1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Şampiyonlar Turu 1st Challenger Sonuçları Fanları Şaşırttı

Valorant Şampiyonlar Turu 1st Challenger Sonuçları Fanları Şaşırttı
0

Valorant Şampiyonlar Turu’ nun ilk açık elemesinin sonuçları fanları üzdü. İki First Strike Kuzey Amerika finalisti takım da –100 Thieves ve TSM– ilk açık elemelere veda etti. Bu nedenle de Valorant esporun geleceği hakkında birçok tartışma dönmeye başladı.

First Strike, her türlü oyuncu için büyük bir olanak sağlamıştı. Bazı köklü takımların yanında, yeni takım oluşturarak turnuvaya katılıp kendini gösteren oyuncular da vardı. Turnuvaya çağrılan 100T ve Cloud9 Blue gibi takımların, dışardan katılan takımlar karşısında hüsrana uğraması herkesi şaşırtmıştı. Valorant Şampiyonlar Turu 1st Challenger da aynı duruma sahne oldu.

100 Thieves, turnuvaya biraz sallantılı başladı ve ilk maçlarını yeni bir takım karşısında kaybettiler. Ancak sonradan toparlayıp günü 4-1’lik bir genel skor ile tamamladılar. TSM ise ilk günkü maçlarının ikisini de 2-0 kazanarak ikinci günde de buna devam etti.

100 Thieves, adını henüz duyurmamış ve yeni kurulmuş Carpe Noctem takımı tarafından elenirken, TSM’de XSET ile olan karşılaşmasında elemelere veda etti.

Valorant Şampiyonlar Turu
Valorant Şampiyonlar Turu 2021 Zaman Çizelgesi

Valorant esporu için bunun anlamı ne?

İki First Strike finalistinin de organizasyonsuz ve yeni kurulan takımlar tarafından elenmesi, bu takımlar hakkında büyük ilgi uyandırdı. Amatör olan Carpe Noctem takımı, şu an Kuzey Amerika takım sıralamasında yukarlara çıkmaya başladı. Yani aslında bu takımlar, hafife alınmamaları gerektiğini gösterdiler.

Valorant, diğer FPS oyunlarına kıyasla daha yeni bir oyun. Bu nedenle espor arenasındaki gelişimi hala devam etmekte. Daha keşfedilmemiş, ve bu gibi organizasyonlarla kendini gösterme şansı yakalamış birçok oyuncu ve takım var. Bir yandan da CS:GO’dan Valorant’a transfer olan birçok yetenek de var.

Çoğu Valorant fanı favori takımlarının yenilmesine üzüldü. Çünkü bu takımlar organizasyonlara ait oldukları için oturmuş belli başlı bir hayran kitleleri var. Ancak bu kayıplar, Valorant espor topluluğunun ilerlemesi için önemli. Böylece yeni yetenekler ön plana çıkarak kendilerini gösterme şansı yakalayabilirler. Hatta bu durum transfer sezonunu bile yansıyabilir.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments