1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant’a Sor #21 Yayınlandı – Smurf Hesaplar ve Yeniden Oynatma

Valorant’a Sor #21 Yayınlandı – Smurf Hesaplar ve Yeniden Oynatma
0

SORU

Karşılaşmalarda bazen yazı tura atıyormuşum gibi hissediyorum. Sanki benim kadememe ait olmayan oyuncularla oynuyor gibiyim. İkincil hesaplar çok yaygın mı?

CEVAP

İkincil hesaplar (smurf) az sayıda olsa da var ve onlara karşı oynamak gerçekten çok can sıkıcı. Tüm kanallarımızdan bu konuyla ilgili geribildirimleri topluyor ve bir araya getiriyoruz. Bu sırada da VALORANT’ta ikincil hesapların mevcut durumunu inceliyoruz.

Şu anda inceleme işine gömüldüğümüz için henüz sizinle paylaşabileceğimiz bir eylem planımız yok. Yine de en azından ekibimizin şu anda yanıtlamaya çalıştığı temel soruları sizinle paylaşabiliriz:

  • Sistemlerimizdeki ikincil hesapları nasıl tespit edebiliriz ve oyuncular bu hesaplarla ne sıklıkla karşılaşıyor?
  • Oyuncular neden ikincil hesaplar açıyor?
  • Oyuncuları ikincil hesap açmaya yönelten, karşılayamadığımız bir ihtiyaç mı var?
  • İkincil hesaplarla mücadele için ne gibi değişiklikler yapmalıyız?

Şu anda hızlı bir çözümle gelemiyoruz ve bunun ikincil hesaplarla karşılaşan oyuncular için çok rahatsız edici bir şey olduğunun farkındayız. Fakat bu karmaşık sisteme müdahale ederken diğer sistemleri bozmayacağımızdan emin olmalıyız. İhtiyaçlarınızı tam anlamıyla belirlemek ve hepinize nasıl daha iyi bir deneyim sunabileceğimizi öğrenmek istiyoruz!

Mesela ikincil hesapların büyük bir kısmı kötü niyetli değil, sadece kademelerinden düşük arkadaşlarıyla birlikte oynayabilmek istiyorlar. Fakat kötü amaçlarla ikincil hesaplar oluşturan küçük bir kesim de olabilir.

İkincil hesaplarla mücadele etmenin yolu yalnızca cezalandırmaktan geçmiyor. Aynı zamanda, kötü niyetli olmayan ikincil hesapların bunu yapmayı bırakması için VALORANT’ı daha erişilebilir kılmaktan geçiyor. Bulduğumuz çözümden tatmin olduğumuz ve ikincil hesap açılmasına neden olan faktörleri düzenlediğimiz noktada, hâlâ ikincil hesaplarla oynayan insanlara karşı sert bir tutum sergileyebilecek ve hatta onları oyundan uzaklaştırabileceğiz.

Bu sorunun, Rekabet Ekibi’nin odaklandığı temel sorunlardan biri olduğunu belirtmek istiyoruz. Şu anda inceleme aşamasında olsak ve verileri baz alarak eyleme geçmek vakit alacak olsa da size kulak verdiğimizi ve katıldığımızı bilmenizi istiyoruz. Bu, büyük miktarda kaynak ayırmaya değecek bir sorun.

Hazır konusu açılmışken, “şişirilmiş” hesaplara karşı oynamak sinir bozucu bir deneyim olsa da bulgularımıza göre ikincil hesaplar aslında topluluktaki bazı kişilerin iddia ettiği kadar yaygın değil. Gerçekten de bazen o gün çok iyi bir performans gösteren bir oyuncuya denk gelmiş olabilirsiniz. Bu konuda açık ve net olmak istiyoruz, ikincil hesap sorununun ciddiyetini göz ardı etmiyor veya azımsamıyoruz. Sizinle birlikte çalışarak bu sorunla savaşmaya kesinlikle kararlıyız. Ancak çok iyi performans gösteren bir oyuncuyla tekrar karşılaştığınızda, kendisinin iyi gününde olabileceği ihtimalini es geçmeyin deriz.

– Rekabet Tasarımcısı Jon Walker ve Yapımcı Sara Dadafshar

SORU

Oyun tekrarlarını izleme sistemiyle ilgili bir gelişme var mı?

CEVAP

VALORANT oyun tekrarı sistemiyle ilgili birden fazla dahili ekibin kendi arasındaki toplantıları devam ediyor. Şu anda sizinle paylaşabileceğimiz herhangi bir şey olmasa da bu toplantılarda ciddi aşama kaydedildiğini ve yakında hepinizle güzel gelişmeler paylaşacağımızı bilin istedik.

– Yazılım Mühendisi Brandon Wang

Kaynak: https://playvalorant.com/tr-tr/news/dev/valorant-a-sor-6-mayis/

Görünüşe göre Riot, topluluğun taleplerini dikkate alıyor ve buna göre kendini geliştirmeye çalışıyor. Smurf hesapları özellikle Bronz seviyesinde oldukça rahatsız edici olabiliyor. Ancak geliştiricilerin de dediği gibi bu hesaplar, bazen kötü niyetli olmayabiliyor. Daha düşük seviyelerdeki arkadaşları ile oynayabilmek adına açılan smurf hesapların diğerlerinden ayırt edilmesi oldukça zor. Bakalım Riot, bu durum ile ilgili nasıl bir çözüme gidecek.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments