u Tanıyalım

Masters – Berlin Öncesi Gambit Esports’u Tanıyalım
0

Espor dünyasının güçlü isimlerinden, EMEA bölgesinden birinci olarak çıkan Gambit Esports, 2013 yılında Rusya merkezli telekomünikasyon şirketi olan MTS tarafından kuruldu. Gambit Esports, espor arenasına ilk olarak League of Legends takımı olan Moscow Five‘ın kadrosunu satın alarak dahil oldu.

Kurulduğu günden bu yana özellikle Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinde adını üst sıralara yazdırmaya başaran Gambit Esports, CS:GO, Dota 2, Fortnite gibi birçok oyunda kadro sahibi bir takım. Çıktığı her branşta adından sıkça söz ettiren Rus ekibi yakın zamanda League of Legends faaliyetlerini durdurdu. Kulüp, Dota 2 oyunu için de A.S. Monaco kulübü ile ortaklık sağladı.

Özellikle CS:GO’daki başarılarıyla Rusya FPS’inin önemli isimlerinden olmayı başaran Gambit Esports, Eylül 2020’de VALORANT sahnesine de, resmi Twitter hesabından yaptığı duyuru ile giriş yaptı.

Gambit Esports, 2020 yılı içerisindeki turnuvalardan her ne kadar istediğini alamasa da başarılı bir yıl geçirdi. Riot Games’in bölgesel bazdaki ilk resmi turnuvası olan First Strike‘ı, yarı finalde elenerek 3.-4. sırada tamamlayan Gambit Esports, kadrosunda bir değişiklik yapmaya karar verdi. Danila “Sunset” Soloviov yerine IGL rolü için daha sonraları kalıcı olacak olan Igor “Redgar” Vlasov kadroya dahil oldu.

2021 yılında Riot Games’in duyurduğu VALORANT Champions Tour başladı. Bu turnuvaya iddialı bir giriş yapan Gambit Esports, ilk aşamada düzenlenen Bölgesel Masters turnuvasında BDT şampiyonu olmayı başardı. Bu şampiyonluk Rus ekibinin VALORANT sahnesindeki ilk resmi turnuva şampiyonluğu oldu.

2. aşamaya geçildiğinde ise VCT için ilk LAN turnuva olacak olan Masters-Reykjavík duyuruldu. Bu turnuvaya katılacak takımlar yie ilk aşamadaki gibi Challengers turnuvaları ile berlinecekti fakat bu sefer Avrupa, BDT ve Türkiye’yi tek bir çatı altından elemelere alacakları anlaşıldı. Bu üç bölge EMEA adı altında Challengers Playofflarında mücadele edecekti. Bu turnuvaya katılacak temsilci sayıları da netleşince BDT bölgesine bir temsilci verildi. Bu BDT temsilcisi, Gambit Esports oldu. Yaklaşık bir ay boyunca BDT bölgesinde düzenlenen Challengers turnuvalarından birincilikle çıkan Gambit Esports, EMEA Playofflarında temsilcimiz BBL Esports‘un da yer aldığı A Grubu’na düştü. Burada çıktığı ilk maçtan yenilse de karar maçında temsilcimiz BBL Esports‘u 2-0 yenerek gruptan çıkan ikinci takım oldu. Yarı finalde ise Fnatic’e yenilen Gambit Esports, EMEA Playoffları’ndan elendi ve İzlanda’da düzenlenecek turnuvada yer alma şansını kaybetti.

Üçüncü ve son aşamada düzenlenecek olan Masters turnuvasının da LAN turnuva olacağı fakat bu kez daha fazla katılımcıya ev sahipliği yapacağı duyuruldu. Bu kez EMEA bölgesinden 4 takım, Berlin’de düzenlenecek olan turnuvaya gidecekti. Bu sefer düzenlenecek olan EME Playoffları’nda mücadele edecek BDT takımı sayısı da 3 olarak açıklandı. BDT bölgesindeki Challengers turnuvalarından yine birincilikle EMEA Playoffları’na katılmaya hak kazanan Gambit Esports, kurulduğu günden bu yana, istikrarlı ve oturmuş kadrosu ile çıktığı yarıştan galip ayrılmayı başardı. EMEA Playoffları’nda düştüğü alt grup aşamasında Team Liquid‘i 2-1 mağlup ederek Berlin biletini kapan Rus ekibi, bu başarısının devamını getirmeyi de başardı. Alt grup aşamasında önce G2 Esports’u ardından da Acend’i mağlup ederek EMEA Playoflları Büyük Final’e yükseldi. Burada da temsilcimiz SuperMassive Blaze’i 3-1 mağlup eden Gambit Esports, Berlin’e birinci torbadan girme şansını elde etti.

Gambit Esports’un VALORANT Başarıları

TarihTurnuvaBaşarı
22.08.2021VCT 2021:EMEA 3. Aşama PlayofflarıŞampiyon
10.07.2021VCT 2021:CIS 3. Aşama Challengers 1Şampiyon
01.05.2021VCT 2021:EMEA 2. Aşama Playoffları3.-4.
18.04.2021VCT 2021:CIS 2. Aşama Challengers 2Şampiyon
06.04.2021VCT 2021:CIS 2. Aşama Challengers 15.-8.
21.03.2021VCT 2021:CIS 1. Aşama MastersŞampiyon
27.02.2021VCT 2021:CIS 1. Aşama Challengers 21.-4.
14.02.2021VCT 2021:CIS 1. Aşama Challengers 11.-4.
05.12.2020First Strike CIS3.-4.

Gambit Esports’un Güncel Kadrosu

  • russia flag Timofey “Chronicle” Khromov
  • russia flag Nikita “d3ffo” Sudakov
  • russia flag Bogdan “Sheydos” Naumov
  • russia flag Ayaz “nAts” Akhmetshin
  • russia flag Igor “Redgar” Vlasov (IGL)
  • Koç: russia flag Vladimir “k1n3c7” Baklunov

Masters-Berlin’de Gambit Esports

Bölgesinden birincilikle yükselen Gambit Esports, gruplar için çekilecek kuraya birinci torbadan girmeye hak kazandı. 100 Thieves, Crazy Raccoon ve Havan Liberty ile beraber C Grubu’nda mücadele edecek olan Gambit Esports‘un Berlin macerası Crazy Raccoon karşısında başlayacak.

Masters-Berlin turnuvası, sene sonunda düzenlenecek olan VALORANT Champions Tour için büyük önem taşıyor. EMEA bölgesinin puan tablosunda ikinci sırada yer alan Gambit Esports, ilk iki sıradaki yerini koruduğu taktirde VALORANT Champions Tour’da mücadele etmeye hak kazanacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments