1. Anasayfa
  2. VALORANT

X10, VCT’te Cypher Kamera Hatasını Kullandı!

X10, VCT’te Cypher Kamera Hatasını Kullandı!
0

Daha önce Vodafone Giants, bu hatayı kullanmalarından ötürü Riot tarafından cezalandırılmıştı ve VCT Avrupa 3. Aşama Challengers Elemelerine, 1 haritalık bir penaltı ile başlamıştı.

Cypher’ın kamerası için Breeze A bomba alanında bulunan bu bug, yüzey hatası olan bir tentenin üzerine yerleştirerek girişten geçen tüm düşmanları görebiliyor. Tente, kameradan bakılınca karşı tarafı gösterirken, saldıran oyuncular tarafından kamerayı gizliyor. Bu nedenle de saldıranlar için büyük bir dezavantaj yaratırken savunanlar için kolay bir istihbarat kaynağı oluyor.

X10, daha önce VCT 2. Aşama Masters Reykjavik’te bölgelerini temsil etmiş, ilk çıktıkları maçta Vikings tarafından kaybedenler grubuna yollanıp, burada da Fnatic’e karşı 2-0 mağlup olarak turnuvaya erken veda etmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=snIS_jZWTqw

X10 takımından Yuttanagorn “Zues” Kaewkongyai, Galaxy Racer takımına karşı oynadıkları maçta 12-11 öndeyken bu kamera “bug”ını kullanıyor, ve takımına haritayı kazandırıyor. Genelde ise takım, Galaxy Racer takımının 2-0 mağlup ederek iyi bir avantaj kazanıyor.

Fanların tarafından yakalanan bir ekran görüntüsüne göre X10, bir sonraki maçlarında cezalandırılacak, ancak henüz resmi VCT kanallarından yapılan bir açıklama olmadı. Ancak söylenene göre her takım, turnuva öncesinde yasak kabul edilen oyun hataları hakkında bilgilendirilmiş ve bunların kullanımının daha ağır cezalara neden olacağı konusunda uyarılmış.

Giants Gaming’in hatayı kullandığı maçta, rakipleri Bref takımı, Giants’ın diskalifiye olması gerektiği konusunda baskı yapmıştı. Bref, oynanan 12 rounddan en az altısında bu hatanın kullanıldığını öne sürmüştü. Suçlamalar ve yapılan incelemeler sonucu Riot, Valorant Küresel Rekabet Politikasının “Suistimal” başlığının ihlali sonucu, bir sonraki resmi Valorant Şampiyonlar Turu maçına tek haritalı bir kayıp cezası vermişti.

İLGİLİ KURALLAR

7.2.6. Suistimal

Bir avantaj elde etmek amacıyla oyun içinde mevcut olabilecek herhangi bir hatanın (bug) kasıtlı kullanımı suistimal olarak kabul edilir ve yasaktır. Suistimal kapsamına; Turnuva Organizatörü’nün yegâne takdirine bağlı olarak amacı dışında işlev gösteren herhangi bir oyun işlevinin kötüye kullanımı vb. ve Valorant’ın tasarım amacını ihlal eden her türlü eylem dahildir. Takım üyeleri belirli bir eylemin Suistimal olarak kabul edilip edilmeyeceğini tespit etmek amacıyla bir Müsabaka’nın başlangıcından önce hakem ile gizlilik esasına dayalı olarak görüşebilir. Riot, bir suistimalin gerçekleşip gerçekleşmediğini olayın vukuundan sonra geriye dönük olarak tespit etme hakkını mahfuz tutar.

Henüz X10’in alacağı ceza bilinmiyor, ancak ceza almaları durumunda büyük bir dezavantaj ele edecekler. Özellikle maç 12-11’ken bu bugın suistimal edilmesi, rakipleri Galaxy Racers açısından büyük bir haksızlık meydana getirdi. X10 ceza alacak olsa da, bu Galaxy Racers adına düzeltilebilecek bir durum değil.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments