1. Anasayfa
  2. Diğer

Steam ‘Sadakat Sistemi’ Getiriyor

Steam ‘Sadakat Sistemi’ Getiriyor
0

Steam, “sadakat sistemi” adını verdiği ve kullanıcılarının çeşitli koşullar altında edindiği puanlar sayesinde oyun indirimleri ve sanal ögeler kazanacağı bir sistem geliştiriyor.

Djundik, yaptığı açıklamada; sadakat ödülleri olarak adlandırılan indirim ve sanal ögelerin yanı sıra Steam üzerindeki kullanıcı yorumlarına tepki verebilmemiz için yeni bir sistem geliştirildiğini de duyurdu. Artık kullanıcıların yorumlarına faydalı, faydalı değil, komik, derin düşünceler, heyecanlandırıcı gibi ifadelerle tepki verebilmemizin mümkün olacağı söyleniyor.

Steam Sadakat Ödülleri Neler Sunacak

Sadakat sistemi üzerinden puan kazanmak için ne yapmamız gerektiği tam olarak bilinmese de; kullanıcıların platformda geçirdikleri süre, aktif oyun süreleri, satın aldıkları oyun sayıları ve ne kadar süredir platforma üye oldukları gibi başlıklar altında sadakat puanı toplayabilecekleri düşünülüyor.

5be65bb3b699de166cc5d75c
Steam

Görünüşe göre Steam, oyunculara sunma kararı aldığı sadakat programını yakın bir tarihte hizmete sunacak. Bu durum, Steam’in deneysel laboratuvarlarındyeni özelliği çok yakında görebileceğimizi ortaya koyuyor. Yapılacak testlerin ardından , sadakat programı kapsamında oyunculara sunacağı indirim ve diğer ödülleri dağıtmaya başlayacak.

Valve bu sistemi ne zaman devreye sokacak bilinmiyor ama SteamDB sayfasına yansıdığına göre fazla bir zaman beklemek durumunda olmayabiliriz. Yakın tarihte yaz indirimleri bulunduğu için olası bir ihtimalle yazın gelmiş olur diye tahmin ediyoruz.

Yaz İndirimleri Tarihi Belli Oldu

Steam, yılın belirli zaman aralıklarında indirim günleri düzenliyor. Bu etkinlikler çerçevesinde yüzlerce oyun önemli oranda indirim yaşıyor. Yaz ayları yaklaşıyor ve oyuncular Steam’in bu dönemde düzenleyeceği etkinliğin tarihlerini merak ediyordu.

Twitter’da paylaşılan verilere göre Steam 2020 Yaz İndirimi tarihleri Haziran ayı içerisinde düzenlenecek. Pavel Djundik tarafından açıklanan bilgilere göre yaz indirimleri 25 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments