1. Anasayfa
  2. Diğer

Druckmann ‘dan Nefret Söylemlerine Açıklama

Druckmann ‘dan Nefret Söylemlerine Açıklama
0

The Last of Us Part 2 bu oyun Sony’nin en hızlı satan oyundur. Kritik ve tüketici başarısı sağlamdı, ancak yeni bir podcast’te oyunun yaratıcı yönetmeni bazı üzgün hayranların bireysel çalışanlara ve oyunculara karşı nefretlerini kullandığını açıkladı.

Druckmann, Amerika’nın eski Nintendo başkanı Reggie Fils-Aimé’nin yaptığı kısa süreli yardım podcast’i Reggie ve Harold ile Talking Games konusu altında yorum yaptı. Druckmann’a, özellikle oyunun hikayesinin bazı bölümlerinin sızdıktan sonra, yayın öncesi veya olumsuz alımları ele alması istendi.

Druckmann, “İnsanlar ilk oyunun bir kısmını bu kadar yüksek tutuyorlar,kutsal oldu” dedi. “Biz hikayeye bağlı kaldık ve hikayeyi anlatmaya çalıştık.” “Sızıntılar, insanların yeni deneyime girmesini istediğimiz kadarıyla her şeyi çöpe attı ve tüm tepkiler biraz karışık. Bunu oyun hakkındaki konuşmalardan nasıl ayıracağımı bilmiyorum,”diye ekledi Naughty Dog yönetmeni.

Sızıntılar, büyük karakterlerin kaderi ve önemli temalar da dahil olmak üzere oyunun en büyük hikaye ritimlerini ortaya çıkardı. Sızıntılardan hemen sonra, bazı forumlar az bir miktarda ön siparişleri iptal ettiklerini ve özellikle Druckmann stüdyosunun oyunu mahvettiğini açıkladı.

Kinda Funny ile ayrı bir podcast’te Druckmann, gerçek zamanlı sızıntıları izlemenin stüdyoda nasıl mutlak panik ve kaos yarattığını açıkladı. “Kaldırılmadan önce belki 100 kişi bu ayrıtılara sahipti ve sonra sadece orada oturuyorsun, kalbin batıyor.” Yükselmesi sadece zaman meselesi. ”Ve sadece bekliyorsunuz. Birkaç saat sonra, her yerde: Kullandığınız her sosyal medyadan nefret etmeye başlıyorsunuz, bu da ölüm tehditlerine, Yahudi aleyhtarı sözlere ve hiç beklemeyeceğim deliliğe dönüşüyor. ” “Biraz ayrılık yaratmalısınız; bu oyunu yaptık, bu oyuna inanıyoruz, bu oyundan gurur duyuyoruz, şimdi dışarıda, ”dedi Druckmann. “İnsanların tepkisi ne olursa olsun, beğenip beğenmeseler de, bu onların tepkisidir ve o zaman bununla savaşmazsınız.”

“Ne kadar nefret dolu şeyler söyleniyor, daha aşağılık şeylerle uğraşmak daha zor. Takım üyelerine ya da oyunda belirli bir karakteri oynayan üyelere böyle söylemler olduğunu gördüğümde katlanmak daha zor. Oyunda oynadığı kurgusal bir karakter yüzünden gerçekte kötü şeyler aldığı bir aktörümüz var, bu konuda fikrimi söylerken zorlanıyorum. ”

Druckmann oyuncudan veya oyundaki karakterden bahsetmese de, internetteki bazı siteler aylardır oyundaki istismar, vitriol ve alaycılığı lobi yapıyor. Oyun, piyasaya sürüldüğü günden beri bombalanıyor. Aylar önce internet, Abby’nin görünüşü ve cinsiyet kimliği hakkında sahte bir kaygı uyandırmıştı. Ve oyunun açılış haftasında JB Hi-Fi için bir Brisbane mağazası The Last of Us 2 için oyunun unvanını “One Angry Lesbian” ile değiştirdi.

https://twitter.com/Steenium/status/1272012901562253313

Benzer şekilde, sızıntılar The Last of Us’un ana karakteri Joel’e olanlara kızgın olan öfkeli hayranların bir bölümünü ortaya çıkardı. Joel, oyunun pazarlamasında fragmanlarda sahte sahneler içerdiği kadar ortaya çıktı. Druckmann, Çernobil’in yazarı Craig Mazin ve HBO için yaklaşmakta olan Last of Us uyarlaması olan filmin bu farklı versiyonuyla uğraşacağından söz ettiğini de sözlerine ekledi. “Büyük bir şey yaptığınızda ve hayranları hayal kırıklığına uğratıyorsanız, bunun bir maliyeti var, ”dedi Druckmann.

Oyunun ticari başarısı ve halkın tepkisi arasında hala çılgın bir farklılık var.Metacritic, The Last of Us 2’nin kullanıcı yorumları, 100.000’den fazla derecelendirmeden 4.9 oranında oturuyor ve bu incelemelerin 4.000’inden fazlası “karışık”. Ancak, The Last of Us 2’nin satışları o kadar güçlü oldu ki, yeniden düzenlenen Last of Us, ilk çıkışından yaklaşık altı yıl sonra İngiltere’de ilk 10 perakende listesine tekrar girdi.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments