1. Anasayfa
  2. VALORANT

KAY/O’nun Hikayesi Hakkında Bildiklerimiz

KAY/O’nun Hikayesi Hakkında Bildiklerimiz
0

Riot, 17 Haziran günü Valorant’ın 16. Ajanı (Valorant Protokolü’ne Katılan 17. Ajan) KAY/O‘nun fragmanını yayınladı! Fragmanda, Valorant’ın hikayesine ışık tutmamızı sağlayabilecek ve KAY/O’nun hikayesine dair birçok ipucu var. Bu nedenle de bu seferki Valorant’ın Hikayesi yazımız KAY/O üzerine!

Daha önceki teori yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, KAY/O’nun bir robot olduğunu görüyoruz. Fragman KAY/O’nun öğrenme süreci ile başlıyor: süreç boyunca rakiplerinin yeteneklerinden nasıl kaçabileceğini ve kendi yeteneklerini nasıl efektif kullanabileceğini öğrenen KAY/O, en sonunda ultisini de aktif hale getiriyor. Bu kısım, büyük bir ihtimalle KAY/O’nun yarattığı bir simülasyon, çünkü kendisi bir atölye içerisinde, kafası bedeninden ayrı bir şekilde duruyor.

ascent fallen

Omen tarafından vurulup düşürülen KAY/O, Reyna’nın da içinde bulunduğu, apokaliptik görüntüler görmeye başlıyor. Bazı fanlar bunun geçmişten bir hatıra ya da Ayna Evren’de gelişen olaylar olduğunu düşünürken, bunların gelecekte yaşanacak olaylar olması bence daha muhtemel. Özellikle, ekranda hızlıca gösterilen haber başlıklarında “Dengesizlik artıyor. Dünya’nın ne kadar vakti kaldı?” dikkat çekiyor. Bildiğimiz üzere Kingdom, İlk Işıma olayının ardından Radyanit’in güçlerini ve dengesizliğini insanlardan saklamıştı. Ancak Venedik Olayı ve Ascent’in yükselişi ile insanlar Radynit’in gücünün farkına varabilmişti. Dikkat çeken diğer bir başlık ise, İtalyanca yazılmış bir haber başlığı: “Yükselişinden yüzyıllar sonra, Venedik battı“. Ascent’in yükselişinin 2049 yılında yaşandığını ilk sinematik “Düellocular”dan öğrenmiştik. Bu da demek oluyor ki bu haberler, oldukça uzak bir gelecekten.

Bu durumda KAY/O, (sadece Valorant Hikayesi kapsamında – oyun mekaniği olarak değil) geleceğe yönelik görüntüler görebiliyor. Killjoy tarafından Dünya-2’yi keşfetmesi ve Ayna Ajanları öldürmesi için programlandığı düşünülen KAY/O, Radyantların, Radyanit için savaşmalarının sonucu olarak Dünya’yı yok ettikleri bir geleceği görüyor olabilir. Görüntülerden göründüğü kadarıyla, Kingdom da bu süreçte düşmüş.

KAY/O ve Reyna

KAY/O’nun Reyna ile yüzleşmesine gelecek olursak, burada da en mantıklı olan teori, Reyna ve KAY/O’nun daha önce karşılaştığı yönünde. Reyna’nın oyun içerisinde rakip Killjoy’a söylediği “Killjoy’un ürettiği makineleri hatırlıyorum. Yaptıkları… Neyse boşver, önemi yok” repliği buna yönelik çok büyük bir ipucu. KAY/O’nun, Reyna’nın kardeşini kaybetmesinde rol almış olabileceğine inanılıyor.

KAY/O
KAY/O Valorant

Ayrıca Reyna, Radyant olması ile oldukça övünen, ve yeteneklerini Radyanit’le birleştirilmiş teknolojilerden alan ajanlara üstten bakan bir ajan. Bu nedenle de KAY/O’nun Reyna’yı tehdit olarak algılaması oldukça doğal. Ayrıca ekranında çıkan Tehlike yazısının üstünde bulunan sembol, Valorant Protokolü‘nün sembolü. Valorant Prokolü’nün Dünya-1’de kurulduğunu düşünecek olursak, KAY/O’nun karşılaştığı Reyna’nın Ayna Reyna olduğu teorisini güçleniyor. Daha sonra ekranında görünen “Radyant avlamanın vakti nihayet geldi” repliği de bununla tamamen bağlantılı olup, KAY/O‘nun sadece Ayna Radyant’lara karşı saldırgan davrandığını kanıtlıyor olabilir. Bu durumda, Killjoy’un KAY/O’yu ürettiğine dair olan teori de doğrulanmış oluyor.

Ayrıca, yeni bölümümüzün adının “Yansıma” olduğunu da düşünecek olursak, Valorant’ın Ayna Evren’i ve Ayna Ajanlar ile Dünya-1 Ajanları arasında geçen çekişmeye dair daha birçok bilgi edineceğiz gibi görünüyor. 3. Bölümü heyecanla bekliyoruz!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments