1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Champions Öncesi Cloud9 Blue’yu Tanıyalım

VALORANT Champions Öncesi Cloud9 Blue’yu Tanıyalım
0

Kuzey Amerika’nın en süpriz bir o kadar da tuhaf takımı desek herkesin aklına şüphesiz Cloud9 gelir. Mücadele ettiği hemen hemen bütün branşlarda çeşitli başarılara imza atmayı başarsa da, tuhaf mağlubiyetlerle favori olduğu turnuvalardan elenmiş, hiç beklenmediği anla aldığı galibiyetlerle umut kalmamış turnuvalarda başarı göstermiş bir takım Cloud9. En yakında League of Legends 2021 Dünya Şampiyonası‘na ön elemeden katılıp favori olmadığı grupta liderliğini sürdürürken grubun nagalip sonucusundan aldığı bir mağlubiyet ile gruptan çıkma ihtimalini riske sokan Cloud9, bu turnuvada çeyrek finale kadar yükselmiş ve diğer favori takımları geride bırakmıştı. Aynı zamanda CS:GO‘da da Major kazanmış ilk ve halen tek Kuzey Amerika takımı ünvanını korusa da CS:GO faaliyetlerini de durdurmuştu.

VALORANT Champions‘a sayılı günler kaldı. 16 takımın, VALORANT‘ın en büyüğü olmak için mücadele edeceği bu turnuvadaki takımlara tek tek göz atacağımız bu serinin ilk takımı, VALORANT’ın da sürprizlerle dolu takımı olan Cloud9‘nın erkek VALORANT kadrosu olan Cloud9 Blue!

Cloud9 Blue: İlk Oyuncu ve İlk Kadro

VALORANT, çıktığı ilk günden beri hem oyun olarak hem de espor olarak potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu kanıtlamış bir oyun. Daha herhangi bir espor organizasyonu düşünülmeden ya da duyurulmadan birçok köklü espor takımı, VALORANT sahnesine giriş yapacaklarının sinyallerini verdi. Overwatch, Paladins ve CS:GO gibi oyunlardan VALORANT’a geçiş yapan profesyonel oyuncular da bu takımlarda bir bir yer bulmaya başladı. Cloud9 da bu takımlardan birisiydi ve kuracak olduğu VALORANT kadrosuna kattığı ilk oyuncuyu YouTube üzerinden duyurdu.

Günümüzde şekillenmiş olan VALORANT Esporu‘nun sayılı isimlerinden olmayı başarmış ve bir dönem Cloud9 CS:GO kadrosunda da yer almış olan eski CS:GO profesyonel oyuncusu Tyson “TenZ” Ngo, Cloud9‘nın ilk oyuncusu olarak duyuruldu. Ardından sırasıyla Skyler “Relyks” Weaver, Mitch “mitch” Semago, Josh “shinobi” Abastado ve Daniel “vice” Kim’i kadrosua dahil eden Cloud9; Ash “Chu” Long ve James “JamezIRL” Macaulay’u da koç ekibine dahil ederek ilk kadrosunu tamamladı. Eylül 2020’de Cloud9’nın kadın VALORANT kadrosunu kurması ile erkek kadrosunun adı Cloud9 Blue oldu.

2020 yılı boyunca düzenlenen topluluk turnuvaları ile profesyonel arenaya hazırlanan bu kadronun ilk resmi sınavı ise First Strike‘ın duyurulması ile oldu. First Strike Kuzey Amerika‘da mücadele edecek 8 takımın belli olacağı UMG ve NSG turnuvalarının ikisinde de son dörde kalamayan Cloud9 Blue, First Strike’da mücadele edemedi.

VALORANT Champions Tour 2021

2021 yılına geldiğimizde Riot Games, VALORANT için ilk düzenli turnuvasını duyurdu. Bu turnuvanın başlagıcında ise Cloud9 Blue kadrosundan ilk ayrılık gerçekleşti. TenZ, kariyerine profesyonel oyuncu olarak değil, Cloud9 bünyesinde içerik üreticisi olarak devam edeceğini duyurdu. Çok geçmeden TenZ’nin yerine Nathan “leaf” Orf kadroya dahil edildi. Bu kadro ile VCT 2021 1. Aşama Challengers turnuvalarının üçünün de elemelerini geçemeyen Cloud9 Blue, Kuzey Amerika Masters‘da mücadele edemedi ve birinci aşamayı puan alamadan kapattı. TenZ de bu süre boyunca Kuzey Amerika Masters şampiyonu olan Sentinels‘da kiralık olarak oynadı.

https://www.esporgazetesi.com/sentinels-vct-challengersa-tenz-ile-devam-edecegini-acikladi/

2. Aşama‘da ise Cloud9 Blue, 1. Aşama‘ya çok çok iyi bir performans sergileyerek Kuzey Amerika Challengers Finalleri‘ne yükselmeyi başardı. Bu sırada takımdan iki ayrılık daha gerçekleşti. Ard arda vice ve Relyks takımdan ayrılırken, yerlerine dağılan kapatılan CS:GO şubesinden Ricky “floppy” Kemery ve Erick “Xeppaa” Bach getirildi. Cloud9 Blue, Challengers Finalleri’nde iyi bir performans sergilese de turnuvanın son aşamasında üst üste Sentinels ve Version1‘a yenilince Masters – Reykjavík biletini kaybetmiş oldu. 2. Aşama’nın sonunda Sentinels, İzlanda’dan şampiyonlukla dönünce TenZ‘nin takıma transferi için harekete geçti. Cloud9 ve Sentinels, TenZ’nin transferinde anlaşamaya vardı. Transfer ücreti için Sentinels’in Cloud9’a ödediği bonservis bedeli tam olarak bilinmese de bu sayının 7 haneli olduğu basına sızdı.

https://www.esporgazetesi.com/sentinelsden-tenz-icin-7-haneli-odeme/

Daha sonra 3. Aşama‘da düzenlenen Challangers turnuvalarının ön eleme aşamalarından geçemeyen Cloud9 Blue, Masters – Berlin‘de mücadele etme şansı bulamadı. Challengers Finalleri‘ne de kalamayan Cloud9 Blue, bu aşamayı da puansız kapattı. Bu noktadan sonra Cloud9 Blue için VALORANT Champions umutları Son Şans Elemeleri‘ne kaldı.

Kuzey Amerika Son Şans Elemeleri

Cloud9 Blue

Kuzey Amerika bölgesinde düzenlenen turnuvalardan olan Nerd Street Gamers: Summer Championship öncesi Version1 forması giyen Anthony “vanity” Malaspina’yı kadrosuna dahil ederek turnuvaya katılan Cloud9 Blue, bu turnuvadan şampiyonlukla ayrıldı ve Son Şans Elemeleri öncesi iyi bir motivasyon elde etmiş oldu. VALORANT Champions için son şansı olan bu turnuva öncesi floppy de Cloud9’a veda etti.

Herkesin hatırlayacağı üzere Kuzey Amerika Son Şans Elemeleri bir hayli olaylı geçti. İlk önce çevrimdışı düzenlenmesi planlanan bu turnuvaya Okyanusya’dan gelecek olan iki temsilci Covid-19 sebebiyle katılamadı. Daha sonra bu iki takımsız başlayan turnuvaya, yarısı tamamlandıktan sonra Covid-19 sebebiyle ara verildi ve uzun bir süre turnuva başlamadı. Son olarak bu turnuva çevrimiçi olarak düzenlendi. Masters – Reykjavík‘de son altıya kalmış Version1 ve Masters – Berlin‘de yarı finale 100 Thieves‘ın da yer aldığı bu turnuvada hiç favori değilken sürpriz bir şekilde Cloud9 Blue şampiyon oldu VALORANT Champions biletini alan son takım oldu.

US Mitch “mitch” Semago
US Nathan “leaf” Orf
KR Son “xeta” Seon-ho
US Erick “Xeppaa” Bach
US Anthony “vanity” Malaspina (Kaptan)
Cloud9 Blue Kadrosu

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments