1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Şampiyonlar Turu 2021 Duyuruldu

Valorant Şampiyonlar Turu 2021 Duyuruldu
0

Riot Games’in gözde FPS oyunu olan Valorant için önümüzdeki yıl başlayacak olan yeni turnuvalar ve sistemleri duyuruldu. Valorant Şampiyonlar Turu adı verilen sistem şu şekilde ;

valorant sampiyonlar turu 2021 1 scaled

Valorant Şampiyonlar Turu ‘nda üç rekabet seviyesi olacak ; Challengers, Masters, Champions.
Challengers (Öncüler) turnuvası bölgesel rekabete odaklanacak ve hem Riot hem de birinci sınıf turnuva ortağı organizasyonları tarafından düzenlenecek.
Masters (Ustalar) turnuvaları Challengers’a kıyasla daha büyük olacak. Yılda sadece üç kez olacak ve bölgelerindeki en iyi yetenekleri temsil eden takımlar yer alacak.
Champions (Şampiyonlar) turnuvası ise şampiyonlar sezonunun zirvesi olacak. Dünyanın dört bir yanından en iyi 16 takım iki hafta mücadele edecek ve bir takım ilk küresel şampiyon olarak taçlandırılacak.

Şampiyonlar Turu Zaman Çizelgesi

valorant sampiyonlar turu 2021 takvim

2021 yılı süresince Öncüler ve Ustalar etkinliklerini barındıran üç farklı aşamada, takımlar puan toplamak ve Şampiyonlar aşamasına yükselmek için birden fazla fırsata sahip olacak.

valorant sampiyonlar turu 2021 onculer formati

Sezon, ocak ayının sonuna doğru tüm dünya bölgelerindeki Öncüler etkinliğiyle başlayacak. Altı hafta sürecek Öncüler aşamasında üç turnuva ve bir final etkinliği düzenlenecek. Her turnuvada, açık elemelerdeki performanslarıyla katılmaya hak kazanan sekizer takım mücadele edecek. Öncüler turnuvalarında başarılı olan oyuncular, bu aşamanın finallerine kalacak. Öncüler Finali turnuvasında en iyi sekiz takım yarışacak. Kazanan takımlar ödüllendirilecek ve Ustalar etkinliğinde yer almaya hak kazanacak. COVID-19 sebebiyle uluslararası seyahat kısıtlamaları uygulandığı için Ustalar turnuvası da First Strike gibi bölgelerle sınırlı kalacak. Ustalar turnuvaları bölgesel devam ettiği sürece tıpkı Öncüler Finali’nde olduğu gibi sekiz takımlık format sistemi uygulanacak. 

valorant sampiyonlar turu 2021 sampiyonlar elemesi

Uluslararası Ustalar etkinlikleri, küresel rekabete sahne olacak ve dünyanın her yerinden takımlara yer verecek. Toplamda 16 takım, ödüller ve onları yıl sonundaki Şampiyonlar turnuvasına taşıyacak puanlar için mücadele edecek. Ayrıca yılın son Ustalar etkinliğini kazanan takım, otomatik olarak Şampiyonlar etkinliğine katılmaya hak kazanacak ve kendi bölgeleri için etkinlikte ilave bir takım kotası açılmasını sağlayacak. Ustalar etkinlikleriyle ilgili puan dağılımı ve ödüllere dair detaylar, ileri bir tarihte paylaşılacak.

Üçüncü Ustalar etkinliğinin ardından bir dizi Son Şans Elemesi düzenlenerek, takımlara Şampiyonlar etkinliğinde yarışabilmeleri için son bir şans tanınacak. Toplamda dört tane SŞE düzenlenerek her kıtadan birer takıma daha Şampiyonlar etkinliğine katılma fırsatı sunulacak. Şampiyonlar turnuvasıyla birlikte sezon da sona erecek. Bunu Dünya Şampiyonası’nın bize ait bir versiyonu gibi görebilirsiniz. İki hafta sürecek bu muazzam etkinlikte dünyanın dört bir yanından gelen en iyi 16 takım boy gösterecek.

KAYNAK

Bir şeyler yazıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments