1. Anasayfa
  2. Espor

Sentinels VCT Masters için TenZ’i Kadrosuna Kattı

Sentinels VCT Masters için TenZ’i Kadrosuna Kattı
TenZ Sentinels
0

Tyson “TenZ” Ngo, yaklaşan Valorant Şampiyonlar Turu: Master etkinliğinde Sentinels için Jay “Sinatraa” Won’un yerini dolduracak. Sinatraa, eski kız arkadaşı tarafından cinsel tacizle suçlandıktan sonra rekabetçi arenadan uzaklaştırıldı.

Sentinels, dün öğleden sonra durumun farkında olduklarını ve hassasiyetle konuyu soruşturacaklarını belirten bir açıklama yaptı. Riot Games ise ayrıca bir soruşturma başlatacaklarını duyurdu. Valorant geliştiricileri, Sinatraa’yı soruşturma bitinceye dek askıya aldı. Bu da Sinatraanın, bu hafta ve önümüzdeki haftalarda Masters etkinliğinde forma giyemeyeceği anlamına geliyor.

Askıya alma işlemi, 11 Mart’ta başlayacak olan Masters’ın başlamasından bir gün önce gerçekleşti ve dört kişi kalan Sentinels’i de bir hayli zor duruma soktu. Sentinels, hızlı bir şekilde oyuncusunu değiştirmek için gereken adımları attı. Ancak, sorun üstüne sorun yaşayan organizasyon bir engelle daha karşılaştı. Valorant kural seti. Riot Games’in Valorant kural seti; VCT sırasında hali hazırda bir takımda mücadele etmiş bir oyuncunun tekrar başka bir takımda forma giyemeyeceğini söylüyor. Böylece Sentinels’in seçenekleri fazlasıyla kısıtlanmış oldu. Ancak organizasyonun Sinatraa yerine koyabileceği TenZ gibi yetenekli bir oyuncu bu kural setinin dışında kalıyordu.

TenZ, takımı Cloud9 Blue ile başarılı performans gösterememesi üzerine Ocak ayında rekabetçi sahneden çekildi. Organizasyon için içerik üreticisi ve yayıncı olarak Cloud9 bünyesi altında kalmaya devam etti. TenZ, rekabetçi arenadan çekildiği için Valorant Şampiyonlar Turu sırasında hiçbir takımla hiçbir maça çıkmadı.

Bir Diğer Valorant Kural Seti Diyor ki;

Sentinels’in, TenZ ile anlaşacağı haberleri sızmaya başladığında herkes, oyuncunun Cloud9 ile sözleşmesinin devam edeceğini ancak yalnızca VCT Masters için Sentinels forması giyeceğini sanıyordu. Valorant Şampiyonlar Turu’nun Kuzey Amerika kolu tarafından yayınlanan resmi açıklama ise bunun böyle olamayacağını gözler önüne serdi. Valorant Rekabetçi kurallarına göre bir oyuncunun hali hazırda kontratı bulunuyorsa başka bir takımda forma giyemez.

  • Sentinels, kadrolarına bir yedek oyuncu eklemek için kadroların kilitlenme süresine bir istisna talep etti.
  • Koşulların ışığında, istisna kabul edildi.
  • Küresel rekabet politikasının 2.3 Kuralı uyarınca, oyuncular aynı anda birden fazla takım için oynayamaz veya sözleşme imzalayamaz.
  • Bu kurala uyarak Sentinels, Tyson Ngo’nun (Tenz) tüm haklarını aldı. Tenz bundan sonra Cloud9‘u temsil etmeyecek.

Açıklamadan da anlaşılacağı üzere TenZ artık Cloud9 bünyesi altında bulunmuyor. Kendisi artık bir Sentinels üyesi.

TenZ Kimdir ?

Sinatraa, San Francisco Shock üyesi olarak oynadığı şampiyonada lig MVP ödülünü kazanarak, Overwatch’ın en yetenekli oyuncularından birisi olarak görüldü. Bu itibar, Valorant’a geçiş yaptığında da devam etti.

TenZ, Sinatraa’nın yerini almak için geniş bir zemine sahip olacak. Çünkü kendisi aynı zamanda Valorant sahnesinin en saygın oyuncularından birisi.

Tenz, oyun ilk çıkış yaptığında Radiant seviyesine ulaşan ilk oyuncudur. Bu durum ayrıca Cloud9 kadrosuna katılmasında da büyük bir rol oynadı. Takımının başarısızlığına rağmen Tenz, Cloud9‘da takım arkadaşlarından daha iyi performans göstererek rekabetçi Valorant sahnesinde büyük etki yarattı. Ocak ayından bu yana Cloud9 bünyesinde yayıncılık yapan TenZ artık Sentinels’in tam olarak bir üyesi.

Sentinels bugün, Masters etkinliğinin ilk ayağında Luminosity Gaming ile yüzleşecek.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments