1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Mobil Geliyor!

Valorant Mobil Geliyor!
0

Valorant’ın resmi çıkışının ardından tam bir yıl geçti! 2 Haziran’da yapılan açıklama ile oyunun PC’de geçirdiği başarılı bir yılın ardından mobil versiyonu için çalışmalara başlandığını söyleyen Anna Donlon, sözlerine şu şekilde başladı:

“Bu ilk yıldaki en önemli hedeflerimizden biri, küresel FPS topluluğunun güvenini ve saygısını kazanmak ve onlara Valorant’ın her zaman gerçekten değerli bir rekabetçi taktik nişancının temellerini destekleyeceğini kanıtlamaktı. Büyüyen oyuncu topluluğumuzun Valorant ile yapmaya çalıştığımız şeyi kabul ettiğini ve takdir ettiğini görmek, beklediğimizin ötesinde. Yakında aynı rekabetçi Valorant deneyimini daha da fazla küresel oyuncuya sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Donlon’a göre oyunu mobile aktarma süreci, Valorant’ı Valorant yapan özün ne olduğu, ve bunu mobile aktarılıp aktarılamayacağı sorusuna yanıt aramak ile başladı:

Valorant Mobil “İhtiyaç Haline Geldi”

“Valorant mobil yapıyoruz” diyerek değil, birçok ‘Valorant mobil yapabilir miyiz?’ diyerek, şüphe ile başladık bu sürece. PC’de oynarken Valorant’tan ne alıyorsanız mobilden de aynısını almalısınız diye düşünüyorduk. Ancak mobil oyuncunun ihtiyaçlarının farklı olduğunu fark ettik”.

Valorant Mobil
Valorant Mobil

Donlon, mobil için yapacakları değişikliklerden bahsetmemiş olsa da mobil versiyonun Valorant PC versiyonunu etkilemeyeceğinin altını çizdi:

“Mobil oyunculara ortalamanın altında bir oyun deneyimi sunmayacağımız gibi PC oyuncularının da oyun zevkinden ödün vermeyeceğiz. Valorant PC oyuncularını mobil oyuncularına çevirmeye ya da tam tersini yapmaya çalışmıyoruz. Bilgisayar deneyimini halihazırda olduğu ya da daha yüksek bir kalite seviyesinde tutmaya kesinlikle kararlıyız ve mobil pazara hitap etmek için bundan ödün vermeyeceğiz.”

İki platforma da sunabilecekleri oyun deneyiminin en iyisini vermeyi amaçladıklarını söyleyen Donlon, şimdilik platformlar arası cross-play olmayacağını da söyledi. Şimdilik Valorant’ın konsol versiyonunu çıkartmak gibi bir planları olmadığını da söyleyen Donlon, mobil versiyonu tercih etmelerinin nedenini de açıkladı:

Donlon, “Tuhaf bir şekilde, mobil ortama geçişin bizim için biraz daha kolay olduğunu düşünüyorum” dedi. “Konsol FPS için çok uygun değil, değil mi? Bu tür bir oyun, taktiksel bir nişancı, konsolda kolay değil. Oyun kolunun bunun için sizinle savaştığı bir platformda iyi bir düzeyde rekabetçi dürüstlüğe sahip olmak kolay değil. Ve biz de bunu istemedik. […] Böylece oyunun mobile daha hızlı ve kolay adapte olacağını düşündük”. Oyuncuların Valorant Mobile oynama şansını ne zaman elde edeceklerine gelince, Donlon, “Tarihleri ​​teyit etmiyoruz, ancak umarım bu, ikinci yılda görebileceğimiz bir şeydir.”

Ayrıca Donlon, Valorant’ın birinci yılına özel, bir ay sürecek olan oyun içi kutlamalar olacağını da söyledi. Haziran ayı boyunca, hatıra amaçlı oyuncu kartları ve etkinlik bileti verilecek! Oyunun önümüzdeki yıllardaki başarısını görmek için sabırsızlanıyoruz!

Türkiye’de yaşanan Espor ve Valorant Türkiye gelişmeleri, röportajları ve maç sonuçları için bizleri takip etmeye devam ediniz. Espor’un Kalbi “esporgazetesi.com

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments