1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Şampiyonlar Turu 2. Aşama’nın Yenilenen Formatına Dair Detaylar Açıklandı

VALORANT Şampiyonlar Turu 2. Aşama’nın Yenilenen Formatına Dair Detaylar Açıklandı
VCT Şampiyonlar Turu
0

Riot Games, VCT 1. Aşama’nın tamamlanmasının ardından Şampiyonlar Turu 2. Aşama turnuvanın gelecek etaplarında geçerli olacak format değişikliklerini açıkladı. Turnuva formatı, EU, TR ve BDT takımlarının VCT 2. Aşama – Masters’taki 2 EMEA bileti için birbirleriyle karşılaşabileceği şekilde tekrardan tasarlandı ve EMEA Challengers Playoff’ları turnuva takvimine eklendi. EMEA Challengers Playoff’larının iki finalisti, VALORANT Champions Tour’un İzlanda Reykjavík’te gerçekleşecek olan ilk LAN etkinliğine katılma hakkı kazanacaklar.

Açık Elemelerden Ana Etkinliklere Uzanan VCT 2. Aşama – Challengers

VCT 2. Aşama – Masters’ta EMEA bölgesini temsil edecek 2 takımın belirleneceği EMEA Challengers Playoff’larında EU’dan 4, TR’den 3, BDT’den 1 takım mücadele edecek.

VCT 2. Aşama – Masters için ilk adım 30 Mart’ta başlayan Challengers TR 1. Hafta Elemeleri ile atılıyor. EMEA Challengers yolunda TR, EU ve BDT’nin her birinde 2 ayrı  eleme ve 2 ayrı ana etkinlik düzenlenecek.

1. Elemeler: Her takım eleme aşamasından başlayacak. Her bölge için bir eleme yapılacak; EU, TR ve BDT. Her elemede en iyi 8 takım 1. ana etkinliğe yükselecek. 

1. Ana Etkinlik: Üç bölgenin her birinin kendi ana etkinliği olacak. En güçlü 8 takım burada birbiriyle karşılaşacak. EU ve TR’den en iyi 2 takım EMEA Challengers Playoff’larına ilerleyecek, BDT’den en iyi 4 takım 2. ana etkinlikte sıralama avantajına sahip olacak.

2. Elemeler: İlk elemelerde yükselemeyen takımların 2. elemelerde bir şansı daha olacak. EU ve TR’de en iyi 8 takım 2. ana etkinliğe yükselecek. BDT’de ise sadece en iyi 4 takım 2. ana etkinliğe katılacak ve bu takımlar sıralama avantajına sahip olmayacak.

2. Ana Etkinlik: Tıpkı 1. ana etkinlik gibi, her bölgenin kendi ana etkinliği olacak, 8 takım EMEA Challengers Playoff’larında yer bulabilmek için mücadele edecek. 2. ana etkinlikte, EU’dan en iyi 2 takım, TR’den 1 takım ve BDT’den de 1 takım EMEA Challengers Playoff’larına yükselecek.

EMEA’daki En Güçlü 8 Takım İle Challengers Playoff’ları ve VCT Masters Reykjavík

EU’dan 4 takım, Türkiye’den 3 takım ve BDT’den 1 takım EMEA Challengers Playoff’larında karşılaşacak. EMEA Challengers Playoff’larının iki finalisti de VALORANT Champions Tour’un İzlanda Reykjavík’te gerçekleşecek ilk LAN etkinliği olan VCT 2. Aşama – Masters’ta dünyanın dört bir yanından gelen toplam 10 takımla birlikte mücadele edecek.

 VCT Champions İçin Gelecek Aşamalar

VCT Şampiyonlar Turu 2. Aşama’nın tamamlanmasının ardından, 3. Aşama’nın Temmuz ayında aynı formatla başlaması planlanıyor. İki eleme etabı, iki ana etkinlik, bir playoff ve son bir Masters Etkinliği ile VALORANT Champions Tour’un normal sezonu tamamlanacak. Ekim ayında takımlar VCT Champions’da yerlerini kazanmak için Son Şans Elemeleri’ne katılarak son bir fırsata sahip olacaklar.

3. Aşama ve Son Şans Elemeleri ile beraber dünyanın her yerinden en güçlü katılımcılar belli olduktan sonra, en iyi takımlar uzun zamandır beklenen Champions etkinliğe hazırlanacak. Aralık ayında düzenlenecek VCT Champions, 2021 VCT Dünya Şampiyonu’nun belirleneceği arena olacak.

VCT 2. Aşama – Challengers Heyecanı Başlıyor!

VCT 2. Aşama- Challengers Türkiye elemeleri 30 Mart’ta başladı. Canlı yayınlar ise 6 Nisan’da 1. ana etkinlikle birlikte başlayacak ve karşılaşmalar VALORANT Champions Tour Türkiye’nin Twitch ve Youtube kanallarından canlı olarak yayınlanacak.

Twitch Canlı Yayını: valorant_esports_tr

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments