1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant’a Sor – 27 Ağustos

Valorant’a Sor – 27 Ağustos
0

Valorant Yardımcı İletişim Uzmanı Jeff Landa, oyuncuların sorularına Valorant ekibi tarafından verilen cevapları yanıtladı. Ekibin hesap seviyeleri, kademe dağılımları ve dönüşümlü mağaza hakkındaki açıklamalar için yazıyı okumaya devam edin!

SORU

Hesap seviyemizi gizlememize imkân tanıyacak mısınız?

CEVAP

Hesap seviyelerinin bazı durumlarda (gerek kademe-hesap seviyesi oranıyla gerekse başka sebeplerle) diğer oyunculara rahatsızlık vermek için kullanıldığına yönelik geribildirimler aldık. Talebinizi kulak verdik ve şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. (Bunun dışında hesap seviyesine yapacağımız başka küçük düzenlemeler de olacak.) Geliştirme sürecini tamamlayarak bu düzenlemeyi oyuna eklememiz birkaç yama sonrasını bulabilir. Fakat hesap seviyesini göstermek istemeyen oyunculara onu gizleme olanağını tanımayı planlıyoruz. 

– Kıdemli Yapımcı Naoise Creaven

SORU

Genelde Altın kademesinde olurken bu bölümde Gümüş oldum. Hangi kademede ne kadar oyuncu bulunduğunu gösteren internet sitelerine baktığımda çok fazla oyuncunun Gümüş’te kaldığını görüyorum. Bu bölümde neden insanlar düşük kademelerde kaldı?

CEVAP

Bu konuyu ele almak için öncelikle 3. Bölüm’de eşleştirme sistemini iyileştirme amacıyla yaptığımız değişikliklere bakmamız gerekiyor. Bu değişiklikler karşılaşmaların daha adil olmasını sağladı ve büyük oranda olumlu sonuçlar ortaya koydu. Fakat maalesef bu değişiklikler herkesin MMR değerini de etkiledi. Bu değişiklik aslında herkesi aynı şekilde etkiledi. Yani herkesin MMR değeri bir miktar düştü.

Yeterince veri toplayabildiğimize göre artık düşük kademelerde çok fazla oyuncu olduğunu ve yüksek kademelerde yeterince oyuncu olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Her kademedeki oyuncu sayısını belirten bu duruma kademe dağılımı diyoruz. Kademeniz MMR değerinize bağlı olduğu için bu durum tüm oyuncu popülasyonunun (küçük oranda) beklenenden daha düşük bir kademeye yerleştirilmesine sebep oldu.

Birçok farklı internet sitesi bu verileri takip ediyor. Şimdi sıradaki resimde size mevcut kademe dağılımının nasıl göründüğünü göstereceğiz (unutmayın, Radyant her zaman ilk 500 kişiden oluştuğu için o dahil edilmedi):

kademe dagilimi
Valorant kademe dağılımı

Şu anda hedefimiz, bu dağılımı düzenleyerek Gümüş’teki oyuncu sayısını azaltmak ve herkesi ait olduğu kademelere çıkarmak. 2. Kısım’daki kademe dağılımı için hedefimiz şu:

hedeflenen kademe dagilimi

Başka bir deyişle, yukarıda gösterdiğimiz veriler kademe dağılımı için ulaşmayı hedeflediğimiz değerleri gösteriyor. Topluluğun beceri düzeyi her daim değişmeye devam ettiği için bu veriler değişkenlik gösterebilir. Bu biraz karmaşık bir konu. Özetle, 3. Bölüm 2. Kısım’da kademeleri tırmanmanın biraz daha kolaylaşacağını düşünüyoruz. Oyunda görüşmek üzere!

– Rekabet Modu Yapımcısı Jon Walker

SORU

Daha önce gelen kaplamaları Dönüşümlü Mağaza aracılığıyla tekrar çıkaracak mısınız?

CEVAP

VALORANT’taki Dönüşümlü Mağaza’yla ilgili çok fazla şey konuşuluyor. Bir yıl önce Sakura’yı ilk kez Dönüşümlü Mağaza’ya getirerek çok önemli bir strateji değişikliği yapmıştık. Büyük bir çoğunluğunuz kaplamaya bayılmıştı ve ona sahip olmak için can atıyordu.

Esasen kaplamalarımızın yarısını Dönüşümlü Mağaza’da yayınlamayı planlıyorduk fakat Sakura’ya gösterdiğiniz ilgiyi görünce herkesin yayınlanan kaplama setlerine erişimi olduğundan emin olmak istedik. Bu yüzden de dönüşümlü içeriklerimizi Vitrin’de sergilemeye başladık.

Evet, Dönüşümlü Mağaza hâlâ var fakat kaplamalar ilk çıktığında herkesin onlara erişme şansı eşit (özellikle de o kaplama çok talep gördüğünde).

Tabii ki bu, asla özel olarak Dönüşümlü Mağaza’da boy gösterecek kaplamalar geliştirmeyeceğimiz anlamına da gelmiyor. Bazı kaplama setlerinin o şekilde yayınlanması heyecan verici olabilir ama bu tarz setler nadiren gelecektir.

– Finans Ekibi Lideri Joe Lee

Kaynak: https://playvalorant.com/tr-tr/news/dev/valorant-a-sor-27-agustos/

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments