1. Anasayfa
  2. Espor

Worlds 2021’in En İyi 5 Üst Koridor Oyuncusu!

Worlds 2021’in En İyi 5 Üst Koridor Oyuncusu!
0

Rekabetçi League of Legends tarihi boyunca üst koridor oyunun “unutulmuş pozisyonlarından” biri olarak radarın altından uçtu. Profesyonel orta koridor oyuncuları ve nişancılar, geleneksel olarak gösterişli oyunlar ve imza anları ile dikkatleri üzerine çekerken, üst koridor oyuncuları genellikle temellerinin kendileri için konuşmasına izin verir.

Bu sene geçmiş yıllardan bazı tanıdık yüzlerin yanında, yepyeni bir üst koridor oyuncusu sınıfı, takımlarını oyunun en izole konumlarından birinden yeni zirvelere taşımak için gerekenlere sahip olup olmadıklarını gösterecek. İşte Worlds 2021’i izlerken dikkat etmeniz gereken 5 üst koridor oyuncusu!

Nuguri

LCK takımlarından DAMWON Gaming (DWG KIA) ile Worlds 2020 şampiyonu olan Nuguri, bu başarısından sonra takımından ayrılıp LPL takımlarından Worlds 2019 şampiyonu FPX’e transfer oldu. Nuguri ile ilgili belki de en dikkate değer şey, oyunları kendi eline alma ve hasar katkılarında takım arkadaşlarını ve düşmanlarını geride bırakma yeteneğidir. Dakika başına hasarda 578 puan ile Nuguri, tüm üst koridor oyuncuları arasında dünyada ikinci sıraya oturdu.

Worlds 2021

Xiaohu

MSI 2018 ve 2021 şampiyonu olan Xiaohu, yaklaşık 6.5 senedir Royal Never Give Up bünyesinde bulunuyor. Worlds 2021 ile birlikte beşinci kez dünya şampiyonasına katılmış olacak. Bir zamanlar orta koridorda oynayan Xiaohu, 2020 Aralık ayından itibaren RNG’in üst koridor rolünü üstlendi. O günden itibaren dünyanın en iyi üst koridor oyuncularından biri hale gelen Xiaohu, son MSI turnuvasını da kazanarak bunu bir kez daha dünyaya duyurdu.

Xiaohu, MSI 2021’de 27 maçtan 21 zafer aldı ve 4,3 KDA skoruna ulaştı.

Xiaohu

Alphari

Son birkaç sezonu LEC’de geçiren Alphari, Astralis’ten sonra NA takımlarından Team Liquid’e transfer oldu. En son Misfits Gaming ile Worlds 2017’ye katılan Alphari, SKT’ye 3-2 yenilerek turnuvayı 6. sırada kapatmıştı. Twam Liquid ile yeniden Worlds’e çıkmaya hak kazanan oyuncu, bu sene Mid-Season Invitational ve LCS Championship’e çıkmaya hak kazandı. İki finali de ikinci kapatan oyuncunun son şampiyonluğu LCS 2021 Lock-In oldu.

Alphari

Armut

Worlds 2020’yi Supermassive takımında geçiren Armut, ön eleme aşamasının ikinci turunda LEC’nin dördüncü sıradan gelen takımı MAD Lions ile karşılaştı. Seriyi 3-2 kazanan SUP, UOL ile eleme maçına çıktı ancak seriyi 3-0 kaybetti. Aynı zamanda SUP, bir LEC takımını 5 maçlık seride eleyerek bir ilke imza attı. Turnuvayı 20. sırada kapatan MAD Lions, transfer haftasında üst koridora Armut’u transfer etti. Ormana da Elyoya’yı alan takım, LEC 2021 Bahar Mevsimi ve Yaz Mevsimi şampiyonu oldu. LEC finalini kazanan ilk Türk olan Armut, MSI yarı finaline çıkan ilk Türk olmayı da başardı.

Armut 1

Khan

6 kez LCK şampiyonu olan Khan, son 2 şampiyonluğunu DWG KIA ile birlikte yaşadı. Geçmişte Worlds şampiyonluğunu kazanamayan Khan, yine de konumunda en iyilerin arasında yer alıyor. Bu sene bir uluslararası turnuvayı kazanma aşamasına kadar gelen oyuncu, MSI 2021 finalinde RNG’ye 3-2 kaybetti ve hedefi tutturamadı. Worlds’de Khan, turnuvada tüm zamanların 12-3’lük bir maç rekoru kırmasına rağmen, yarı final turunu asla geçemedi. Bu senenin sonunda emekli olacağı düşünülen Khan’ın, büyük bir başarı yakalaması için en büyük fırsat Worlds 2021 finali.

Khan

Yapıyoruz bu işi. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
valorant derecesiz
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments