1. Anasayfa
  2. LoL

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: SuperMassive – 5 Ronin

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: SuperMassive – 5 Ronin
VFŞL
0

2021 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsiminin ilk günü, 5 Ronin ile SuperMassive mücadelesi ile başladı. Kıran kırana geçen mücadelenin sonucunda, yeni sezonun ilk kazananı SuperMassive ekibi oldu.

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: SuperMassive – 5 Ronin, Seçim-Yasaklama Ekranı

Adsiz min
Şampiyonluk Ligi 1. Gün

Yasaklama ekranında mavi tarafta bulunan 5 Ronin ilk ban ve ilk pick hakkına sahip olan ekip. 5 Ronin cephesinden seçim-yasaklama aşamasının ilk adımında gelen Akali, Taliyah ve Graves yasaklamasına karşılık olarak SuperMassive cephesinden Lucian, Camille ve Pantheon yasaklamaları geldi. 5 Ronin ilk seçim hakkını metanın en güçlü ormancılarından birisi olan Olaf’tan yana kullanırken SuperMassive tarafından buna karşılık olarak yine metanın en güçlü ADC’lerinden olan Kai’sa ve devamında Lillia seçimleri geldi. Devamında ise 5 Ronin tarafı alt koridor ikilisi olarak Aphelios ve Thresh şampiyonlarını seçerek draft ekranının ilk aşamasını tamamldı. Supermassive cephesi ise Sett’i seçerek ilk yasaklama ve seçim aşamasını tamamladı ve ikinci yasaklama aşamasına Zoe’yi banlayarak başladı.Devam eden süreçte 5 Ronin tarafından oyundaki en kuvvetli 5-6 şampiyondan birisi olan Irelia banlanırken sonrasında Yone banlamasını gerçekleştirdi. SuperMassive tarafından gelen Aatrox banlaması ile birlikte 2. yasaklama aşaması sona erdi. Şampiyon seçim aşamasına geçildiğnde ise 5 Ronin kompozisyonuna Gragas ve Syndra’yı dahil etti. Supermassive buna karşılık olarak Orianna ve Ornn seçimlerinde bulundu.

Kompozisyonlar

  • SuperMassive
    • Ornn – Üst Koridor
    • Lillia – Orman
    • Orianna – Orta Koridor
    • Kaisa – Nişancı
    • Sett – Destek
  • 5 Ronin
    • Gragas – Üst Koridor
    • Olaf – Orman
    • Syndra – Orta Koridor
    • Aphelios – Nişancı
    • Sett – Destek

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: SuperMassive – 5 Ronin

Mücadele başlar başlamaz 5 Ronin, beş oyuncusuyla birlikte Fnatic çalısı olarak adlandırılan taktiği uygulamak üzere alt koridora gitti. Alt koridora yönelen bir diğer isim olan Sett’i görüp üzerine gitseler de Sett erken davranıp bu pusudan kurtulmayı başardı. Mücadelenin 3. dakikasında alt koridora yönelen Olaf ile oyun kurmak isteyen Aphelios – Thresh ikilisi, Aphelios’un gravitum silahı ile Sett’i yere mıhlamayı başardı. Ancak güzel bir flash kullanan Sett tehlikeyi atlattı. Karşı baskın atmak adına alt koridora gelen Lillia ile birlikte Supermassive cephesi ilk kanı Olaf’ı keserek almayı başardı. Olaf sıçra kullanarak kurtulmaya çalışsa da Sett’in tutuşturu skorun alınmasına yeterli oldu. Orman ve alt koridor alınan skorla yetinmeyerek Thresh skoruna odaklandı ve peş peşe kullanılan sıçralar ile birlikte yeterli hasarı sağlayarak ikinci skoru Kai’Sa’ya takdim etmeyi başardı. Hızını alamayan Supermassive cephesi, kule altına sığınan Aphelios için de sınırlarını zorladı ancak bu sefer başarılı olamadı Aphelios bu kaos ortamında Lillia’dan teselli skorunu ve çift güçlendirmeyi almayı başardı.

Ejder Çalan Olaf Baltası

Karşılaşmanın 6. dakikasında ejdere başlayan 5 Ronin hiçbir karşılık görmeden ilk ejder olan Bulut ejderini aldı. Olaf erken oyun gücünün farkında olmakla birlikte bunu kullanarak 8. dakikada Vadi’nin alametini de takımına kazandırdı. 10. dakikada orta koridora yönelen Gragas ve Olaf, Syndra ile birlikte Gragas’ın sıçra – göbek darbesi kombosunu kullanarak güzel bir kule altı denemesi sonucunda Orianna skorunu almayı başardı. Ardından ise Vadi’nin Alameti kullanıldı. SuperMassive cephesi buna karşı bir cevap oluşturabilmek adına alt koridora bir baskın düzenledi. Brolia’yı uyutmayı başaran Lillia ile birlikte Thresh skoru Kai’Sa’ya bırakıldı. Tüm bunlar olurken Olaf ve Syndra ikilisi orta koridordan Shelly’nin de yardımıyla ilk kuleyi almayı başardı. Alt koridorda üstünlük sağlayan Spermassive dakika 12’de, Alev ejderine başladı. Fakat uzaklardan gelen bir Olaf baltası ne yazık ki ejderi 5 Ronin cephesine kazandırdı.

Hemen ardından üst koridora yönelen 5 Ronin ormancısı ve orta koridoru, Gragas’ın başarısız kullanılan ultisine rağmen kule altında Ornn skorunu almayı başardı. Skor Syndra’da kaldı.

Şampiyonluk Liginin ilk gününün ilk maçı ne kadar da kaotik geçiyor ?

Üst koridor baskınının ardından SuperMassive buna cevap olarak alt koridor ikilisine kule altı denedi. Ancak Syndra ışınlanı bu kule altını bozmaya yetti hatta ters bir yerde kalan Sett skorunu takımına kazandırdı. Geç oyunda güçlenmesi beklenen Syndra şimdiden 3 skora sahip… Takımlar, 15. dakikada Alamet için nehirde toplandılar. Takımından uzak kalan Thresh, Kai’sa ve Orianna’ya yenik düştü. 4 kişi kalan ekip Alamet’i rakibine bırakmak zorunda kaldı. Alamet’e yaklaşan Syndra yakalanarak rakiplerine skoru hediye etti. Buraya kadar altını da Kai’sa’ya gitti. Dakikalar 17’yi gösterdiğinde Dağ ejderi vadideki yerini çoktan almıştı. takımlar bütün oyuncularıyla birlikte ejdere yöneldiler. Ejdere ilk başlangıç Sup cephesinden geldi. Savaş başlatabileceği ya da ejderi çalmaya çalışabileceği bir ortamı yakalayamayan 5 Ronin bu ejderi rakibine bırakmak zorunda kaldı. Ejderi almayı başaramamış olsalar da orta koridoru boş bırakan Sup tarafını 2. kuleyi alarak cezalandırdılar. 4 oyuncusuyla birlikte üst koridora yönelen Sup cephesi, Aphelios skorunu almakla birlikte üst koridor kulesini de almayı başardı. Devam eden takım savaşında Orianna ve Gragas skorları değişildi.

Ejder Ruhunu Kim Elde Edecek ?

Dakikalar 22’ye ulaştğında ikinci Dağ Ejderi, Vadideki yerini aldı. Haliyle de takımlar alt koridor ile orta koridoru bağlayan nehire yöneldiler. Pozisyon avantajını almayı başaran 5 Ronin ejdere başlayan ilk taraf oldu. Ancak Sup cephesinin ejderi bırakmaya hiç niyeti yok. Ornn ve Sett tarafından kullanılan ultiler ile başlayan savaş Sup cephesine, ejder ile birlikte 1 skor getirdi. Buna karşılık olarak ise Kai’sa, Ornn ve Orianna skorlarını verdiler. Rakibin 3 oyuncusunu gri ekran ile buluşturan 5 Ronin, fırsattan istifade olarak Baron Nashor’a başladı. Ancak Baronu çalmak için Baron çukuruna atlayan Lillia, Baron Nashor’u çalmayı başardı.

Devamında gelişen takım savaşında 5 Ronin cephesi Gragas, Aphelios ve Thresh’i kaybetti. Sup cephesi ise 3 skor almasına karşılık yalnızca Lillia ve Sett’i kaybetti.

Alt koridorda dakika 26’da çalıya totem atmak üzere yönelen Gragas; Orianna, Kai’sa ve Sett ile karşılaşıyor ve gri ekran ile buluşuyor. 27. dakikada Vadiye 3. Dağ Ejderi indi. Ejdere oldukça uzak konumlarda bulunan 5 Ronin oyuncularını gören SuperMassive, hiçbir karşılık görmeden ejderi almayı başardı.

2021 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsiminin İlk Kazananı Supermassive

29. dakikaya ulaştığımızda, Supermassive oyuncuları orta koridor çalısına pusu girişiminde bulunmak üzere konuşlandı. Thresh tarafından atılan totem ise bu pusuyu tamamen geçersiz kıldı. Buna pek memnun olmayan Sup oyuncuları, Ornn ultisi ile bir takım savaşı başlattı. Ornn ultisi kimseye temas etmese de Kai’sa uzaklardan tutturduğu “Hiçlik Topu” yeteneği ile birlikte Aphelios’a ulti kullanarak gelip tek attı ve skoru almayı başardı. Devamında gelişen olaylarda Kai’sa; Gragas ve Thresh skorlarını da takımına kazandırdı. Nexus kulelerine kadar uzanan Sup cephesi, üssü savunmaya çalışan Olaf skorunu alarak maçı bitirmeye doğru gitmeye devam etti. Dakikalar 31’i gösterdiğinde ise kazanan SuperMassive tarafı oldu.

Kaori, 2021 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsiminin İlk MVP Seçilen Oyuncusu Oldu
816dc194 f430 4ea2 a81e 21a1cc2473b6 rotated
Şampiyonluk Ligi 1. Gün MVP

Kai’sa performansıyla mücadeleyi 12-2-5 ‘lik bir KDA ile bitiren Kaori, maçın en değerli oyuncusu seçildi.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments