1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant İyiliği Paylaş Paketi ile 5.5 Milyon Dolar Toplandı

Valorant İyiliği Paylaş Paketi ile 5.5 Milyon Dolar Toplandı
0

Haziran ayında topluluk oylaması ile içeriği belirlenen, ve 22 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında mağazada olan “İyiliği Paylaş Paketi“, oyun içerisinde düzenlenen ilk bağış organizasyonu oldu. Organizasyon sonucu toplam 5.5 milyon dolardan fazla bağış toplandı ve bu gelir Riot Games Toplumsal Etki Fonu’na aktarıldı.

2 Haziran’da başlayan topluluk oylaması sonucu, paketin içeriği Yağmacı Şerif, İyon Operatör, VALORANT GO! Vol.1 Spectre ve Yağmacı Vandal olarak belirlenmiş, ayrıca paket içerisinde bağış organizasyonuna özel bir Oyuncu Kartı ve Silah Uğuru da vardı. Paketin içerisindeki her silah 1,775 VP’ye (yaklaşık 85 TL / 20 Dolar) satılırken paketin tamamı 6,382 VP’den satışa sürülmüştü (Kaplamaların toplam değeri üzerinden %10 indirim ile).

Riot Games Toplumsal Etki Fonu Menajeri Jimmy “Shiningbandito” Hahn, paket aracılığı ile toplanan bağışlar için şunları söyledi:

Gerek oy vererek gerek silah kaplaması koleksiyonunuzu iyi bir amaç uğruna genişleterek İyiliği Paylaş Paketi’ne destek olduğunuz için size gerçekten minnettarız. Riot Games Sosyal Etki Fonu sayesinde yerel kâr amacı gütmeyen kuruluşları desteklemek ve topluluklarınızda değişimin aracıları olmak için sizinle tekrar işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz.”

Amacı “Dünyada olumlu ve kalıcı toplumsal etkiler yaratmak” olan Riot Games Toplumsal Etki Fonu, şu ana kadar eğitim, vatandaşlık ve fırsat tanıma alanları üzerine yoğunlaşan ve bu alanlarda farklı organizasyonlara para bağışında bulunan bir fon.

İyiliği Paylaş Paketi

Şimdiye kadar gerçekleştirdikleri işbirliklerinden bazı örnekler şu şekilde: Eğitim alanında kısıtlı imkâna sahip bölgelerdeki okulların öğrencilerine sunabildiği olanaklarla öğrencilerin ihtiyacı arasındaki farkı kapatma amacı güden “City Year” derneğiyle beraber okulların mezuniyet oranlarını artırmak amacı ile sponsorluk anlaşması. Vatandaşlık alanında kültürel ve ulusal mirasları kutlamak ve korumak amacıyla “Kültürel Miras Yönetimi” (Cultural Heritage Administration) ile işbirliği. Fırsat tanıma alanında ise toplumun her kesiminden insanları, paylaştıkları oyun sevgisi aracılığıyla birleştiren bir oyuncu topluluğunun oluşmasını teşvik etmek amacıyla Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtlığı Günü’ne (UHTBKG) katılım sağlama ve bu alanda çalışmalar yapan sivil toplum örgütleri The Trevor Project ve It Gets Better Project‘e bağışta bulunma.

Toplumsal Etki Fonu’nun gerçekleştirdiği bütün bağış ve yardımları görmek için “www.riotgames.com/tr/biz-kimiz/toplumsal-etki” sayfasını ziyaret edebilirsiniz!

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments