1. Anasayfa
  2. TFT

Teamfight Tactics: Cihazlar ve Buluşlar

Teamfight Tactics: Cihazlar ve Buluşlar
0

League of Legends‘ın autochess türündeki modu olan Teamfight Tactics‘in yeni seti 11.22 yaması ile birlikte oyuncuyla buluşacak. Şu anda PBE sunucularında aktif olan TFT’nin altıncı ve yeni setine gelin birlikte göz atalım.

Cihazlar ve Buluşlar

İsminden de anlaşılacağı üzere League of Legends evreninde kullandıkları yapay silahlar ile ön plana çıkan şampiyonların (Heimerdinger, Ziggs, Viktor vs) ön plana çıktığı bu sette bizleri yepyeni köken ve sınıflar (toplamda 27 adet) bekliyor. Bu köken ve sınıflar hakkında özet bilgi için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz:

Teamfight Tactics

Önceki TFT setlerinde olduğu gibi bu yeni sette de şampiyonların kostümlü versiyonları karşımıza çıkacak. Mesela Akademi sınıfına ait şampiyonlar bu sınıfın kostümleri (Örneğin; Akademi Müdiresi Yuumi) ile karşımızda olacak. Renkli şampiyonların yanı sıra bir de yeni mekanikler ve daha önceki setlerden aşina olduğumuz bazı köken (bkz. Yordle sınıfı) ve mekanikler de yine oyuncularla buluşacak. Yeni sette oyuncuların tahtaları üzerinde birer Hextech Eklentisi ortaya çıkacak. Bu eklentiler ile tahta üzerinde yer alan şampiyonlara çeşitli özellik güçlendirmeleri gelecek.

Yeni Bir TFT Modu: Muhteşem İkili

101821 TFTDoubleUp Banner

Teamfight Tactics için yeni bir oyun modu da bu setle beraber bizlere sunulacak. Bu oyun modu ile lobide yer alan 8 oyuncu, ikişerli oyunculardan oluşan dörder takım halinde mücadele edecek. Böylelikle oyun içinde partnerlerinizle veya partneriniz olmadan bu mod sayesinde takımlar halinde mücadele edebileceksiniz. Riot Games modu bizler için şöyle özetlemiş:

  • Tek başınıza veya seçtiğiniz bir ortakla birlikte sıraya girebileceksiniz. Aynı can havuzunu paylaşacaksınız. Can havuzunuz ilk kez tükendiğinde 1’e geri çıkacak. Canınız 1’e çıktıktan sonra ilk mağlubiyet ikinizin de sonunu getirecek.
  • Destek cephaneliğini kullanarak oyunun kilit anlarında ortağınıza bileşen eşyalar, altın ve diğer gerekli takviyeleri verebileceksiniz.
  • Ortağınıza şampiyon ve eşya hediye etmek için Bağlılık Rünü’nü kullanabileceksiniz. Tüm ortaklara oyun başında bir tane Bağlılık Rünü verilecek ve destek cephaneliğinden bir tane daha alabileceksiniz.
  • Çatışmanızı ortağınızın çatışmasından önce kazanırsanız kısa bir bekleyişin ardından hayatta kalan şampiyonlarınız ortağınıza yardım etmek için onun tahtasına atlayacak.

Riot Games, TFT için ilk defa böyle bir modu oyuncu karşısına çıkacağı için oyuncular tarafından gelen geri bildirimleri değerlendirmeye alıp her yamada bu modu daha da iyileştirmeyi planlıyor.

Yeni Setlerin Olmazsa Olmazı: Yeni Minik Efsaneler

10182021 TFT 621 Chibi Champs Article Header

Cihazlar ve Buluşlar‘ın çıkışıyla birlikte TFT Set:6 Kartı aktif hale gelecek. Ayrıca her sette olduğu gibi yeni minik efsaneler de oyunculara sunulacak. Genelde setin özelliklerine bağlı olarak Runeterra‘daki çeşitli yaratıkların minik ve sevimli halleriyle karşımıza çıkan bu minik efsanler bu kez farklı bir şekilde bizlerle olacak. Vi, Jinx ve Ekko‘nun minik efsane olarak karşımıza çıktığı bu sette, bu üç minik efsane Chibi Şampiyonlar olarak isimlendirilecek.

Teamfight Tactics: Cihazlar ve Buluşlar, 3 Kasım’da çıkacak olan 11.22 yaması ile birlikte oyuncularla buluşacak. Aynı saat 23:00’da ise Cihazlar ve Buluşlar Kartı aktif hale gelecek. Yeni setin ikinci yaması yani 11.23 yaması ile birlikte de yeni oyun modu olan Muhteşem İkili‘de oynanabilir duruma gelecek.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments