1. Anasayfa
  2. LoL

Rames ve Risin, Kural İhlalinden Dolayı Ligden Men Edildi!

Rames ve Risin, Kural İhlalinden Dolayı Ligden Men Edildi!
0

1907 Fenerbahçe Espor forması giyen Mustafa “Rames” Korkmaz ve Beşiktaş Espor forması giyen Erdem “Risin” Turan sergiledikleri sportmenliğe aykırı hareketlerden dolayı ceza aldılar. İki oyuncu da belirli bir süre hiçbir resmi Riot Games organizasyonunda yer alamayacaklar. Verilen ceza sürelerinin uzunluğu ise taraftlardan büyük tepkiler çekti.

Riot Games tarafından yapılan açıklamaya göre Rames ve Risin, Küresel Ceza Listesi’nin Aşırı Derecede Sportmenliğe Aykırı Tutum maddesini ihlal ettiği tespit edilmiş olup iki oyuncuya da men cezası verildi. Mustafa “Rames” Korkmaz 07.11.2021 tarihine kadar, Erdem “Risin” Turan ise 30.05.2022 tarihine kadar esmi Riot Games organizasyonlarında mücadele edemeyecekler. Riot Games, Küresel Ceza Listesi‘nde Aşırı Derecede Sportmenliğe Aykırı Tutum‘u şöyle tanımlıyor: Aşırı derecede uygun olmayan davranışın bir kere sergilenmesi. Örneğin muteber ölüm tehditleri, fiziksel şiddet, aşırı derecede fanatiklik veya kişi veya bir grup kişiye karşı kötü niyetli söylemde bulunmak.

Verilen cezalar için Erdem “Risin” Turan, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamaları yaptı:

“Herkese merhabalar,

Bugün hiçbir şekilde bu durumda bir paylaşım yapmak istemezdim. Oyunlarımda sinirlendiğimde kimi zaman kendimi ifade ederken kimi zaman da öfkemi belirtirken yanlış seçtiğim cümleler sonucunda 11 ay uzaklaştırma almış bulunmaktayım. Yaptıklarımın doğru olmadığının farkındayım. 4 ay önce ettiğim küfürleri yaptığım toxicliği yapmamam gerekiyordu, bunu biliyorum. Bu yüzden önce Beşiktaş kulübünden, takım arkadaşlarımdan sonra da beni destekleyen herkesten özür dilerim.

Bunların yanında, bu sonuçların tamamen argo ve olumsuz kelimelerden dolayı olduğunu, herhangi bir ırkçılık veya ölüm tehdidinin olmamasından dolayı aldığım cezanın süresinin ağır olduğu kanaatindeyim.
Bu konuda karşı savunmamı yapmış olup Riot Games yetkililerinin de anlayışla karşılayarak cezamı hafifleteceklerine inanıyorum.

Uzaklaştırmada olduğum süre boyunca daha çok çalışıp daha güçlü bir şekilde döneceğim.”

Risin‘in takımı Beşiktaş Espor‘dan konu hakkında açıklama yapılmazken 1907 Fenerbahçe Espor tarafında ise ne oyuncudan ne de takımdan bir açıklama bulunmuyor.

Rames ve Risin Hakkında Güncelleme

1907 Fenerbahçe Espor oyuncusu Mustafa “Rames” Korkmaz’dan konu hakkında açıklama geldi:

“Fenerbahçe’ye gelirken bugünlerde yaşadıklarımı yaşayacağımı asla düşünmüyordum. Aldığımız yenilgiler de bugün açıklanan uzaklaştırma kararı da asla beklemediğim ve kabullenemediğim şeyler.
Uzaklaştırma kararı verilen yazılarımı okudum. Yazdıklarımın doğru olmadığının farkındayım. Fakat işin aslı bu yazdığım yazılar tamamen arkadaşlarımızdan oluşan 10 kişilik bir özel oyun lobisinde sadece arkadaşlarıma yazdığım şeylerdi. Birçoğumuz günlük hayatında yakın çevresiyle kurdukları whatsapp grubu konuşmalarında da günlük hayatında kullanmayacağı şaka niyetli argo sözler kullanıyor. Bir an sadece arkadaşlarım ve benim görebileceğim bir grup konuşması gibi düşünerek yazdığım şaka niyetli cümlelerdi.
Bunun bu denli sonuçlara yol açacağını düşünmemiştim.

Takımım 1907 Fenerbahçe Espor, sayın başkanım, yöneticilerim ve takım arkadaşlarımdan; aldığımız kötü sonuçlara rağmen beni destekleyen herkesten özür dilerim.

Fakat lig yönetiminin türkiye sunucusundaki riot hesabımda arkadaşlarımla 5v5 özel oyun oynarken yazdığım şeylerden uzaklaştırma kararı vermesini doğru bulmuyorum. Günlük tekli derecelimde asla chat kullanıp insanlara hakaret eden bir kişilik değilim. Fakat bunları yapanlar yerine bana uzaklaştırma kararı verilmesi bir hayli garip.

Konuyla ilgili savunmamı Riot Games’e ilettim. Yazdığım şeylerin özel oyun lobisinde olduğunu ve lobide kimlerin olduğunu maç geçmişinden kanıtlayabilirim.

İlk profesyonel Şampiyonluk Ligi mevsimime Fenerbahçe forması altında hiç istemediğim bir başlangıç yaptım. Aldığım ceza hafifletilsede hafifletilmesede Kış Mevsimi’ne kadar takım antrenmanlarıma, tekli dereceli ve kişisel gelişimime odaklanıp çok daha motive ve çok daha güçlü bir şekilde döneceğim.”

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments