1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Yapımcısı, Oyuncu Engelleme Hakkında Konuştu

Valorant Yapımcısı, Oyuncu Engelleme Hakkında Konuştu
2

Valorant’ta bulunan toksiklik, birçok oyuncunun canını sıkıyor. Valorant çıktığından beri oyuncular, anlaşamadıkları ve toksik buldukları insanları engelleme özelliğinin gelmesini istiyor. Böylece sıkıntı yaşadıkları insanlar ile tekrar oynamak zorunda kalmak istemeyen oyuncular, Reddit üzerinden bu taleplerini dile getirdi. “Valorant’a oyuncu engelleme özelliği gelmeli” adı ile açılan tartışmanın altında, Valorant yapımcılarından Sara Dadafshar (npcSara), neden bunun sıkıntılı bir durum olduğunu açıkladı:

Comment
byu/UnfriedEgg from discussion
inVALORANT

“Merhabalar! Rahatsızlık veren oyuncular ile aynı takıma düşmenin can sıkıcı bir durum olduğunun farkındayım. Şu anda, oyuncuların kendi oyun tarzlarına yakın insanlar ile etkili bir şekilde oynamasına izin verecek bir sistem yapmanın yollarını araştırıyoruz. Neden engelleme özelliği getirmenin tahmin edildiğinden daha zorlu olduğuna açıklık getirmem gerekirse: Bu özelliği kullanmaya çalışan başka rekabete dayalı oyunlar da oldu, ancak üst seviyelerdeki oyuncular bunu, belirli oyunculara -özellikle iyi oyunculara- karşı oynamaktan kaçınmak için kullandı. Bu sistem, çoğu zaman iyi oyuncuların herkes tarafından engellenmesi ve bu nedenle de uzun oyun sıraları beklemesine neden oldu. Asıl amaç yazılı/sesli sohbette küfür ve uygunsuz davranış sergileyen insanları engellemek olsa da sistem belirli iyi oyuncuların izole edilmesine de yol açıyor. Ancak bununla beraber fikir tamamen masadan kalkmış değil. Bu fikir sık sık gündemimize geliyor ve bunun kötüye kullanılmayacak, daha güvenli ve bütün oyuncuları koruyan bir halini uygulamaya çalışıyoruz.”

Tartışmanın altında topluluğun fikirlerini dinlemeye devam eden npcSara, öne çıkarılan diğer problemler hakkında da konuştu.

Comment
byu/UnfriedEgg from discussion
inVALORANT

Genelde oyuncuları engellemek istemesinin nedeninin bir daha aynı takıma düşmemek olduğunu dile getiren bir oyuncu, bu özelliğin sadece takım özelinde kullanılabileceğini dile getirdi. Yani engellediğiniz kişi sadece karşı takımda olabilecek. Bu şekilde engellenen oyuncunun da izole edilmeyeceğinin altını çizen Reddit kullanıcısın değindiği noktayı önemli bulan Sara, “takım arkadaşından kaçınma” gibi bir özellik üzerinde çakılabileceklerini söyledi.

Ayrıca, Dereceli ve Derecesiz maçlar için farklı engel sistemleri kullanılabileceğimi dile getiren başka bir Reddit kullanıcısı fikirlerini şöyle açıkladı: Derecesiz maçlarda 10 kişilik bir kara liste sistemi kullanılabilir ve oyuncunun bu insanlar ile aynı takıma düşmesi engellenebilir. Dereceli için ise artı/eksi oy sistemi kullanılabilir. Bu sistem oyuncuları tamamen engellemez ancak sizin onlarla aynı sıraya girme şansınızı azaltır.

Bu fikri de oldukça beğenen npcSara şunları söyledi:

Artı/eksi oy fikri bir süredir aklımızda ve muhtemelen yakın gelecekte bunun bir varyasyonunu oyuna ekleyeceğiz (Bu sistemin oyuncu değerini arttıracağından emin olmak istiyoruz. Bu amaç ile başlayan ancak başarısız olan birçok sistem var o yüzden bunun tasarımı üzerine derinlemesine çalışıyoruz). Ancak kara liste sınırı not edeceğim ve ekiple paylaşacağım, bu yüzden teşekkürler! Belki bu liste, belirli bir süreliğine oyuncuları engeller ve süre bitince liste yenilenir. Sonsuz olasılık var!”

Riot ve Valorant, topluluğun geri dönütlerini dinlemekte ve bunları kendilerini geliştirmek adına kullanma konusunda çok başarılı. Bu nedenle konuyla ilgili söylemek istedikleriniz ya da fikirleriniz varsa, Valorant subReddit‘ini (reddit.com/r/VALORANT) kullanabilirsiniz!

Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
NOCOM
NOCOM
2 yıl önce

İnş engelleme gelir

Djsjs
Djsjs
2 yıl önce

Napim