1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Game Changers Avrupa ve Türkiye’ye Geliyor!

Valorant Game Changers Avrupa ve Türkiye’ye Geliyor!
valorant game changers
0

Arran “Halo” Spake tarafından hazırlanan, ve daha sonra Upcomer haber sitesinden Goerge Geddes tarafından onaylanan rapora göre Riot Games, Game Changers için Avrupalı kuruluşlar ile görüşmeye başlamış.

Kadınların ve marjinalleştirilmiş cinsiyetlerden bireylerin temsil edilmesi ve Espor arenasına dahil edilmesi için tasarlanan VCT Game Changers için NA, BR ve LATAM bölgelerinde birçok turnuva ve etkinlik düzenlenmişti. Şimdiye kadar Kuzey Amerika’da başarı ile devam ettirilen turnuvanın ilki Mart’ta ikincisi ise Haziran’da oynandı. 50.000 dolarlık ödül havuzu olan iki turnuvayı da Cloud9 White kazanırken, ikinci Counter Logic Gaming Red oldu.

Proje ayrıca akademi düzeyindeki kadınlar ve diğer marjinalleştirilmiş cinsiyetler için de turnuvalar düzenlemeyi içeriyor. Riot şu ana kadar Kuzey Amerika’da iki VCT Game Changers Akademi turnuvası düzenledi ve üçüncüsü 30 Temmuz’da başlayacak. Benzer Game Changer etkinlikleri Brezilya, Latin Amerika ve Asya’da da gerçekleşti, ancak henüz Valorant rekabetçi arenasında üst düzey organizasyonların bulunduğu bir bölge olan Avrupa’ya gelmedi.

Riot Espor Kıdemli Direktörü Whalen Rozell, Şubat ayında yaptığı açıklamada, “Valorant espor ile, rekabet için kapsayıcı bir ortamı teşvik etmeye ve kadınların kimlik veya cinsiyete dayalı taciz olmaksızın rekabet etmeleri için güvenli fırsatlar yaratmaya kararlıyız” diyerek projeyi başlatmıştı.

Valorant Avrupa Espor sahnesinde Team Liquid, G2, Fnatic, FunPlus Phoenix, Guild, Acend ve Heretics gibi organizasyonlar varken bunların henüz kadın takımları yok. Türkiye’de ise kadın takımları bulunan bilindik organizasyonlar OtherSide Esports, Oxygen Esports ve SuperMassive Blaze. Riot’un önümüzdeki aylar içerisinde Game Changers ile ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Umarız bu zamana kadar Türkiye’nin kadın takımlarının ve marjinalleştirilmiş cinsiyetlerden bireylerin de içinde bulunduğu takımların sayısı ve temsili artar.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments