1. Anasayfa
  2. LoL

Vadi’de Derbi Heyecanı: GS – FB

Vadi’de Derbi Heyecanı: GS – FB
0

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi‘nde bu mevsim daha iki haftadan iki tane derbiye sahne oluyor. Geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray EsporBeşiktaş Espor derbisinin ardından bugün Galatasaray Espor ve 1907 Fenerbahçe Espor karşı karşıya gelecek. Her branşda en çok izlenen derbi olmasıyla ön plana çıkan bu iki ezeli rakip saat 18:00’da 13. kez karşı karşıya gelecek.

Şüphesiz Türk spor tarihinin en çekişmeli derbisi olan Galatasaray – Fenerbahçe rekabeti, uzun süredir Vadi‘de de karşılık buluyor. Galatasaray Espor ve 1907 Fenerbahçe Espor, şimdiye kadar Sihirdar Vadisi‘nde 12 kez karşı karşıya geldiler. Bu iki ezeli rakip arasındaki ilk maç 2017 yılında Kış Mevsimi‘nde oynandı. O yıl Şampiyonluk Ligi‘nde maçlar puan sistemiyle ve iki maç üzerinden oynanıyordu. 2017 Kış Mevsimi‘nde oynan iki maç da 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray Espor ve 1907 Fenerbahçe Espor arasında oynanan maçların altısı 1907 Fenerbahçe Espor, dördü Galatasaray Espor galibiyeti ile sonuçlanırken, iki maç da beraberlikle sonuçlandı. İki rakip 10 kez ligde normal sezonlarda karşılaşırken iki kez de playofflarda karşı karşıya geldi. 2019 Kış Mevsimi Yarı Final karşılaşmasından galip ayrılan taraf 3-0’lık skorla sarı lacivertliler olurken, aynı yıl Yaz Mevsimi Çeyrek Final karşılaşmasını kazanan taraf ise 3-1’lik skorla sarı kırmızılı ekip oldu. İki takım arasında oynanan bütün karşılaşmalarının geneline bakıldığında ise 11-8’lik 1907 Fenerbahçe Espor üstünlüğü söz konusu.

1907 Fenerbahçe Espor, 2021 yılına çoğunluğu gençlerden oluşan yepyeni bir kadroyla çıkmıştı. Bu sebeple geçtiğimiz mevsim favori bile gösterilmezken, playofflarda gösterdikleri performansla herkesi şaşırtarak finale kadar çıkmayı başarmışlardı. Bu yıl ise mevsime zor bir fikstür ve 2 mağlubiyetle giriş yapan 1907 Fenerbahçe Espor, ilk galibiyetini dün Team Aurora karşısında aldı. 1907 Fenerbahçe Espor ligde beşinci sırada yer alıyor.

Galatasaray Espor ise geçtiğimiz mevsimi final biletini yarıfinalde, şampiyon olacak olan fastPay Wildcats‘e kaptırmıştı. Yaz Mevsimi‘ne hem kadrosuna hem de teknik ekibine önemli transferler yaparak giren Galatasaray Espor, şimdiye kadar çıktığı üç maçın üçünü de kazandı. Sarı kırmızılılar ligde Papara SuperMassive ve NASR Esports ile liderliği paylaşıyor.

Derbide takımların Vadi’ye çıkacak olan kadroları:

Galatasaray Esports Logo std e1622748546803 Galatasaray Espor1907 Fenerbahce Esports Logo std e1622748440944 1907 Fenerbahçe Espor
top lane icon Kim “Crazy” Jae-heetop lane icon Onurcan “Oncan” Atak
16px Jungler icon blue Berk “Mojito” Kocaman16px Jungler icon blue Mustafa “Rames” Korkmaz
mid lane icon Onur Can “Bolulu” Demirolmid lane icon Onurcan “stillnumb” Başkurt
bot lane icon Noh “Alive” Jin-wookbot lane icon Hasan “Neramin” Samarsın
support icon Onur “Zergsting” Ünalansupport icon Ozan Samican “Sparz” Özbay
C Heo “Irean” Yeong-cheolC Emre “Arkhe” Akpınarlı
C Ömer “Basei” OnayC Hızır “H2O” Hakan
C Arda “Invokid” Başaran
“Vadi’de Derbi Kadroları”
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments