1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT: 3.Aşama Challengers 1 Ana Turnuvaya Katılan İlk 4 Takım Belli Oldu

VCT: 3.Aşama Challengers 1 Ana Turnuvaya Katılan İlk 4 Takım Belli Oldu
0

VCT turnuvasının son aşaması olan 3.Aşama Challengers 1 başladı. Bu aşamada toplamda 2 Challengers oynanacak. Ayrıca Masters aşaması da tıpkı Masters 2’de olduğu gibi LAN formatında Berlin’de yapılacak. 3.Aşama Challengers 1’de finale yükselen 2 takım EMEA elemelerine katılma hakkı kazanacak. Challengers 2’nin ise sadece şampiyon olan takımı EMEA finallerine katılabilecek.

Dün oynanan maçlarla beraber 3.Aşama Challengers 1 ana turnuvaya katılan ilk 4 takım belli oldu. İlk üç takımda sürpriz yok. Türkiye’nin 3 büyük Valorant takımı erkenden ana turnuvaya katıldı. Sizler için bu 4 takımı özet niteliğinde listeledik.

BBL Esports

bbl esports

Yeni transferleriyle beraber dikkatleri üzerine çeken BBL, elemelerde kendisinden beklenen üstün performansı ortaya koyarak ana turnuvaya yükseldi. En dikkat çekici maç ise Fire Flux ile karşılaştıkları 4 saati aşan maç oldu. Maçın son haritasında bir teknik aksaklık oldu. Ardından devam edildiğinde Haven haritası 20-18 maç da 2-1 BBL leyhine sonuçlandı. Elemelerin dikkat çekici oyuncusu ise ajan değişimiyle performansını yukarıya taşıyan deneyimli oyuncu AsLanM4shadoW oldu.

Futbolist

futbolist

Türkiye’nin en başarılı Valorant takımı dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Futbolist, beklenen şekilde ana turnuvaya upper bracket’tan yükseldi. Son maçta Istanbul Wildcats karşısında 2-0 galip ayrıldı ve elemeler boyunca rakiplerine harita puanı dahi vermediler. Elemelerin dikkat çekici oyuncusu ise qRaxs oldu.

Oxygen Esports

oxg 1

EMEA elemelerinde yarı final oynayarak Masters 2 biletini kıl payı kaçıran OXG, takımındaki bir değişiklik ile 3.Aşamaya girdi. Elemelerde fire vermeyerek ana tuvnuvaya yükseldiler. Son 2 maçta da jett oynamamaları dikkat çekiyor. Özellikle daha önce Toronto’nun jett ile neler yapabildiğini görüyorduk. Ancak şu an Toronto sadece raze ve sage ile oynuyor.

Zero Zone

zero zone

Valorant‘ın Türkiye Espor sahnesinin underdog diye tabir edilebilecek takımların başında şüphesiz Zero Zone geliyor. Dişli rakiplerine her zaman üstün performans göstererek adlarını sıkça duyurdular. Elemelerden de namağlup çıkan Zero Zone, Fred‘in gidişini ThePrimerio ile doldurmuş gibi gözüküyor.

Ana turnuvaya yükselen son 4 takım bugün oynanacak maçlarla belirlenecek.

VCT 3.Aşama Challengers 1 Ana turnuva 6-10 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. Bugünün maçları ise şöyle:

  • İstanbul WildcatsFire Flux Esports | 18.00
  • RARE EsportsSuperMassive Blaze | 18.00
  • Unity EsportsTeam Aurora | 21.00
  • GalakticosOtherSide | 21.00
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments