1. Anasayfa
  2. CS:GO

2020 Yılının En İyi 7 CS GO Takımı

2020 Yılının En İyi 7 CS GO Takımı
CS:GO
0

CS GO ; Covid-19 pandemisinin, turnuva organizatörlerini etkinlikerini iptal etmeyek zorlamasıyla birlikte LAN turnuva kültürünü bir kenarı bırakıp hızla çevrimiçi rekabeti benimseyen birakç büyük e-spor dalından biriydi. Fakat bu durum, bu yılı hangi takımların en iyi şekilde geçirdiğini belirlemenin biraz daha zorlaştığı anlamına da geliyor.

https://esporgazetesi.com/despe-espor-sektorunden-ne-kadar-kazandi/

Genel olarak 2020’nin en baskın takımını belirlemek zor değil ancak bu yıl bölgeler arası rekabet çok fazla gerçekleşemedi. Bu nedenle istatistikler, dünyadaki en iyi takımların çoğunluğunun oynadığı bölgeye, Avrupa’ya kayıyor. Bu aynı zamanda, Avrupa etkinliklerinin diğer etkinliklere nazaran daha ağır bastığı anlamına da geliyor. Çünkü, Astralis gibi takımların yer aldığı turnuvaların rekabet seviyesi Team Liquid gibi takımların yer aldığı normal bir Kuzey Amerika turnuvasından daha yüksek.

Tüm bunlarla birlikte, 2020 yılının turnuva formatındaki büyük etkinliklerde sergilenen performansa, HLTV istatistiklerine ve diğer birkaç metriğe dayalı olarak öne çıkan yedi takım var.

OG

CS GO sahnesinde henüz bir yıldır yer alan OG, ilk yılında rekabet sahnesinde büyük bir etki yaratarak çoğu S-tier turnuvayı ilk beşte bitirdi. ENCE ‘in eski oyun içi lideri olan Aleksi “Aleksib” Virolainen ‘in önderliğindeki ekip, zirve basamaklarını hızlıca tırmandı.

Sağlam bir takım oyunu ile OG, Intel Extreme Masters XV-New York Online: Avrupa ve Flashpoint ikinci Sezonda ikincilik dahil olmak üzere birçok büyük etkinliği yüksek dereceyle bitirdi. 2021 ‘ e girerken ekip ilk Major galibiyetini hedefliyor olacak. Organizasyon geçtiğimiz yılın HLTV istatistiklerine göre 27. sırada yer alıyordu.

FURIA 

Bu listedeki tek Avrupa’dan olmayan takım olan FURIA, nihayet birçok kişinin beklediği sıçramayı gerçekleştirdi. ESL Pro League Season 12: North America dahil olmak üzere yıl boyunca mücadele ettikleri 17 turnuvanın biri hariç hepsinde en üst sırayı yer aldı.

Yuri “yuurih” Santos; takımın bu başarı dolu yılındaki en göze çarpan oyunculardan bir tanesi oldu. FURIA; Heroic ve OG’ye karşı galibiyetlerin yanı sıra DreamHack Masters Winter 2020: Europe da dahil olmak üzere dört etkinlik kazandı ve diğer altı etkinlikte de ilk üçe girerek zirveye adını yazdırdı.

BIG

BIG, yaz boyunca mücadele eden tartışmasız en baskın Avrupalı kadroydu. Diğer güçlü kadroların yanı sıra Team Vitality ve Heroic’i de yenerek DreamHack Open Summer 2020: Europe ve cs_summit 6 Online: Europe gibi büyük turnuvalar kazandı.

Ekim ayında büyük bir düşüş yaşadılar. Ancak yıl sonunda hem BLAST Premier: Fall 2020 hem de Intel Extreme Masters XV – Global Challenge turnuvalarında üçüncülük elde ettiler. Böylece tekrardan zirvedeki takımlardan biri oldular.

Heroic

Heroic, 2020’de büyük bir sıçrama yapan birkaç takım arasında birinci konumdadır. En iyi turnuvalarda üstün başarılar elde ederek ve bunu Nisan ayında tuhaf bir değişim geçiren bir kadroyla yaparak rekabetçi CS GO sahnesinin üst kademelerine yerleşmiştir.

Casper “cadiaN” Møller ve Heroic kadrosunun FunPlus Phoenix tarafından Mart ayında satın alınması gerekiyordu, ancak anlaşma tamamen başarısız oldu ve yeni organizasyonla bir ay oynadıktan sonra beş oyuncu da Heroic’in kadrosuna geri döndü. Geri döndükten ve OpTic Gaming’in ana dayanak noktası ve Heroic’in eski oyuncusu Nikolaj “niko” Kristensen’i kadroya dahil etmek de dahil olmak üzere bazı hamleler yaptıktan sonra takım turnuvalarda gücünü göstermek üzere yola çıktı.

DreamHack Open Fall 2020 ve ESL One: Cologne 2020 Online’da kazandığı galibiyetlerle Heroic, 2020’nin en büyük başarı öykülerinden birisi oldu.

Natus Vincere

Oldukça hayal kırıklığı yaratan bir 2019 yılı serüveninin ardından Na’Vi, CS GO ’nun sürekli değişen metasının zirvesinde yer almak için büyük bir değişim ile geri döndü.

Yıla Ilya “Perfecto” Zalutskiy’in kadroya eklenmesiyle ve Oleksandr “s1mple” Kostyliev’in devam eden üstün performansı ile Na’Vi, yıl boyunca katıldıkları iki etkinlik haricinde ilk dörde girmeyi başardı. Buna Gamers Without Borders gösteri maçı etkinliğini ve WePlay’i kazanmak da dahil!

Na’Vi, bu yıl bir major kazanamamış olsa da, yüksek profilli etkinliklerde iki kez ikinci oldu. ESL Pro League Season 12: Europe’da Astralis’in limitlerini zorlamış ve neredeyse galibiyet almayı başarmışlardı. Na’Vi geçen ay aynısını Intel Extreme Masters XV – Beijing Online: Europe’da Vitality’ye karşı da yaptı.

Team Vitality

fotoezh 6 6705.1200x1200 1024x683 1

Dünyanın en iyi oyuncularından birine sahip olmanın faydalarından biri de muhtemelen her zaman dünyanın en iyi takımları arasında görülmenizdir.

İlk zamanlarda Vitality ile ilgili bazı belirsizlikler vardı ancak takım yaza doğru performansını sağlamlaştırmayı başardı. Ard arda katıldıkları üç turnuvayı ikinci sırada tamamladılar ve son olarak geçen ay iki major turnuva kazandılar. Na’Vi ‘yi yenerek Intel Extreme Masters XV – Beijing Online: Europe’u kazanmayı başardılar ve hatta Astralis’i yenerek BLAST Premier: Fall 2020 şampiyonu olarak yılı çarpıcı bir şekilde bitirdiler.

Organizasyon ayrıca yıldız oyuncu Mathieu “ZywOo” Herbaut ile sözleşmesini 2024 yılına kadar uzattı.

Astralis

2020 yılı Astralis’in, Intel Extreme Masters XV – Global Challenge’da dahil olmak üzere toplam üç büyük major zaferi ile kapatarak dünya sıralamasında zirvede olduğu bir diğer yıl oldu.

Astralis, üst üste tam üç yıldır HLTV’deki güç sıralamalarında birinci sırayı işgal ediyor. Takım yaz ayında, 2016 Kasım ayından bu yana dünya sıralamasındaki en düşük konumuna geriledi. Ağustos ayını 17. sırada kapatan Danimarkalı organizasyon çok geçmeden toparlanarak, Ekim ayında tekrardan zirveye yerleşti.

Intel Extreme Masters XV’in son üç maçında Astralis; Vitality, Na’vi ve Team Liquid ‘i arka arkaya alt etmeyi başararak turnuvadan birinci ayrıldı. Tek başına bu bile Astralis kadrosunun, organizasyonla bir araya gelmesinün üzerinden dört yıl geçmesine rağmen halen ne kadar güçlü konumda olduğunun bir kanıtıdır.

https://esporgazetesi.com/darkest-dungeon-epic-gameste-ucretsiz-oldu/
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments