1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Masters Reykjavík Basın Konferansı

Valorant Masters Reykjavík Basın Konferansı
0

Bu yazımızda sizler için Valorant Masters Reykjavík etkinliğinden önce yapılan basın konferansının cevaplarını derledik. Soruları yanıtlayan oyuncular: Avrupa takımı Team Liquid‘den Adil “ScreaM” Benrlitom, Kuzey Amerika takımı Sentinels‘ten Shahzeb “ShahZam” Khan, Kuzey Amerika takımı Version1‘dan Anthony “vanity” Malaspina, Avrupa takımı Fnatic‘ten Jake “Boaster” Howlett ve Brezilya takımı Team Vikings‘ten Matias “saadhak” Delipetro.

SORU

İzlanda’ya gitmeden önce birçok oyuncuya, diğer bölgelerdeki takımları çalışıp çalışmadıkları soruldu ve büyük bir çoğunluk çalışmadıklarını söyledi. İzlanda biletini aldığınızdan beri, çalışmak için ne kadar zaman harcadınız?

CEVAP

ShahZam: Kendi bölgelerimizde oynarken, diğer bölgelerin oyun tarzlarını incelemek için pek bir zamanımız yoktu. Maçları izliyorduk ancak onlara karşı oynayacağımız kesinleşene kadar takımların oyun tarzına göre çalışmak pek mantıklı değildi. Ancak sonunda, sürekli turnuva maçı oynamadığımız, daha sakin bir zaman aralığına sahip olduk ve takımların üstesinden gelebileceğimiz oyun stratejileri geliştirebildik. Valorant bazen tutarsızmış gibi hissettiriyor, çünkü karşılaşmalarda farklı sonuçlar alınıyor, bunun sebebi takımların oyun tarzlarının birbirlerine ne kadar uyduğu. Bu nedenle de kendinizi rakibinize karşı adapte edebiliyor olmanız gerekiyor. Böyle bu turnuva için yapılabilecek bütün hazırlık bu.

SORU

Her bölgenin nasıl oynadığına dair birçok öngörü ve önyargı var. Örneğin Avrupa iyi yapılandırılmışken Brezilya agresif. Diğer bölgelerle yaptığınız pratik maçları ve etkileşimlerden yola çıkarak diğer bölgelerin oyun tarzlarını nasıl yorumluyorsunuz?

CEVAP

vanity: Burada yaptığımız karşılaşmalardan yola çıkarak her bölgenin çok benzer oynadığını söyleyebilirim, ancak Brezilya takımları ile çok oynamadık. Avrupa ve Kuzey Amerika’nın neredeyse aynı stilde oynadığını düşünüyorum. Ancak Avrupa biraz daha yavaş oynuyor. Amerika takımlarının, harita kontrolünü daha hızlı -örneğin 15 saniye- eline aldığını düşünüyorum. Ancak yetenek kullanmanın Amerika ve Avrupa takımlarında farklılık gösterdiğini düşünmüyorum. Avrupa’da da Amerika’da da oyuncular öldürme almak ve bombaya molotof atmak için oynuyorlar. Avrupa’nın yetenek kullanma tarzlarının daha iyi olduğu fikrine katılmıyorum.

SORU

Fnatic’in İzlanda bileti almasında, derke ve magnum’un kadroya katılmasının rolünün büyük olduğuna inanılıyor. Kadroda gidilen değişikliğin ardından hiç maç kaybetmediniz. Bu durumun, yeni oyuncuların gelmesinin ardından yaşanan bir “cicim ayı” süreci olduğuna inanlara ne diyorsunuz?

CEVAP

Boaster: Bence bu bir cicim ayı süreci değil. Bence, takım olarak zaten temelimiz sağlamdı. derke ve magnum’u getirmek, ihtiyacımız olan ateş gücünü bize sağladı ve oyun içi liderimiz ve koçumuz mini de dahil olmak üzere kadrodaki herkesin burada olmasının bir nedeni var. Çünkü biz de oyunda oldukça iyiyiz. Buradaki takımlarla oynamayı dört gözle bekliyoruz ve onlara neler yapabileceğimizi göstereceğiz.

SORU

İzlanda’ya geldiğinizden beri birçok takım ve oyuncu, oynadığınız pratik maçlarında sizin ne kadar güçlü olduğunuza şaşırdı. Sizi şaşırtan ve güçlü rakip olacağına inandığınız takım ya da oyuncular var mı?

CEVAP

saadhak: Bence her takımın kendine özgü bir gücü var. Biz kendi oyunumuzu oynamaya çalışıyoruz. Her takım ve oyuncu oldukça güçlü, hatta videolarda göründüklerinden daha da güçlüler. Bence herkes gerçekten iyi oynuyor. Yavaş oyunlarından dolayı biraz şaşkınız. Biz daha agresif bir oyun tarzına 10-15 saniyede biten ellere alışığız. Ancak Avrupa’da eller genelde 30 saniye oluyor. Evet, bu oldukça enteresan.

SORU

Reykjavik’e ulaşmak için LAN’da oynayan takımların, 2. Aşama Masters’a girerken bir avantajı olduğunu düşünüyor musunuz?

CEVAP

ScreaM: Evet, bence büyük CS:GO kariyerleri olan ve offline turnuvalarda çokça oynamış oyuncuların iyi bir avantajı var, çünkü LAN’da deneyimleri var. Yeni oyuncularda bu bir baskı oluşturacaktır, bu onların ilk etkinliği olacak ve aynı zamanda Valorant’ın da en büyük etkinliği. Ben de biraz heyecanlıyım aslında, ancak ben de deneyimliyim ve bunun üstesinden geleceğim ve takımımı rahatlatacağım.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments