1. Anasayfa
  2. Röportaj

Altay Espor Genel Menajeri Erdican Çilengir İle Röportaj Gerçekleştirdik!

Altay Espor Genel Menajeri Erdican Çilengir İle Röportaj Gerçekleştirdik!
0

İzmir’in köklü kulüplerinden Altay SK’nin espor şubesi ve İzmir’de esporun öncüsü olmaya aday olan Altay Espor’un genel menajerlik görevini yürüten Erdican Çilengir ile röportaj gerçekleştirdik. Erdican Çilengir, hem kulübü tanımak için hem de kulübün projeleri hakkında bilgi sahibi olmak için sorduğumuz soruları yanıtladı.

Soru-Cevap

Soru: Erdican Çilengir kimdir? Bize hem kendinden hem de espor geçmişinden bahseder
misin?

Cevap: Merhaba ben Erdican Çilengir. 22 Yaşındayım ve İzmir’de yaşıyorum.Web Tasarım Bölümün den Mezunum.Sekiz senedir espor sektörü içerisindeyim. Espor sektöründe oyuncu kariyerimde, sekiz senedir aktif olarak FIFA oynuyorum ve üç senedir de profesyonel olarak mücadele ediyorum.

Soru: İzmir, her ne kadar son zamanlarda hak ettiği yerlerde olmasa da Türk sporu için çok önemli bir şehir. Altay Spor Kulübü de hem İzmir’in hem de Türk sporunun lokomotifi sayılacak bir geçmişe sahip büyük bir kulüp. Öncelikle bize Altay SK’den, ardından espora nasıl giriş yaptığından bahseder misin?

Cevap:

Köklü geçmişinden aldığı güçle toplumun her kesimini kucaklamak, kuruluş felsefesine uygun olarak ülke değerlerimize sahip çıkmak, yarışmacı ve yetiştirici kimliğiyle ülkemizin en saygın kulübü olmak. “Büyük Altay” unvanına yakışır şekilde, her Altaylının gurur duyacağı uluslararası sürdürülebilir sportif başarıları elde ederken, her alanda kendi kendine yeten ve kendisiyle yarışan bir sistem yaratarak ülke ve dünya da espora ilham veren bir gelecek oluşturmak. Altay Spor Kulübü’nün espor şubesinin bulunmadığını gören bir grup üniversiteli genç 2019’da Altay Spor Kulübünün o zaman ki yönetimiyle iletişime geçip, şubenin açılması için başvuruda bulunmuştur. İlk zamanlar çok sıcak bakılmasa da sonrasında şube açılmıştır. Espor şubemiz 23 Ekim 2019 tarihinde kurulmuştur. Espor projesi ilk FIFA Pro Clubs oyunuyla başladı. 3 yılın sonunda geçtiğimiz yaz 11 Haziran 2022 şube yönetimine biz geldik.

Soru: Hangi oyunlarda yatırımlarınız mevcut? İlerleyen zamanlarda başka oyunlara da giriş yapma planlarınız var mı? Varsa hangi oyunlara yatırım yapmayı planlıyorsunuz?

Cevap: Şu an güncel olarak Valorant, Fifa23,Sim Racing ve Fortnite dallarinda mücadele ediyoruz. Ilerleyen zamanlar icin farkli oyunlara da giris yapmayi düşünüyoruz ancak ilk hedefimiz suan ki aktif subelerimizi güçlendirip, saglamlastirmak ve genç esporcular üzerinden ilerlemek. Bu yuzden suan icin yakin zamanda yatirim yapmayi dusundugumuz bir oyun yok.

Soru: Eminim birçok espor takipçisi genel menajerlerin isimlerini sık sık duyuyordur ama tam olarak ne iş yaptıklarını bilmeyenler de vardır. Esporda genel menajer nedir? Ne iş yapar? Sen Altay Espor için nasıl bir yol izliyorsun?

Cevap: Genel menajer ne yapar; aslında bu çok çok uzun bir iş ama ben ana başlıklarla söylemeye çalışayım. Birincisi bağlı olduğumuz Türkiye Espor Federasyonun da kulübü temsil etmek, uluslararası federasyonlarda veya uluslararası organizasyonlarda turnuvalar da kulübü temsil etmek, kulübün espora ait ileriye dönük gerekli yatırımları yapmak, kulübün bütçesini yönetebilmek, özellikle yıllık planlamaları yapmak, şubelerin head coachları ıle beraber kurulacak kadro üzerinde çalışma yapmak head coachların istekleri doğrultusunda o kadroyu oluşturabilmek, kulüp çalışanlarının organizasyonunu yapmak, onların iş tanımları, iş takipleri onları denetlemek. Espor kulübünun katılacağı turnuvalar ve projelerine destek vermek onların projelerini üretmek -üretilmiş projelere destek vermek çok önemli akademi organizasyonunda yine antrenörler, idarecilerle bir plan yapmak, akademi organizasyonlarını belli yerlere, yukarılara götürmek, oyuncularla ilgilenmek, oyuncuların kontratlarını hazırlamak, onları sürdürülebilir halde hayata geçirmek. Yani aslında bu böyle aşağıya doğru gider ama ana başlıkları ile bunlar bir genel menajerin yapacağı. Espor Kulübünun aslında idari ve sosyal anlamda temsil etmek ve planlamasını yapmak da diyebiliriz Altay espor kulubunde ise bu yollardan ilerliyoruz.

Soru: Bir genel menajer olarak sence Türk esporunun en büyük sorunları neler?

Cevap: Türkiye esporunun en büyük sorunu ise halkın esporu spor olarak görmemesi ve ailenin oyun oynayarak mı para kazanacaksın tepkileri gençlerin rahatça antreman alamaması.Gençler üzerinde ki baskının çok olması.teşvik ve imkanların kötü olması genç kardeşlerimize aileleri yeterince maalesef destek
olmuyor veya olamıyor maddi koşullar bilgisayar ekipmanlarının git gide arttan fiyatları yüzünden.Ve biz bu sorunu Altay Espor stadyumunda bu sorunun üstesinden gelmeye başlayacağız gençleri aileleri oraya çekeceğiz.Ailelerin de espora bakış açıları Altay Espor Stadyumuyla birlikte farklı bir hale gelecek.

Soru: Bizimle röportaj yaptığınız için Espor Gazetesi ekibi olarak çok teşekkür ediyoruz. Son olarak takipçilerimize söylemek istediğin bir şeyler var mı?

Cevap: İlk öncelikle Espor Gazetesi ekibine bu röportaj da bana ve Altay Espora yer verdikleri için
teşekkür ediyorum. Yakında çok güzel haberlerle projelerle geliyoruz bizleri takipte kalın.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments