1. Anasayfa
  2. Espor

DWG ShowMaker “BeryL Gerçekten Çok Gergin ve Heyecanlıydı…”

DWG ShowMaker “BeryL Gerçekten Çok Gergin ve Heyecanlıydı…”
0

DWG, 2020 LoL Dünya Şampiyonası yarı finalinde G2 Esports’u geride bıraktı. Geçtiğimiz sene Worlds heyecanı çeyrek finalde G2 Esports tarafından yarıda bırakılan DWG için bu seneki rövanş karşılaşması kendileri adına oldukça tatlı bir intikam oldu. Dünya çapında espor topluluğunun gözdesi konumuna gelen DWG orta koridoru Heo “ShowMaker” Su maç sonrası verdiği röportajda galibiyet hakkında konuşurken sevincini gizleyemedi.

Bu reklam alanını aktif et!

G2 Esports’u yendikten sonra yatağına gittiğinde ne düşünüyordun?

“Öncelikle, gerçekten çok mutluydum. Çin’de biraz daha uzun kalabildiğimiz için rahatlamıştım ve intikamımızı aldığımız için gayet sevinçliydim.”

Daha fazla deneyiminiz olduğu için daha az gergin olduğunuzu söylediniz ancak rakibinizin G2 olduğu göz önüne alındığında, üstünüzde baskı olması gayet doğal bir durum. Oyunda nasıldınız?

“Maç başlamadan hemen önce iyiydim ancak maç başladığında gerçekten gergin hissediyordum. Gerçekten odaklanmaya çalışıyordum. 3. oyunu kazandıktan sonra gerginliğim neredeyse tamamen ortadan kalkmıştı, bu yüzden 4. oyunun tadını çıkarabildim.”

“BeryL gerçekten çok gergin ve heyecanlıydı, bu yüzden maç boyunca ona sabırlı olmasını söylemek zorundaydık”

Birinci maçı kazandıktan sonra Nuguri ‘nin Fiora oynadığı ikinci maçı kaybettiniz. O maçtan sonraki geri bildirim nasıldı ?

Fiora gerçekten zor bir seçim ancak Nuguri, Fiora ile çok fazla pratik yapmıştı ve rolünü iyi bir şekilde yerine getirme yeteneğine sahipti bu yüzden Fiora’yı seçtik. Wunder ‘in Camille ile 2v1 ‘den hayatta çıktığı bir an vardı. Eğer Camille ‘i seçseydik kazanırdık. Bu nedenle, taslak hakkında geri bildirim almak yerine, oyunda pişmanlık dolu anlar olduğunu söyledik.

https://esporgazetesi.com/2020-yilinin-oyuncusu-kategorisinde-xantaresde-var/
Birinci ve üçüncü oyunlarda Caps ‘in yetenek atışlarından kaçınmayı avantaj haline getirdin ve dördüncü oyunda aldığın solo kill ile birlikte ona karşı baskın taraf oldun. Takımınızın yarı finaldeki zaferine ne kadar katkıda bulunduğunuzu düşünüyorsunuz?

“Herkesin %20’lik eşit paylarla eşit katkıda bulunduğunu düşünüyorum. [Gülerek] Hassas olmak gerekirse Ghost’un yaklaşık %21 ve BeryL’in %19 katkısı olduğunu düşünüyorum [Gülerek]. Ghost gerçekten iyi iş çıkardı fakat BeryL çok gergin ve heyecanlıydı bu nedenle maç boyunca ona sabırlı olmasını söylemek zorundaydık. BeryL ‘de iyi iş çıkardı ancak alt koridor ikilisi bir bütün olduğu için daha iyi olanı bir adım öne çıkaracağım.”

Maçların üçü Twisted Fate vs Sylas idi. Bu eşleşmenin nasıl olduğunu düşünüyorsun?

“Twisted Fate vs Sylas ‘da detaylar gerçekten çok önemli. Bir minyona yapılacak tek bir otomatik saldırının bile snowballa bağlamakta fark yaratabileceği çok hassas bir eşleşmedir. Önceki İrelia vs Jax, Leblanc vs Syndra eşleşmeleri… Daha iyi olan oyuncunun bir şansı var… Her iki şampiyonu da oynayacağımdan eminim.

BeryL’den Leona ile birinci ve üçüncü maçlarda harikaydı. DAMWON Gaming, Leona’nın seviyesini yüksek görüyor mu?

“BeryL içeri girdiğinde dayak yiyen ve geri dönemeyen, geri vitesi olmayan şampiyonlar oynamayı sever [gülüyor]. Takımımız içeri giren takım arkadaşına çoğunlukla destek verdiğinden bunun bize çok uyan bir seçim olduğunu düşünüyorum.”

Hiçbir oyuncu koçluk personelinize teşekkür etmekten çekinmiyor. Sana nasıl yardımcı oldular?

“Birincisi, rahatça oynayabileceğimiz rahat bir seçme ve yasaklama durumu oluştururlar. Bunun yanında… O kadar çok şey var ki, ama bunu düşünmeye çalışıyorum, gerçekten spesifik bir şey düşünemiyorum [gülüyor]. Pek çok konuda gerçekten çok yardımcı oluyorlar.”

Sadece finaller kaldı. Bu konuda heyecanlı mısınız yoksa gergin misiniz?

“İlerisine yönelik önceden çok fazla endişelenmeme eğilimindeyim, bu yüzden henüz herhangi bir şey hissetmiyorum. Bunu, stadyuma adım attığım gün öğreneceğim. Her neyse, artık antrenman yapmak için hiçbir takıma sahip değiliz – formumuzu bireysel antrenmanlarla korumamız ve sakin kalmamız gerekecek.”

DAMWON Gaming , üç yıl içinde finale kalan ilk LCK takımı oldu. Kore’yi temsil ettiğinizle ilgili herhangi bir gururunuz veya vatanseverlik hissiyatınız var mı?

“Açıkçası, var. LCK ‘i yılın en büyük uluslararası turnuvası olan Worlds ertkinliğinde temsil ediyor olacağız. Kendi sahasında bir LPL takımını yenerek şampiyon olursak, etkinlik heyecan verici olmaktan öteye gidecek.”

Eklemek istediğiniz son bir yorum var mı?

“LCK’yi temsil ediyor olsak da, oyunu vatanseverlikle ciddiye alacağım. Elimden gelenin en iyisini yapmak için elimden geleni yapacağım,bu yüzden lütfen bizim için tezahürat edin!

r1603710801895569
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments