1. Anasayfa
  2. LoL

Adım Adım MSI 2021

Adım Adım MSI 2021
msi
0

2020 yılını kayıp bir yıl haline getiren yeni tip koronavirüs pandemisi, hayatımızda bir çok şeyi iptal etmemize ya da ertelememize sebep olmuştu. Tokyo’da düzenlenecek olan XXXII. Yaz Olimpiyat Oyunları ve Avrupa’nın ulusal düzeydeki en büyük turnuvası olan UEFA EURO 2020 gibi büyük etkinlikler ertelenmek zorunda kalmıştı. Espor da pandemiden nasibini aldı. League of Legends‘ın uluslararası düzeyde en büyük ikinci turnuvası olan Mid-Season Invitational, 2020 yılında iptal edildi. 12 bölge, 12 ligin kış ve güz mevsimi şampiyonlarının mücadele ettiği turnuva için Riot Games bu yıl, 2020 yılını telafi etmek istiyor. İzlanda’nın başkenti Reykjavík’de düzenlenecek olan turnuvanın maçları ise “Asrın Karşılaşması” olarak da adlandırılan 1972 Dünya Satranç Şampiyonası‘na ev sahipliği yapmış Laugardalshöll, diğer adıyla Laugardalsholl Sport Center‘da oynanacak.

Riot Games bu yıl düzenlenecek turnuvada format değişikliğine de gitti. Ön elemelerin olmayacağı ve 12 bölgenin kış ve güz mevsimi şampiyonlarının doğrudan grup aşaması oynayacağı turnuva üç aşamada sonlanacak.

A Grubu

A Grubu
RNG Logo std Royal Never Give Up
Gigabytemarineslogo std GAM Esports
UOLlogo std Unicorns Of Love
Pentanet.GGlogo std Pentanet.GG

League of Legends Pro League (LPL)’in en başarılı ekiplerinden olan Royal Never Give Up, LPL Güz Mevsimi şampiyonu olarak A Grubu’ndaki yerini aldı. Başarılı bir lig aşaması geçiren takım ligi birinci bitirip playofflara kaldı. Playoff ilk karşılaşmasında kaybetse de sonraki maçları kazanan Royal Never Give Up, finalde FunPlus Phoenix‘i 3-1 geçerek şampiyon oldu. MSI 2018‘den birincilikle dönen takım o kupanın yanına ikincisini koymak istiyor.

Vietnam Championship Series (VCS) Güz Mevsimi’nin lig aşamasını 13 galibiyet 1 mağlubiyet ile kapatan GAM Esports, playoff aşamasında da maç kaybetmeden şampiyon oldu. Bu başarısıyla grubunun en iddialı takımlarından biri haline geldi.

EU LCS‘in başarılı ve adından sıkça söz ettiren takımlarından biri olan Unicorns Of Love, CIS bölgesine geçtiğinden beri kupa kaptırmıyor. League of Legends Continental League (LCL) 2019 Yaz, 2020 Güz ve Yaz Şampiyonluklarının ardından 2021 Güz Mevsimi Şampiyonu olmayı başardı ve MSI 2021‘e katılmaya hak kazandı.

Espor sahnesine Aralık 2019 tarihinde katılan Pentanet.GG takımı, Okyanusya bölgesinin yeni lig yapılanması olan League of Legends Circuit Oceania (LCO)’nın ilk şampiyonu oldu. Lig aşamasını 13 galibiyet 1 mağlubiyet ile kapatan Avustralya ekibi, finalde rakibi PEACE‘i 3-1 yenerek LCO Split 1 şampiyonu oldu ve MSI 2021‘e katılmaya hak kazandı.

B Grubu

B Grubu
MAD Lions 2021 std MAD Lions
PSG Talon logo std PSG Talon
Istanbul Wild Catslogo std İstanbul Wildcats
Pain2017logo stdpaiN Gaming

League of Legends Avrupa sahnesi bu yıl sürprizlerle doluydu. İrfan “Armut” Berk Tükek’in de forma giydiği MAD Lions ekibi, favori olmadığı LEC Güz Mevsimi playofflarını şampiyonlukla kapattı. Playoff ikinci maçında LEC 2020 Güz ve Yaz Mevsimi ve son MSI şampiyonu G2 Esports‘u deviren İspanyol ekibi finalde de rakibi Rogue karşısında 2-0 geriye düştüğü seriyi muazzam bir geri dönüşle 3-2 kapattı. Tarihlerinde ilk LEC şampiyonluğu kazanan MAD Lions‘ın final maçında Armut‘un performansı dikkat çekti. Olağanüstü bir oyun sergileyerek takımının şampiyonluğuna büyük katkıda bulunan Armut, Türk espor camiasının da göğsünü kabarttı.

2019 yılında League of Legends sahnesine katılan ve Legue of Legends Pacific Championship Series (PCS)’in en güçlü ekiplerinden olan Talon Esports, geçtiğimiz yıl Paris Saint-Germain Esports ile imzaladığı ortaklık ile PSG Talon ismini aldı. Böylelikle League of Legends sahnesine çıkan Paris Saint-Germain Esports, PSG Talon ile ilk şampiyonluğuna da ulaştı. PCS‘de iki yıl üst üste Güz Mevsimi şampiyonu olan Hong Kong ekibi, MSI 2021‘e katılmaya hak kazandı.

Heyecan dolu bir sezonu geride bırakan Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi‘nde şampiyon İstanbul Wildcats oldu. 2019 yılında isim değişikliği ile ligin köklü ekiplerinden olan HWA Gaming‘in yerini alan takım, 2020 Kış Mevsimi Finali‘nde olduğu gibi 1907 Fenerbahçe Espor ile eşleşti. Karşılaşmayı 3-1 kazanan İstanbul Wildcats böylelikle isim değişikliğinden bu yana ilk şampiyonluklarına ulaştı. 2019 ve 2020 yılları kış mevsimi şampiyonu olan 1907 Fenerbahçe Espor ise ilk defa ligde bir final maçını kaybetti. Temsilcimiz İstanbul Wildcats, İzlanda biletini B Grubu için kapmış oldu.

The Campeonato Brasileiro de League of Legends (CBLOL) Split 1 şampiyonu ise paiN Gaming oldu. Yarı finalde Serdar “Pades” Padeş’in koçluk yaptığı ligin iddialı takımlarından olan Flamengo Esports‘u 3-2 yenen paiN Gaming, finalde rakibi Vorax‘ı 3-1 geçerek MSI 2021 biletini elde etti.

C Grubu

C Grubu
DWG KIA std DWG KIA
C9logo std Cloud9
Infinity esports dec 2020 logo std Infınity Esports
Detonationgaminglogo std DetonatioN FocusMe

2020 yılında büyük bir ivme kazanan ve LoL Champions Korea Yaz Mevsimi Şampiyonu olan DWG KIA takımı, ikinci kez katıldığı World Championship turnuvasının 2020 yılı şampiyonu olmayı başardı. Lig aşamasını 16 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider bitiren Güney Kore ekibi, playofflarda maç kaybetmeden şampiyon oldu ve MSI 2021‘e katılmaya hak kazandı. Son zamanların yükselen yıldızı olan DWG KIA takımı turnuvanın favori isimlerinden.

League of Legends esporunun ve League Championship Series‘in en köklü, en başarılı takımlarından olan Cloud9, LCS Güz Mevsimi şampiyonu olarak tamamladı. Lig aşamasını lider kapatan Cloud9, playoff ilk maçında Can “Closer” Çelik’in forma giydiği 100 Thieves takımını, ardında da kazananlar finali ve büyük finalde Team Liquid‘i mağlup ederek şampiyon oldu ve adını MSI 2021‘e yazdırdı.

Latin Amerika’nın en güçlü ekiplerinden olan Infinity Esports, Liga Latinoamérica de League of Legends Opening 2021 şampiyonu oldu. LLA, kurulduğundan bu yana ilk şampiyonluğunu yaşayan Kosta Rika ekibi MSI 2021‘e C Grubu’ndan katılma hakkı oldu.

Kurulduğu günden bu yana liginin en çok şampiyonluğunu elde eden DetonatioN FocusMe, LoL Japan League (LJL) Güz Mevsimi şampiyonu olarak MSI 2021 biletini kaptı.

03 msi 2021 dual

12 bölge, 12 takım, tek kupa. Dünyanın en iyi League of Legends takımlarının yer alacağı bu büyük turnuvanın grup aşaması 6 Mayıs 2021 tarihinde başlayacak. MSI 2021 ve daha fazlası için Espor Gazetesi‘ni takipte kalın.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments