1. Anasayfa
  2. VALORANT

Yoru İçin Çok Güçlü Bir Özellik Keşfedildi!

Yoru İçin Çok Güçlü Bir Özellik Keşfedildi!
1

VALORANT’a 13. ajan olarak eklenen Yoru, en düşük tercih oranına sahip ajan. Valorbuff’ın istatistiklerine göre, 3.06 yamasından beri oynanan dereceli maçlarda Yoru’nun seçim oranı %10.3. Geliştiriciler tarafından da fark edilen bu durum sonucu, Yoru’nun yeteneklerine güçlendirme yapılması kararı alınmıştı. Ancak bu geliştirmeler yaklaşık 5 aydır erteleniyor. Hatta VALORANT Karakter Yapımcısı John Goscickis, “Eylül 2021 – Ajanların Durumu” makalesinde Yoru hakkında şunları söylemişti:

Tasarım yönünden Yoru’da neler yapmak istediğimizi biliyoruz. Bu değişiklikleri destekleyecek ek kaynakları toparlama sürecindeyiz. Evet, bunun aşırı heyecan verici bir haber olmadığının farkındayız ama Yoru atölyenin bir duvarına yaslanmış halde toz toplamıyor, bilin istedik. Ana karakteri Yoru olanlardan özür diliyoruz. Gecikmelere gösterdiğiniz sabırdan ötürü size minnettarız.”

Ancak bir Reddit kullanıcısı, daha önce kimse tarafından öne çıkarılmayan bir özellik keşfetti, ve Yoru oynayanlara küçük de olsa bir güçlendirme sundu. Bulduğu özelliğe “Sahte TP” adını veren Reddit kullanıcısı, oyun geliştiricileri tarafından bir hatayı engellemek adına yapılan düzenlemeyi ve Yoru’nun “Çatkapı” (E) yeteneğini kullanarak hata sayılabilecek bir durum yaratıyor.

Özelliğin arkasındaki mantık ise şu şekilde: Yoru, önceden belirli noktalara atılan E yeteneğinin yarattığı glitch sonucu haritanın dışına ışınlanabiliyordu. Riot ise -bunu engellemek adına- oyunu, hatalı noktalara atılan ışınlanmaları iptal etmeye programladı. Böylece oyun içerisinde bıraktığınız Çatkapı yeteneği, çıkardığı ses nedeniyle düşmanlarınızı tedirgin ederken ışınlanmak için E bastığınızda olduğunuz yerde kalıyorsunuz ve yeteneğiniz de sıfırlanmış oluyor -yeniden gelmesi için beklemiyorsunuz.

Fracture haritası için bazı örnek hatalı yerler gösteren ZakeQuake, ayrıca ışınlanmaları sağ tıklama ile bıraktığının altını çizdi.

Kullanıcının Yoru için bulduğu lineuplar için açıklamaları ise şu şekilde:

1.Kutunun köşe ile birleştiği noktaya bakın, ve ekranınızdaki TP görseli oynayana kadar sağa kayın. TP tarafından oluşturulan okun sağ kısmı duvarın iç kısmı ile çakışmalı.

2.Kutu ve köşenin birleştiği noktaya hedef alın, TP simgesi kayana kadar hafifçe sola gidin. TP okunun sol tarafı duvarla tam çakışmamalı ancak yakın olmalı.

3.Bu en kolayı, sadece gölgenin içerisinde kalan noktalardan birine nişan alın.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Emre
Emre
2 yıl önce

Bu uzun zamandır var. Tüm haritalarda en az 2-3 spotu da var hatta. Şimdi duyulması şaşırtıcı.