1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT: 3. Aşama – Challengers 1 En’leri

VCT: 3. Aşama – Challengers 1 En’leri
2

VCT: 3. Aşamanın ilk Challengers mücadeleleri tamamlandı. Bu aşamada bir Challengers daha izleyeceğiz. Bir sonraki Challengers’ın da ardından Masters 2 Berlin geliyor. Sizler için 3. Aşama Challengers 1’de akılda kalan detayları yazımızda derledik.

En Hayal Kırıklığı Yaratan Takım: BBL Esports

Türkiye’nin Valorant’taki en gözde takımlarından olan BBL, turnuvadan önce kadrosunda iki değişiklik yaptı. LEGOO espora ara vermiş, russ da SuperMassive Blaze’e transfer olmuştu. Bu iki ismin yerine de Muj ve fred kadroya dahil olmuştu.

BBL, şimdiye kadar oynanan VCT aşamalarının her yerel turnuvasında favori olarak gösteriliyordu. Bu turnuvaya da favori başlayan BBL, ilk maçında OtherSide karşısında zorlanmış ancak yine de rakibini mağlup etmeyi başarmıştı. Ancak art arda gelen Futbolist ve Fire Flux mağlubiyetleri onları favori gösterildikleri turnuvanın dışına itmişti. Bu erken veda herkes tarafından şaşkınla karşılanmıştı.

En Sürpriz Takım: SuperMassive Blaze

sampiyon smb

2 ay önce kurulan yıldızlarla dolu SuperMassive Blaze Valorant kadrosunun neler yapabileceği herkes tarafından merak ediliyordu. Turnuvanın elemelerindeki Unity Esports mağlubiyeti SMB için kurulan “şampiyonluk adayı” ifadelerini düşürmüştü. Ana turnuvaya da istediği gibi başlayamayan SMB, ikinci turda Oxygen Esports’a yenilerek lower bracket’a düşmüş ve yoluna ordan devam etmişti. “Beni öldürmeyen şey beni güçlendirir.” sözünü bizzat yaşayan SMB ekibi, lower bracket’taki her maçında daha da iyiye giderek büyük finale yükselmişti. Büyük finalde de daha önce yenildikleri Oxygen Esports’u 3-1 ile geçerek hem EMEA elemeleri biletini aldılar hem de turnuvayı şampiyonlukla bitirerek büyük bir sürprize imza attılar.

En Başarılı Takım: Oxygen Esports

oxg team

EMEA elemelerinde başarılı oyun ortaya koyan OXG, turnuvanın hiç şüphesiz favorileri arasındaydı. Turnuvadan önce ise kadrolarında çok önemli bir değişim yaşanmıştı. Takımın en önemli oyuncularından Turko, SuperMassive Blaze’e transfer olmuş ve yerine kadroya Unity dahil olmuştu.

Ana turnuvaya çok iyi başlayan OXG, büyük finale kadar rakiplerine harita puanı dahi vermemişti. Büyük finaldeki ilk harita puanını da almışlardı ancak maç istedikleri gibi gitmeyince büyük finali kaybetmişlerdi. EMEA elemelerinde boy gösterecek olan OXG, bu istikrarlı oyununu orda da sürdürmek istiyor.

En Değerli Oyuncu: russ

russ blaze esports

BBL Esports’taki başarılı jett ve sage performansıyla tanıdığımız Batuhan “russ” Malgaç, sürpriz bir şekilde SuperMassive Blaze’e transfer olmuştu. Jett oyunlarıyla bildiğimiz oyuncu artık sova oynayacağını açıklamış ve takımdaki jett oyuncusu Izzy olmuştu. “Acaba sova ile aynı performansı gösterebilir mi ?” sorularını en iyi şekilde cevaplayan russ, turnuvanın en iyi K/D oranını yakalayan oyuncu olmuştu.

3. Aşama Challengers 1’i geride bıraktık. EMEA elemelerine gidecek son temsilcimizin belli olacağı Challengers 2’de bakalım hangi performanslar bizi şaşırtacak ? Bir sonraki “en” ler serisinde görüşmek üzere !

Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
TenZ
TenZ
2 yıl önce

güzel olmuş

Fsv
Fsv
2 yıl önce
Yanıtla  TenZ

AA tenx