1. Anasayfa
  2. Röportaj

Fnatic Derke’nin VCT Reykjavik Röportajı

Fnatic Derke’nin VCT Reykjavik Röportajı
0

Latin Amerika takımı KRÜ‘yü 2-0 mağlup etmeyi başaran Fnatic Derke, seri sonunda gerçekleşen basın konferansında sorulara yanıt verdi. Haven haritasında oynanan ilk maçın 13-5 ve Icebox’ta oynanan ikinci maçın 13-4 kazanıldığı karşılaşmada Derke toplamda 40 öldürme ve 10 asist yaparak herkesin takdirini topladı. 18 yaşındaki Finlandiyalı oyuncunun kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevapları sizler için tercüme ettik.

SORU

Takım olarak, Sharks ve Vikings’e karşı pratik maçı oynadınız mı? Eğer oynadıysanız rakiplerinizin seviyesini nasıl buldunuz?

CEVAP

Öncelikle soru için teşekkür ederim. İzlanda’da Vikings, Sharks ya da diğer takımlar ile pratik maçı oynamadık. Oyun tarzlarını çok takip etmedim ama birçok oyuncudan ve Team Liquid’den duyduğum kadarıyla oldukça güçlüler. Masters turnuvasında göreceğiz ama pratik maçlarından yola çıkarak tahminde bulunmak istemiyorum.

SORU

KRÜ’ye karşı oynadığınız ilk maçta, göründüğü kadarıyla dominant taraf Fnatic oldu. Takımın başarısındaki etkenler nelerdi?

CEVAP

İlk oyunda iki tane pistol eli kaybettik ancak devam ettik ve bazı eco eller kazandık. Pozitifliğimizi devam ettirdik, hiçbir şey hakkında tartışmadık ve hepimiz aynı sayfadaydık. İletişimimiz önceye kıyasla artmıştı ve güzel bir maçtı, karşılaşmadan zevk aldık.

SORU

Sonraki rakibi Sentinels ve bu onlarla oynayacağınız ilk maç olacak. Bu karşılaşmadan önce bir BO3 serisi oynamanın, Sentinels’e oyun tarzınızı çalışmak için materyal vermesi nedeniyle, size zararının olduğunu düşünüyor musunuz?

CEVAP

Çoğu stratejimizi, KRÜ’ye karşı oynadığımız maçta göstermedik ve Sentinels’in oyun tarzını halihazırda zaten inceledik çünkü onlarla oynayacağımızı biliyorduk. Bu nedenle, birbirimizin oyununu çalışmak için eşit zamana sahip olduğumuza inanıyorum.

SORU

Yakın zamanlarda, İzlanda’daki internet ve bilgisayarlar hakkında şikayetçi olan oyuncular gördük. Siz de aynı sorunu yaşadınız mı?

CEVAP

Evet, biz de bilgisayarlarımız, monitörlerimiz gibi konularda problemler yaşadık. Ancak bu konu hakkında bir şey yapamayacağımızı fark ettik ve o bilgisayarlarda hazırlanmaya devam ettik. Sahnedeki bilgisayarların daha iyi olacağının farkındaydık ve daha kaliteli bilgisayarlar ve donanımla oynayacağımızı biliyorduk. Bu yüzden mental olarak buna hazırlandığımız ve bu konu üzerinde çok durmadığımız için mutluyum.

SORU

Genelde pistol ellerinde iyi olarak biliniyorsunuz. Sizce bugün yanlış giden neydi?

CEVAP

Haven haritasında oynadığımız ilk pistol elinde iyi bir dash/flash kombinasyonumuz vardı ancak KRÜ bundan Skye’ın kurtu ile kaçındı ve işler burada yanlış gitti. Diğer ellerde ise düellolarda ya da yeteri kadar iletişim kurmamamız nedeniyle kaybettik.

SORU

VCT Masters‘daki en iyi Jett’in kendiniz olduğuna inanıyor musunuz?

CEVAP

Evet, buna inanıyorum.

SORU

Kişisel saldırganlığınız, başarınızın anahtarı gibi görünüyor. KRÜ’nün pasif savunmasını güçsüzlük olarak mı nitelendirdiniz yoksa haritada size özgürlük verdiğini mi düşündünüz?

CEVAP

KRÜ’nün önceki maçlarına baktım, ve savundukları alanı hiçbir zaman bırakmadıklarını, hep aynı yerlerde durduklarını gördüm ve bunu onlara karşı kullanmaya çalıştım ancak bunu yapmama izin vermediler. Bu nedenle onları tebrik ediyorum.

SORU

Fnatic, hep İzlanda’ya gelen çoğu takımdan daha üstün görüldü. Takımızınız, diğer bölgelerdeki takımlarla eşit ya da daha üst seviyede tutulmasını neye bağlıyorsunuz?

CEVAP

Oynama tarzımızın diğer takımlara kıyasla benzersiz olduğunu düşünüyorum. Disiplinliyiz, beraber çok oynuyoruz, ve çok güzel bir ateş gücümüz var. Koçumuz Mini çok çalışıyor; karşılaştığımız takımların stratejilerine karşı stratejiler geliştiriyor ve bize yardım ediyor. Oyun tarzımızı çokça değiştiriyoruz, bu da sıkılmamızı engelliyor. Bu nedenle de diğer takımlar bize ayak uyduramıyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments