1. Anasayfa
  2. Espor

VCT Türkiye, Challengers Turnuva Ağacı Hakkında Konuştu

VCT Türkiye, Challengers Turnuva Ağacı Hakkında Konuştu
0

VCT Türkiye turnuva ağacının açıklanması ile beraber birçok espor sever, VCT 2. Aşama Challengers Playoffları için yapılan eşleştirmeleri adaletsiz buldu. Eşleştirmelerin dengesiz olduğunu belirten izleyiciler bunun finale BBL Esports ve Futbolist’in kalması için yapıldığını düşünüyor. Suçlamaların ve şüphelerin ardından VCT Türkiye resmi Twitter sayfası, konuya açıklık getirmek için yeni sistemi tekrar açıkladı.

Ex Rc tXEA4v5i0 1

Daha önce First Strike Türkiye finallerinde de karşı karşıya gelen, ve seyir zevki yüksek olan bir maç çıkaran BBL ve Futbolist, Masters 1 finallerinde de karşı karşıya gelmişti. Seriyi 3-0‘lık bir skor ile Futbolist almış, ve şampiyon olmuştu. Böylece Masters 1’de Futbolist 100 puan ile birinci olurken BBL, 70 puan ile ikincilik elde etmişti. Bu nedenle de BBL ve Futbolist, yeni eşleştirme sistemine göre ağacın ayrı kısımlarına yerleştirildiler.

Kalan takımların yerleştirilmesi ise, 2 kurala bağlı olarak rasgele yapıldı: Sıralama maçlarında kazanan takımlar birbirleri ile eşlemezler ve sıralama eşleşmelerinde karşı karşıya gelen takımlar bir daha mücadele edemez. 1 Nisan’da oynanan sıralama maçları şu şekildeydi:

1. TakımSkorSkor2. Takım
Anatolia Esports02Oxygen Esports
BBL Esports12Kafalar Esports
Otherside02Futbolist
MORE Esports021907 Fenerbahçe Esports

Yani yukardaki tabloya göre, sıralama maçlarında kazananların bulunduğu sağ taraftaki takımlar, ancak kaybedenler ile (sol taraf) eşleşebiliyor. Ayrıca eşleşmeler yapılırken, yukarda oynanan maçların tekrarlanmamasına da dikkat ediliyor. Sıralama maçında kazanan takımlar ayrıca, ana etkinlikte ilk tur harita seçimlerinde hangi taraf olarak başlayacaklarını seçecekler. Bundan sonra ki aşama için belirlenecek olan eşleşme ise, oynanacak olan Challengers playofflarının sonuçlarına göre belirlenecek. Bu yeni eşleştirme formatı insanların kafasını karıştırmakla beraber, adil olup olmadığına dair birçok soruyu da beraberinde getirdi. İnsanlar şimdiden finalin BBL ve Futbolist arasında oynanacağına inanmakta. Turnuva ağacının iyi işleyip işlemediğini, 6-7 Nisan’da oynanacak maçlarda göreceğiz.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments