1. Anasayfa
  2. Diğer

GTA Trilogy; Definitive Edition Hakkında Bugüne Kadar Neler Oldu ?

GTA Trilogy; Definitive Edition Hakkında Bugüne Kadar Neler Oldu ?
0

Birçok oyun severin gönlünde taht kuran oyunlar hiç şüphesiz açık dünya modlu oyunlardır. Bu oyunlar özellikle Rockstar Games’in simgesi haline gelen Grand Theft Auto yani GTA serileridir. 2013 yılında piyasaya sürülen GTA serisinin beşinci oyunu olan Grand Theft Auto; V oyunu 140 milyon kopya ile dünyanın en çok satan ikinci oyunudur. Ayrıca GTA Vice City 2002 yılında 17.5 milyon, San Andreas 2004 yılında 25 milyon ile en çok satılan oyunlar olmuştur.

Tarihler 8 Ekim’i gösterdiği zaman Rockstar Games, resmi YouTube hesabından bir video paylaşmıştı. Bu videoda sırasıyla GTA III, Vice City ve San Andreas’ın kapak fotoğraflarındaki kahramanlarını içeriyordu.

İşte O Video;

Kimi insanlar Rockstar’ın hiçbir şey yapmadığını savunurken, kimi kesim Rockstar’ın GTA V’den de büyük bir işler başaracağını tahmin ediyordu. Ancak 22 Ekim günü yayınlanan video ve detaylar ile Rockstar oyuncuları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Rockstar bu 3 efsanevi oyunu sadece Unreal Engine motoruyla geliştirmiş ve oyunlara sadece ışıklandırma, gölgelendirme ve makyaj alanında yenilikler getirmişti. Ve oyun ön siparişe açıldığını ve 11 Kasım’da resmen çıkacağını da açıklamıştı.

GTA Trilogy Oyunundan bazı görüntüler ;

96bf04e0 333f 11ec bfab 6b81acd6de4f.cf
CJ in GTA trilogy remaster

Genel olarak Rockstar, bu oyunların doğal yapısını koruduğu gözlemlense de oyunda çeşitli yeniliklerde getirmişti. Ama bu yeniliklerin, GTA V’den esinlenerek yapıldığını söylersek yanlış olmaz.

Üçüncü Şahıs Modda Nişan Alma ;

grand theft auto remaster oynanis goruntuleri internete sizdi

Daha Büyük ve Ayrıntılı Radar ;

image 1 edited 2

Silah Menüsü ;

GTA The Trilogy San Andreas Definitive Edition Weapon Wheel

Başarım ve Ödüller ;

image 2 edited 1

gibi pek çok yeniliğiyle 11 Kasım’da piyasaya sürüldü. Ancak oyunla ilgili heyecanlar yerini koskoca bir hayal kırıklığına bıraktı. Örneğin oyunun PlayStation platformuna, PC platformundan önce çıkması oyuncuları bir hayli sinirlendirdi. Birçok kesim ise Rockstar’ın yenilik bile yapmadığını savundu. Oyunun sadece renklendirmesinin yapıldığını doğal yapısı ile ilgili hiçbir şeyi değiştirmediğini söylüyordu. Aynı zamanda oyun Türkiye fiyatı ile de oyuncu topluluğumuzun büyük tepkisini çekmişti. Nitekim sadece Remastered olan bu sürüm tam 529.90 TL karşılığında sadece Social Club’da satılıcağı açıklanmıştı. Birçok bug, ani fps düşmesi gibi sorunlarla boğuşan oyun, piyasaya sürüldükten 3 gün sonra PC platformundan satışı kaldırıldı. Rockstar ise bu durumu “istenmeden dahil edilen veri dosyaları” nedeniyle kaldırdığını açıklamıştı.

FD9CqFBXMAg0vDY
“Rockstar Games Launcher şu an aktif. Ancak GTA: The Trilogy – The Definitive Edition, bu sürümlere istemeden dahil edilen dosyaları kaldırdığımız için satın alınamıyor. Kesinti için özür dileriz ve biz bu sorunları çözerken, sabrı için herkese teşekkür etmeyi isteriz..”

Nitekim oyun yaklaşık 2 gün sonra yeniden PC platformunda erişime açıldı. Rockstar twitter üzerinden yaptığı açıklama ile oyunun yeniden mevcut olduğunu açıkladı.

“GTA: The Trilogy – The Definitive Edition, oynamak ve satın almak için Rockstar Games Launcher aracılığıyla tekrar mevcut. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dileriz ve ilerledikçe genel performansı iyileştirmek ve güncellemek için çalışıyoruz.”

Oyunun bir diğer gündemi ise dünyanın en büyük oyun inceleme sitesi olan Metacritic‘den geldi. Metacritic topluluğu, bu oyuna tam 0.5 Metascore’a layık gördü. Öyle ki yapılan toplam 3500 e yakın yapılan yorumdan sadece 113 tanesi olumluydu.

GTA Trilogy

Diğer İnceleme Puanları İse Şu Şekilde ;

  • OpenCritic – 52/100
  • Xbox – 3.7/10
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments