1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT Masters 2 Reykjavik’te Finalin Adı Belli Oldu!

VCT Masters 2 Reykjavik’te Finalin Adı Belli Oldu!
0

Büyük eşleşmelerin olduğu VCT Masters 2 Reykjavik’te 6. gün maçları nefes kesti! İlk eşleşmede iki EMEA temsilcisi kozlarını paylaştı: Team Liquid vs Fnatic. Daha önce de karşı karşıya gelen Avrupalı iki takım, yarı finalde şaşırtıcı oyunuyla beklenmedik sonuçlar alan Nuturn ile eşleşmek için karşılaştı. Nefes kesen karşılaşmaların oynandığı günde, finalde Sentinels’in rakibi belli oldu!

Team Liquid 0 – 2 Fnatic

EMEA’dan gelen iki takım yine karşı karşıya geldi. EMEA finalinde Team Liquid’in Fnatic’e karşı 3-2 galip geldiğini görmüştük. Bugünkü eşleşme Bo3 sistemiyle oynandı ve geçmişten ders çıkarılmış gibi görünüyor. Birbirlerine karşı üstün geldikleri haritaların yasaklandığını gördük, Team Liquid Icebox haritasını, Fnatic Haven haritasını yasakladı. Fnatic’in favori haritalarından biri olan Bind haritasında başlayan oyunda Fnatic’in özgüvenli ve etkili başladığını gördük. Fnatic 6-1 öne geçtiğinde Team Liquid mola aldı. Molanın ardından Fnatic’in serisine bir o kadar güzel cevap veren Team Liquid, maçı 6-1’den 7-5’e getirmeyi başardı. Savunma tarafında Fnatic’in daha iyi oynadığını söyleyebileceğimiz maçta haritayı zorlansa da 13-10 kazanmayı bildi ve seride 1-0 öne geçti. Liquid’in seçtiği harita olan ikinci harita Ascent’te Fnatic saldırı başladı. Ascent bu turnuvaya kadar Team Liquid’in kalesi olarak bilinen bir haritaydı fakat bu turnuvada diğer takımların da Ascent haritasında çokça çalışılmış taktiklerini gördük. Fnatic de Team Liquid’in Ascent haritasını seçeceğini düşünüp bu haritaya önem vermiş gibi göründü. İlk yarısında farkın çok açılmadığı eşleşmede 7-5 Team Liquid önde tamamladı. Fakat savunmada inanılmaz bireysel performanslar izlediğimiz maçta Fnatic 9-7 geriden 6-1’lik bir seri ile 13-10 önde bitirdi ve 2-0 ile Team Liquid’i eledi. Böylece bir sonraki maçın adı belli oldu Nuturn Gaming vs Fnatic!

Nuturn 0 – 2 Fnatic

Sentinel’s mağlup olup kaybedenler grubunun kazananıyla eşleşen Nuturn, karşısında ise EMEA finalinde kaybettiği Team Liquid’ten rövanşını çok muhteşem bir oyunla kazanan Fnatic! Bu mükemmel karşılaşmada FPS oyunlarından etkisiz görülen Güney Kore mi yoksa Avrupa mı galip gelecekti. Nuturn Icebox haritasını, Fnatic ise Nuturn’ün iyi oynadığını bildiği Split haritasını yasakladı. Fnatic’in seçtiği ve bir önceki maçtada Liquid’e karşı üstün oyununu gördüğümüz Bind haritasıyla eşleşme başladı. Saldırıda muazzam özgüvenli başlayan Fnatic ilk yarıyı 8-4 önde tamamladı. İlk yarıda “Magnum”un göz kamaştıran Skye performansını gördük. İkinci yarıda da Fnatic’in rakibine karşı üstün oyununu izledik ve eşleşme çabuk mu bitecek sorusu doğdu. Bind haritasını Fnatic 13-8 skorla üstün tamamladı ve “Doma”nın Raze ile muhteşem oyunlarına şahitlik ettik. Eşleşmenin ikinci ve Nuturn’ün seçtiği harita olan Ascent’te, Nuturn’ün çok daha etkili oynadığını söyleyebiliriz. Saldırıda başlayan Nuturn 8-4 öne geçtiği maçta Fnatic’in bir önceki eşleşmede oyun tarzını iyi analiz etmiş gibi göründü. Bu haritada da aynı skorlar 13-8 Nuturn zorlanmadan kazandı. Eşleşmenin son ve nihai finalinde, Haven haritası oynandı. Saldırıda başlayan Fnatic başta kendi ritmini bulamadı ve geri düştü. Alınan mola ile birlikte işlerin yoluna girdiğini gördüğümüz yarıda 8-4 öne geçen Fnatic rakibinin bir önceki maçtan gelen özgüvenini ve ritmini kırmış oldu. Eşleşmede yine 13-8’lik skorla maçı tamamlayan Fnatic seriyi 2-1 kazanmış oldu ve Güney Kore temsilcisi Nuturn turnuvaya veda etti. “Derke”nin Jett ile ustalaştığı maçta, Nuturn “Lakia”nın da Sova ile çok üst düzey oynadığını belirtmek isterim.

Böylece büyük finalde, yarın Türkiye saatiyle 20:00’da Sentinels vs Fnatic eşleşmesini göreceğiz. Sentinels’in kazananlar tarafından geldiği için 1-0 önde başlayacağını ve eşleşmenin Bo5 sistemiyle oynanacağını hatırlatmak isterim. Bakalım Team Liquid’e karşı rövanş maçını alan Fnatic, 2-0 kaybettiği Sentinels’e karşı neler yapacak?

VCT Masters 2 Reykjavik’te yaşanan gelişmeleri, röportajları ve maç sonuçları için bizleri takip etmeye devam ediniz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments