1. Anasayfa
  2. VALORANT

ScreaM, EMEA Şampiyonluğu Sonrası Konuştu

ScreaM, EMEA Şampiyonluğu Sonrası Konuştu
0

VCT EMEA elemelerinde şampiyonluğa ulaşan Team Liquid‘te yıldız oyuncu ScreaM turnuvanın MVP’si olmuştu. Şampiyonluktaki payı bir hayli fazla olan yıldız isim VCT’ye EMEA sonrası röportaj verdi. Gelecek turnuva olan Masters 2 öncesi diğer bölgeler hakkında da yorumlarda bulundu.

VCT EMEA Şampiyonu ScreaM:

ScreaM vakit ayırdığın için çok teşekkürler. CS:GO’da uzun bir kariyerin ardından VALORANT’a geçiş yapmak senin için zor olmalı. CS:GO’dan emekli olduğunu açıkladıktan sonra: “Hiçbir zaman oyun değiştirmeyi düşünmemiştim çünkü benim için CS gibi bir oyun yok. […] Fakat bir gün yoluma devam etmem gerektiğini biliyordum.” demiştin. Şimdi EMEA’in en iyi takımı olmak ve hatta turnuva MVP’si olmak nasıl hissettirdi?

Gerçekten harika bir his. Daha dün olduğu için (editör notu: röportaj pazartesi kayda alındı), hala bu hissin tadını çıkarıyorum. CS’te iyi bir kariyerim vardı fakat istediğim gibi tamamlayamadım. Bence hiç kimse kariyerini böyle bitirmek istemez. Öte yandan bu yeni çıkan oyunla birlikte inanılmaz bir fırsat yakaladım.

CS’nin kalbimdeki yerini başka bir oyunun alabileceğini düşünmüyordum. 9 yaşımdan beri oradaydı. Tüm hayatım boyunca oradaydı, bu yüzden ayrılmak benim için tuhaf bir duygu ve tuhaf bir karardı. Aynı zamanda VALORANT çok fazla şey sunuyordu. O da bir FPS oyunu ve mekanikleri biraz CS gibi. Sırtımı yaslayabileceğim bir şeyler var. Diğer yandan, kendine has bir oyun ve bana çokça motivasyon sağlıyor. Değiştirme kararı almamın sebebi buydu: Başka bir şeye ihtiyacım vardı, hayatımda yeni bir şeye ve bu oyun benim için mükemmel bir fırsattı.

E0o6 XcXMAEv9Zy

Başlarda yaşadığınız sıkıntılardan sonra neleri geliştirdiniz ?

Önceden ec1s ile oynarken kendi oyun stilimizi bulmakta zorlanıyorduk. Düzeltilmesi gereken çok fazla şey vardı. Antrenman yapmanın en iyi yolunu hala bulamamıştık ve güçlü olduğumuz yönleri bulmamız gerekiyordu. Jamppi’yi takıma dahil ettiğimizde işler bariz şekilde daha iyi gitmeye başladı çünkü ana bir Operator oyuncusuyla oynamanın oyuna etkisi çok büyük. İlk skoru almak konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor. Bütün oyun stilimiz değişti ve Jamppi’nin bu kadar başarılı olmamızda çok önemli bir rol oynadığına eminim. Bilindiği üzere Liquid merkezinde 3 haftalık bir kampa girdik, hatalarımızı çözmek, yeni stratejiler bulmak ve genel anlamda gelişmek için bu kamp çok yardımcı oldu. Her şey daha iyi; motivasyon, atmosfer, iletişim, kesinlikle bizi zafere iten faktörlerden biri oldu.

Diğer bölgelerin ne kadar güçlü olduğunu düşünüyorsun?

Bizim Avrupa’da oynadığımızdan oldukça farklı bir VALORANT oynuyorlar.
Onlara karşı oynamak çok ilginç olacak, ama aynı zamanda son derece de zor olacak çünkü onlar alışık olmadığımız şeyler yapabilirler ve biz de onların bilmedikleri şeyler gösterebiliriz. Yani bilmiyorum. Çok özel bir tecrübe olacak. Bu karşılaşma ilk defa yaşanıyor olacak ve ben de turnuvada bulunarak bunu tecrübe edeceğim için çok mutluyum. Fakat gördüğüm kadarıyla hiçbir bölgeden korkmuyorum.

Kuzey Amerika diğer bölgelerden bir nebze daha iyi fakat aynı zamanda kaygısız bir stilleri var. Çok fazla Düellocu oynuyorlar, çok fazla peek deniyorlar bu yüzden taktiksel anlamda bu etkinlikte bizim daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Tabii taktik açısından çok iyi olan Kore de var. Dürüst olmak gerekirse onlar bana Kuzey Amerika’dan daha ürkütücü geliyorlar. Fakat neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için her şey ve her takım için hazırlıklı olmaya çalışıyoruz. Dostum, bu harika olacak!

Hiçbir bölgeden korkmadığını söyledin. Fakat en çok saygı duyduğun bölge hangisi?

Kuzey Amerika muhtemelen şu an diğer bölgelerden bir tık daha yukarıda. Sentinels gibi bir takım güçlü bir rakip olacak ve onlara karşı oynamak için sabırsızlanıyorum. Onları yenebileceğimize gerçekten inanıyorum.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments