1. Anasayfa
  2. VALORANT

Astra ‘nın Yetenekleri ve Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Astra ‘nın Yetenekleri ve Hakkında Bilmeniz Gerekenler
0

Valorant’ın yeni ajanı Astra ile yakın zamanda tanıştık. Valorant’ın 15. ajanı olan Astra aslında bir kontrol uzmanı. Savaş alanları üzerinde kozmik bir şekilde etki edebilen bu ajan aynı zamanda Ganalı.

Astral Form ve Yıldızlar

Valorant AstraAstralForm 1536x864 1

Astra’nın seslerini dinlediyseniz, her şeyin yıldızlarını nasıl kullandığınızla ilgili olduğunu biliyor olmalısınız. Yukarıda ki resimde gördüğünüz Astra’nın ışık noktaları herhangi bir silah veya yetenek ile yok edilemiyor.

Astra yeteneklerinden birini kullanabilir olduğunda resimde gördüğünüz gibi haritayı gören bir astral forma geçiş yapıyor. Buna en çok benzeyen durumu Omen’in E yeteneğinde veya ultisinde görebiliriz. Ama aslında hiçbiri bu kadar havalı durmuyor. Eğer ki Astra main olmak istiyorsanız, ki olmak istemeyecekleri kınayabilirim buradan, haritalara hakim olsanız çok iyi olur.

Astra her tur başında 2 yıldız ile raunda başlar, bu arada en fazla 5 yıldıza sahip olabilir. Haritada kullanılmayan yıldızları da geri çağırabiliyorsunuz. Killjoy’da olan mekaniğin aynısı aslında, kredi kullanımınızı daha sağlıklı bir hale getiriyor. Bahsi geçen bu yıldızlar 200 kredi olacak ve çağrılmadığı sürece de haritada kalacak.

Yıldızların olayını sanırım yavaş yavaş çözdük, şimdi Astra’nın yeteneklerine geçelim;

Yer Çekimi Kuyusu

Valorant AstraGravityWell 1536x864 1

C tuşu üzerinde konumlanacak olan bu yetenek yerleştirildiği alana bir kara delik açıyor. Astra’nın yerçekimi kuyusu, yaklaşık 3-4 saniye içinde yakındaki rakipleri ve müttefikleri kendine doğru çekiyor. Böylece bu etkiye yakalananlar savunmasız hale geliyor ve ekstra hasar alıyorlar.

Ancak, yerçekimi kuyusuna yakalanan şampiyonlar hala ateş edebiliyor. Bu durumu unutmamak çok mühim. Bu yeteneği başka yetenekler ile kombolamak ise sanırım en mantıklı hareket. Alan hasarı veren herhangi bir yetenek mesela…

Bu yetenek turda birden çok kez kullanılabilir, çünkü 12 saniyelik bir bekleme süresi vardır.

Nova Nabız

Valorant AstraNovaPulse 1536x864 1

Q tuşu üzerinden kullanılabilecek bu yetenek bir sersemletme. Bunu kullanmadan önce de 2 saniye yeteneğin şarjlanması gerekiyor.

Astra yıldızlarını haritanın herhangi bir yerine bırakabiliyor bunu biliyoruz. Bunu saldıranlar tarafındayken köşeleri temizlemenin etkili bir yolu olarak kullanılabiliriz. Ayrıca savunan taraftaysak hızlı gelen baskınları da yavaşlatmak için kullanabiliriz bu yeteneği.

Nova Nabız, yerçekimi kuyusu gibi, 12 saniyelik bir bekleme süresine sahip olduğu için, turlar sırasında da birden çok kez kullanılabilir.

Nebula

Valorant AstraNebula 1536x864 1

E tuşu üzerinden kullanabileceğiniz bu yetenek ise bir smoke aslında. Oyuncunun seçtiği bir alana 15 saniye süren bir smoke oluşur. Tasarım açısından da değerlendirecek olursak; Omen’in smokesinin daha çok mor olduğunu biliyoruz. Astra’nın ise daha açık kaprisli bir mor ve günbatımının turuncu tonlarını görmek mümkün.

Kozmik Bölünme

Valorant AstraCosmicDivide 1536x864 1

Astra’nın ultisini etkinleştirmek için gereken ulti puanı biraz fazla. Tam 7 tane ulti puanı gerekiyor. Bu bir miktar can sıkıcı bir durum.

Astral forma girdikten sonra haritada Kozmik Bölünmenin iki ucunu seçmemiz gerekecek. Ardından seçtiğiniz yerler arasında görkemli bir duvar oluşacak. Viper’ın ki ile kıyaslama yaparsanız daha da şoka uğrayabilirsiniz. Oyuncular bu duvardan geçebilecek. Ama bir çok olumsuz durumla karşı karşıya kalacak. Bu duvar görüşü, mermileri tamamen engelliyor ve sesleri büyük ölçüde sömürüyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments