1. Anasayfa
  2. Espor

Faker’ın Yeni Maaşı 7,1 Milyon Dolar Oldu!

Faker’ın Yeni Maaşı 7,1 Milyon Dolar Oldu!
1

League of Legends’in en popüler oyuncusu Lee “Faker” Sang-hyeok’un yeni maaşı 1,9 Milyon Dolar artırılarak 7,1 Milyon Dolara yükseltildi.

Profesyonel oyunculuk kariyerine SK Telecom T1 2 ile başlayan Faker, 2013’ten beri hâlâ bu takımda oynuyor. 2019’da T1 olarak değişen SKT T1, Faker ile kontratını yeniledi. Geçtiğimiz günlerde kontratı biten Faker ile yeniden anlaşan T1, Faker’ın konratını 1+1 yıl daha uzattı. Maaşına da ufak bir “zam” getirildi.

Naver.com’dan Park Chan-hyeong’un haberine göre T1, Faker’ın mevcut maaşı olan 5,2 Milyon Dolara 1,9 Milyon Dolar daha zam ekledi. Maaşı 7,1 Milyon Dolara çıkan Faker, maaşı en yüksek esporcular listedindeki zirvesini korumaya devam ediyor. Yeni maaşının Güney Kore para birimi Won’a çevirdiğimizde ise ortaya 8,4 Milyar Won gibi büyük bir tutar çıkıyor.

Toyota Corolla Sedan 1.6l 97kW Comfort üzerinden hesaplama yapacak olursak, Faker’ın yeni yıllık maaşı ile bu araçtan toplam 280 adet alınabiliyor. Daha büyük bir hesap yaparsak, Faker’ın yeni yıllık maaşı ile Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Coupe 2022‘den 19 adet alınabiliyor. Bu maaşı ile iPhone 12 Pro‘dan 6222 adet alınabiliyor. Aynı zamanda Faker’ın yeni maaşı, 2665 kişinin 1 aylık asgari ücretine eşit. (Araçların güncel tutarları için araç isimlerine tıklayabilirsiniz.)

8 kez LCK, 3 kez Worlds ve 2 kez MSI şampiyonu olan Faker’ın aldığı bu maaş hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yapıyoruz bu işi. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Top autos
Top autos
1 yıl önce

Nice post!