1. Anasayfa
  2. LoL

Riot Games Espor Sahnesi Kapatılıyor! VFŞL 2022 Planları!

Riot Games Espor Sahnesi Kapatılıyor! VFŞL 2022 Planları!
2

LoLespor bugün yayınladığı makale ile VFŞL’nin 2022 yılındaki planlarından bahsetti. Bu planlardan göze en çok çarpan ise Espor Sahnesi’nin kapatılması oldu.

Espor Sahnesi‘nin kapatılmasının sebebi ise iki senedir devam eden COVID-19 pandemisi. Sahnenin kapatılması ile farklı bir stüdyoda yayın hayatına devam edecek olan VFŞL, takımlar için de bir çözüm buldu. Bu çözüme göre oyuncular, takım evlerinden çevrimiçi olarak oynamaya devam edecek. VFŞL canlı yayınları ise farklı bir stüdyodan devam edecek.

Riot Games EMEA Espor Direktörü Alberto Guerrero’nun açıklaması şu şekilde:

Bugün sizlerle VFŞL ve Riot Games Espor Sahnesi’yle ilgili aldığımız 2022 kararlarını paylaşmak istiyoruz. Bildiğiniz üzere 2019 yılında Türkiye’de esporu daha ileriye taşımak amacıyla on takımla üç sene sürecek bir iş ortaklığı sistemine geçiş yapmıştık. Aradan geçen süre içerisinde oyuncuyla buluşan yeni oyunlarımız ve ekosistemimize dahil ettiğimiz yeni espor branşlarımızla birlikte, uzun vadeli ve sürdürülebilir yapılar kurmak üzerinde çalışmaya başladık. Bu planlar kapsamında başlangıçta üç sene süreceğini açıkladığımız iş ortaklığı sistemini bir sene daha uzatmaya karar verdik.

Uzun vadeli yol haritamıza odaklanmaya devam edeceğimiz 2022 yılında, yaklaşık iki senedir pandemi nedeniyle seyirci ve takımlarımızı ağırlayamadığımız Riot Games Espor Sahnesi’ni kapatmaya karar verdik. VFŞL, 2022 yılında oyuncuların maçlara takım evlerinden bağlanacakları çevrimiçi bir formata geçiş yapacak. Bu karar sayesinde kaynaklarımızı pandemi belirsizliklerinden bağımsız olarak hem izleyici deneyimini, hem de içerik çeşitliliğini artıracak şekilde daha etkin ve verimli kullanabileceğimize inanıyoruz.

VFŞL canlı yayınlarımız 2022 yılından itibaren farklı bir stüdyoda hayata geçecek. Riot Games bütün oyunları ve espor branşlarıyla birlikte Türkiye’deki oyuncuları desteklemeye devam edecek. Önümüzdeki dönemde gelecek planlarımızı sizlerle ayrıca paylaşacağız.

Riot Games Espor
2019 Kış Mevsimi Finali- Riot Games Espor Sahnesi. (Kaynak: LoLespor Flickr)

Yapıyoruz bu işi. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
mmaestr
mmaestr
2 yıl önce

lol izlemem ama anlaki be

asdasdasds
asdasdasds
2 yıl önce

o7

Last edited 2 yıl önce by asdasdasds