1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Hile Koruması: 2021 Sonbahar Güncellemesi

Valorant Hile Koruması: 2021 Sonbahar Güncellemesi
2

VALORANT 3. Bölüm’e yönelik (şimdiye kadar) en büyük projelerimiz arasında beceri kademeleriyle esporda rekabet bütünlüğünü sağlamak ve hilelere karşı verdiğimiz “savaşta” birkaç adım ötede olmak vardı.

2. BÖLÜM RAPORU

“Bussing”, yani yetenekli oyuncuların düşük dereceli hesaplar açıp başka bir oyuncunun sıralamada yükselmesine yardım ettiği şişirme eylemine 90 gün ceza verdik.

Uzun vadeli hileleri kullanmak giderek imkânsızlaştığı için hileciler rekabet ekosisteminin düzenini bozmanın yeni yollarını buldu. Başkasının hesabını kasanlar kasten hilecilerle birlikte sıraya girdi ve hile yoluyla daha yüksek kademelere “kasıldı”. Otomatik eylemlerimizle bu konuya tüm bir yıl boyunca müdahale ettik. Bu eylem dalgaları konusunda özellikle isabetliliğimize odaklandık ve ileride bu tempoyu arttırmak istiyoruz (ayrıntılı bilgi aşağıda).

Şimdi sıra 3. Bölüm’de olanlara geldi…

ESPOR (VALORANT CHAMPIONS TOUR)

VALORANT Champions Tour’u rekabetin zirvesi olarak görüyoruz ve bu konuda iyi haberlerimiz var, VCT çok iyi geçti. Reykjavik ve Berlin’de düzenlediğimiz ilk büyük uluslararası LAN turnuvalarından sonra çevrimiçi etkinliklerimizdeki yüksek düzey rekabetin, rekabetin çok daha yüksek dozda olduğu çevrimdışı deneyimler olarak görülebildiğini gözlemledik. Her daim olduğu gibi, ön elemelerden itibaren profesyonel oyuncularımızı düzenli olarak inceleyerek güvenli ve korunaklı bir canlı rekabet ortamı sağlamaya çalışıyoruz.

REKABET BÜTÜNLÜĞÜ

Hayata geçirdiğimiz hile tespit sistemleri ve VALORANT’ın dereceli sistemine yaptığımız meta oyun sistemi güncellemeleri sayesinde hile yapanlarla ilgili raporların sayısı giderek azaldı ve şimdiye kadarki en düşük düzeyde seyrediyor.

Yine de ekibimiz, yeni teknikler uygulamaya çalışan hileciler ve hile geliştiricileri sebebiyle giderek artan hile çabalarıyla mücadele ediyor. VALORANT’ın küresel popülerliği bu kötü niyetli kişiler için küresel bir piyasa oluşturdu ve biz de bu duruma uygun şekilde yanıt veriyoruz. Bazı bölgelerdeki rapor miktarında ciddi artışlar gördük fakat ek incelemeyle araştırma çabalarımızın ve Vanguard’a yaptığımız düzenli geliştirmelerin ardından, bu ani artışların önüne geçebilmeyi ve rekabet bütünlüğünü küresel olarak güçlü kılmayı başardık.

GÜNÜMÜZDE HİLELERİN DURUMU

Hileyle mücadele etme konusunda gelişmiş bir hile koruma yazılımı veya bilinçli bir yapay zekâ tarzında “programı kur ve varlığını unut” gibi bir çözüm yok. Bu sürekli devam eden bir savaş. Tüm bu konu üzerine bir tez bile yazılabilir (belki video çekmemiz sizin için daha eğlenceli olurdu?) ama biz size kısaca özet geçeceğiz.

Donanım hilelerinde bir artış var. Bu tür hileler, harici bir donanım aracılığıyla çalışıyor ve bizim koyduğumuz koruma ve tespit sistemlerine yakalanmayacak şekilde tasarlanıyor. Hile geliştiricileri, ayrıca makine öğrenimi algoritması gibi ilginç fikirlerle de geliyor.

Ekibimiz hilecilerden birkaç adım önde olmayı başardı. Geniş bir hile sağlayıcı ve hile uygulama yelpazesini düzenli olarak uzaklaştırıyoruz. Hile geliştiricilerinin iddialarının aksine “yapay zekâ” ibaresi bir hileyi tespit edilemez kılmıyor. Onun dışında bilindik nişan alma botları haricinde oyun motoruyla veya oyun içerikleriyle oynayan benzersiz hile türleriyle de mücadele halindeyiz.

Şu anda, rapor miktarları tüm zamanların en düşük düzeyinde.

Evet, VALORANT’ta hâlâ hileciler var ve herhangi bir şekilde var olmaya devam edecekler. Ancak, hile yapmanın sürdürülebilir bir şekilde düşük bir seviyede olduğundan ve en önemlisi de VALORANT’ta uzun vadeli rekabet başarısı için hiçbir zaman geçerli bir yol olmadığından emin olmak için hem operasyonel hem de teknik açılardan çok fazla vakit harcadık. Oyunları mümkün olduğunca güvenli tutmak ve hile savaşında hilecilerden her zaman bir adım önde olmak arasındaki dengeyi tutturmamız gerekiyor. 

Çok önem bir şeyi de belirtmeden geçmeyelim, raporlarınız araştırmalarımızdaki boşlukları doldurmamıza ve yeni tehditleri keşfetmemize yardımcı oluyor. Raporlarınızı eksik etmeyin ve vaktiniz varsa yorum bölümüne hileyle ilgili notlar düşmeyi ihmal etmeyin. Bu notları her zaman okuyoruz! 

3. KISIM VE 4. BÖLÜM

Sırada ne var? Hilecileri ekosistemin dışında kalıcı olarak tutmak için Vanguard’ı mümkün olan en iyi haline getirmeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalışmalara, bütün siber güvenlik alanındaki en yeni gelişmelerden faydalanmak ve işletim sistemlerinde hilecileri daha iyi tanımlamamızı ve hilecileri önlememizi sağlayan güvenlik güncellemeleri yapmak da dahil.

Riot ekosisteminde ilave geliştirmeler yapmak, oyunların bütünlüğünü korumamıza da yardımcı olacak. Hesap güvenliğine yönelik geliştirmelerin oyuncunun hesabı çalındığında duyduğu acıyı azaltmayacağını biliyoruz. Fakat sayıları giderek artan ve yüksek seviyeli hesap satın almaya çalışarak kendini üst düzey bir oyuncu gibi göstermeye teşebbüs eden hilecilerle savaşmamıza yardımcı olacak.

Hilelerin dolaylı yoldan adaletsiz bir avantaj sağlamak için kullanıldığı, oyun bütünlüğüne yönelik diğer türden aykırı davranışlarla da mücadele ediyoruz. 2. Bölüm’de hilecilerin ikili hazır gruplar oluşturarak diğer oyuncuları kastığına şahit olduk. Bu hileciler hesaplarının uzaklaştırılacağını biliyordu fakat hesabı kasılan kişinin elde ettikleri yanına kalıyordu. Başkaları tarafından kasılan hesaplara yönelik otomatik önlemler hazırladık ve bunlar üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. 

Birincil odağımız üçüncü parti yazılımlar olsa da hesap paylaşımı yoluyla hesap kasma ve galibiyet anlaşmaları gibi oyunun bütünlüğünü riske atan farklı hile türleri üzerinde de vakit harcadık. VALORANT’ın dünyanın en rekabetçi taktiksel nişancı oyunu olarak kalmaya devam etmesi için en etkili yöntemleri araştırmaya devam edeceğiz.

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Meg0svlr
Meg0svlr
2 yıl önce

Valorant 3.08 yamasi ne zaman gelice

ValorantTR
ValorantTR
2 yıl önce
Yanıtla  Meg0svlr

Tahmini olarak ay sonu yada kasım ayının ilk haftası gelir ✋