1. Anasayfa
  2. VALORANT

Berker “gAndhi” Kubat Sorgu Odasında!

Berker “gAndhi” Kubat Sorgu Odasında!
0

Bu haftaki sorgu odası konuğumuz EMEA’da bizleri temsil eden SuperMassive Blaze Valorant takımının analisti Berker “gAndhi” Kubat, instagram takipçilerimizden gelen soruların arasından seçtiğimiz 8 tanesini cevapladı. İşte gAndhinin verdiği cevaplar;


1) Bir analist analize başlamadan önce hangi kriterlerde ilerler? Karşı takımda önce oyuncu-oyuncu inceleme altına almaktır yoksa sistem-comp ve daha çok taktik üzerine mi ilerler analistler? @happyicerik

“Rakibe ve takımımın ihtiyacına göre değişkenlik gösterir. Oyuncu-oyuncu inceleme yapmam gereken takımlar da oluyor. Bazı zamanlar pAura spesifik analizler talep edebiliyor. Bunların içinde senin de söylediğin gibi sistemi anlamak da var tabii.”


2) SMB, Berlin’de tek Türk takımı bu konu hakkında ne düşünüyorsun? @ibrahiimsnc

“İnanılmaz bir gurur. Ayrıca bu ekibin içerisinde yer alıyor olmak muazzam bir mutluluk. Yıllarca FPS oyunlarında bir Türk takımının bu seviyeye ulaşmasını bekledik. Nihayet başardık. Bence unutulmaz bir başarı oldu.”


3) Sana göre takımda halen eksik olan en çarpıcı geliştirilebilir şey nedir? @aliserifyunus

“Çok güzel soru. İnsanları şaşırtacak bir şey söylemek zor. Çünkü minimal eksiklikler var. İletişimi muazzam bir seviyeye getirmeye çalışıyoruz, benim yaptığım en büyük hatırlatmalardan bir tanesi “Öldüğünüz zaman gördüğünüzü söyleyin.” Biliyorsunuz ki verilen ilk tepkiler “Nasıl vuramadım? mermim bitti vs.” İlk zamanlar bunu sık yapıyorduk, zamanla azalttık. İletişim dışında oyun içinde yaşadığımız en çarpıcı geliştirilebilir şey; kişi avantajını korumak olabilir. Çok sık yaşamasak da hala karşılaşabiliyoruz. Zamanla düzeltebileceğimizi biliyorum.”


4) Takımı veya karşı takımı analiz ederken en çok neye dikkat ediyorsun? @yigitmehmt54

“Tarz. Her takımın bir tarzı var ve hiçbir takım tarzından kolay kolay vazgeçemez. Kendi takımımı analiz ederken raunt kaybetme şekillerimizi inceliyorum. Net hatalar varsa üzerine gidiyoruz.”


5) Bu kadar kısa bir sürede bu kadar iyi bir oyunoluşturmanızı neye bağlıyorsun? @berkaybekill

“Kimya. Bir takımın yüksek seviyeye ulaşabilmesi için oyuncuların arasında çok iyi bir kimya olması gerektiğini düşünüyorum. Takım beklenen uyuma ulaşamadığı zaman bireysel performanslar zirve olsa bile başarıyı yakalamak çok zor oluyor. Çünkü her zaman unutulmaması gereken bir şey var; takım olarak kazanırsın, takım olarak kaybedersin. Hiçbir maçı tek başına kazanamazsın.”


6) Sence takımdaki ve Avrupa’daki en iyi aim kimde? @yevgeni_bazarov

“Takımda en iyi aimi seçmek imkansız, bu konuda hepsine sonsuz güveniyorum. Takımım dışında Avrupa’da bir isim söylemek gerekirse Shao derim.”


8) marqnue’nun koç yardımcılığı teklifini geri çevirdiğin doğru mu? Doğruysa neden? @uniqfps

“Chill out, it’s just a meme.”


8) EMEA elemelerinde çok güzel performans sergilendi ama halen çekindiğiniz bir EU takımı var mı? Berlin’deki NA ve diğer bölgelerin takımları hakkında ne düşünüyorsun? @musabg.btw

“Çekindiğimiz bir EU takımı olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. Başlarken de yoktu, rakipleri dert etmekten ziyade kendimizi geliştirmeyi düşündük. Bu cümlemi ego olarak algılamanızı istemem, rakipten çekinseydik şu anda Berlin’e gidemiyorduk. Berlin’de ise her bölgeden takım olacağı için çok farklı tarzlara karşı oynama fırsatı bulacağız. NA ile karşılaşırsak fire power savaşları göreceksiniz. Herhangi bir bölgeyi küçümsemiyoruz, hepsi çok güçlü ve biz de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya calışacağız.”


Berker “gAndhi” Kubat’a röportaj teklifimizi kabul ettiği için Espor Gazetesi olarak

teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz.

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments