1. Anasayfa
  2. TFT

Dünya Finali öncesi Fujitora Röportajı

Dünya Finali öncesi Fujitora Röportajı
0

Ülkemizi birçok kez temsil eden Kaan ”Fujitora” Çekli şimdi de Red Bull M.E.O TFT Dünya Finali’nde bizi tekrar temsil edecek. Yarın oynanacak karşılaşma öncesi Fujitora kendisine yöneltilen sorulara ne cevap verdi?

Türkiye’ye uluslararası arenada başarı getiren bir esporcu olarak hayatında neler değişti?

“Daha öncesinde esporu tam anlamıyla bir iş haline getirebileceğimden emin değildim çünkü benim oynadığım branşlar başarıya dayalı. Eğer başarılı olamazsanız düzenli bir gelir elde etmeniz çok zor. O yüzdenkendimi kanıtladıktan sonra bütün odağımı buraya verebilirim diye düşündüm.”

Türkiye ilk defa mobil oyunlarda uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapacak ve 28 ülkenin finalistleri Red Bull M.E.O. Dünya Finali’nde şampiyon olmak adına yarışıyor. Sizde bu finalistlerden biri olarak turnuva hakkındaki görüşleriniz neler?  Nasıl bir turnuva geçirmeyi ön görüyorsunuz?

“Türkiye’nin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması inanılmaz. Bu yıllardır hayal ettiğim bir şeydi fakat covid-19 sebebiyle bunu online yapmak durumunda kaldık. Türkiye kültürel özellikleri, konumu ve başka birçok faktörden dolayı bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapmak için çok uygun bir yer. Bugüne kadar böyle etkinliklerin ülkemizde yapılamaması bence büyük bir şanssızlık. Bu turnuvada ev sahibi olarak farklı bir motivasyonum olacak ve şampiyon olmak için elimden geleni yapacağım.”

Red Bull M.E.O Dünya Finali öncesi rakiplerinizi analiz ettiniz mi?

“Rakipleri analiz etmek bir turnuva için çok önemli, özellikle Hearthstone’da. Teamfight Tactics için bu çok geçerli değil, kendi en iyi oyununuzu oynamanız TFT’de daha iyi bir strateji.”

Sanal İstanbul’u nasıl buldunuz? Haritada en çok hangi nokta dikkatinizi çekti?

“Sanal İstanbul beklediğimden çok daha güzel olmuş. Cidden oturup her yeri gezdim, en beğendiğim yer ise Ortaköy ve Kapalıçarşı oldu.”

Yeni Futbolist logosunu nasıl buldunuz?

“Futbolist’in yeni logosu bence çok güzel olmuş. Sevdiğim renkler kullanılmış. İnsanın sevdiği işi yaparken sevdiği insanlarla birlikte çalışması ve bunun üstüne de içine sinen bir forma taşıması, taşımaktan gurur duyduğu bir logo ile maçlara çıkması ayrı bir keyif.”

Sence Türkiye’de TFT’nin durumu ve potansiyeli nasıl?

“Strateji oyunlarında Türkiye’de gizli bir güç var bence. Ne yazık ki bu oyunların Türkiye’de yeterince popüler olmayışı bu oyunu profesyonel olarak oynayabilecek insanların da motivasyonunu düşürüyor. Bence Teamfight Tactics’de Türkiye, dünyadaki en iyi ülkelerden biri. Önümüzdeki günlerde yapılacak Set 4.5 Dünya Finalleri’nde de bir Türk oyuncumuz var zaten.Umarım başarılı olur.”

Turnuvalar öncesi yaptığınız bir ritüel var mı?

“Turnuvanın ne kadar uzun süreceğine bağlı olarak genelde bir duş alırım, sevdiğim yemekleri yemeye çalışırım. Hamburger veya beyti sarma yemenin beni turnuva öncesi iyi hazırladığını düşünüyorum.”

Turnuvalara hazırlık sürecin nasıl gelişiyor? Bir kamp programınız var mı?

“Turnuva öncesi bir hazırlık sürecim yok çünkü benim hayatım turnuva. Sabahtan akşama kadar bunlara kafa yoruyorum, oynuyorum. Oynamadığım zamanlar izliyorum, izlemediğim zamanlar arkadaşlarımla beyin fırtınası yapıyorum. Uzun yıllardır aralıksız süren bir tempo var.Bazen çok yoruluyorum fakat karşılığını alıyorum. Hırslı ve rekabetçi yapım dolayısıyla gereğinden fazla emek veriyorum diyebilirim.”

Bireysel bir esporcusun. Takım oyunlarında da oynamak ister miydin?       Hangisini tercih edersin?

“Takım oyunlarında oynamak hiç bana göre değil. Ben yenildiğim zaman hatayı kendimde aramak isterim, hatalarımı düzeltip daha iyi olmak isterim. Kazanmak için maksimum şansa sahip olmak isterim. Eğer takım arkadaşımın o günkü performansından veya genel motivasyon düşüklüğünden dolayı kaybediyorsak bunu düzeltemeyecek olduğum için çok üzülürüm. O yüzden en iyisi bireysel yarışmak.”

Bundan sonraki en büyük hedefiniz nedir?

“Bundan sonraki en büyük hedefim Hearthstone’da Grandmaster olmak. Bundan yıllar sonra geriye bakıp “Ben Grandmaster oldum” demek istiyorum.Oyunun en iyileri arasında hatırlanmak istiyorum. TFT için ise önemli bir turnuvada şampiyon olmak olabilir.”

Kendinizi nasıl geliştirdiniz? Esporda profesyonel olmak isteyenlere ne gibi tavsiyeler verirsiniz?

“Esporda profesyonel olmak isteyenlere tavsiyem, bunu ciddiye alsınlar. Çünkü bu,gerçekten ciddiye alınması gereken ve çok fazla mesai isteyen bir iş. Yarım yamalak yapıldığı zaman başarılı olmanız çok zor. Hayatınızda sizi meşgul eden başka etkenler varsa başarılı olma ihtimaliniz önemli oranda düşer. Kendinize bir hedef koyun ve bunun için bir süre belirleyin. Eğer bu süre içerisinde koyduğunuz hedefe ulaşamadıysanız veya yaklaşamadıysanız gerçek hayata geri dönmenizi tavsiye ederim. Düzenli çalışmak, sağlıklı yemek ve uyku düzeni, hem pratik hem teorik ilerlemek de bazı başka detaylar tabii ki ama en önemlisi kararlı ve istikrarlı olmak.”

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments