1. Anasayfa
  2. CS:GO

Interp Ratio ve Rate Ayarları Nasıl Olmalı?

Interp Ratio ve Rate Ayarları Nasıl Olmalı?
4

Çoğu kişinin bilmediği veya bildiği sandığı öncelikle Interp Ratio komutundan bahsedelim. Öncelikle bu ayarın konsol komutu şu şekildedir; cl_interp_ratio 1 veya 2. Arkadaşlar bu ayarı 1 yaparsanız sunucuya kendi internetiniz ile bağlanırsınız, 2 yaparsanız da Valve sunucularından bağlanırsınız.

Pinginiz 10 – 50 arası ise bu ayarı 1 de kullanmanız mermilerin doğrusallığını ve konforunu arttıracaktır. Fakat Calyx gibi XANTARES gibi profesyonel oyuncular LAN turnuvalarında 5 pingle oynasalar dahi bu ayarı 2 yapıyorlar. Bunun sebebi de yıllardan beri o ayarının 2 de kalmış olması ve değiştirmek istememeleridir. Eğer 50 ping üstünde alıyorsanız en sağlıklısı bu ayarı 2 yapmaktır. Dilerseniz kontrol etmek için Türkiye sunucusuna girip bu ayarı 1 ve 2 de test edebilirsiniz. 1 yaparsanız çok düşük pingle oynadığınız için mermiler daha net ve konforlu gidicektir.

ESEA platformunda çok düşük ping ile oynuyorsanız bu ayarı 1 yapıp rahat rahat oynayabilirsiniz. Ama 50 ping üstü FACEIT, MatchMaking yani rekabetçi gibi platformlarda oynuyorsanız bu ayarınız “cl_interp_ratio 2” olarak kalsın.

rate

Rate Ayarları

Oyuna önceden yapılan güncelleme sonrasında Valve herkesin ayarlarını manuel olarak ayarladı. Yeni varsayılan CS:GO ayarlarına göre “rate 196608” olarak değiştirildi. Fakat çoğu profesyonel oyuncu bu ayarı “786432” şeklinde kullanıyor. Bunun sebebi internet indirme yani download hızlarının yüksek olmasıdır. Yani şu şekilde açıklayabilirim;

– 6,2 Mb / sn – “786432” Fakat herkesin hızı değişkenlik gösterdiğinden bunun en ideali “128000” şeklindedir. Türkiye şartlarında genel olarak hızların yavaş olmasından ötürü size önerdiğim rate ayarı “128000” budur. Bu iki ayarı da böyle kaydederek rahat rahat oynayabilirsiniz.

Merhaba ben Tolgahan. 19 yaşındayım İzmir'de yaşıyorum. Çocukluğumdan beri cs oynuyorum yani sadece cs değil her türlü oyunu oynadım. Cs tabi ağır bastı ve oyunda elimde olan imkanlarla iyi bir aşama kaydettiğimi düşünüyorum. Oyunda ki bilgilerime gelicek olursak 6.000+ saat oyun sürem var rankım global faceit 10 levelim. Bir çok takımda in game leader yani oyun içi lider olarak görev yaptım. Sizlere edindiğim tecrübeleri aktarmak için burdayım.

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Nonamer
Nonamer
3 yıl önce

Verdiğiniz çoğu bilgi yanlış .. Xantares, calyx ratio 1 kullanıyorlar. Rate her zaman 786432 olmalıdır. Ayrıca Esea ya geçtim ratio 1 kullanayım faceit e geçtim ratio 2 kullanayım diye bir şey yok. Kendi internet sağlayıcınızdan bilgi alışverişi için ratio 1 hitbox ları değiştiriyor .. valve nin sağlayıcıyı kullanmak için default ratio 2 dir.

Nonamer
Nonamer
3 yıl önce

-Xantares ve calyx in ratio 2 2018 yılında doğrudur. Ancak şuan iki oyuncu da ratio 1 kullanıyor ve diğer Türkiye içinde birçok oyuncu ratio 1 ve coğuyla da muhatabım var. (Aslanmashadow,lurzbob,aimdll vs.)
-M4z, Duhan dan bahsediyorsan o da benim arkadaşım ancak o oyunu bıraktı (espor olarak) baya eski de kalmışsın kral kusura bakmazsın umarım.

En iyi ayarlar Cl_interp 1 ratio 1 rate 786432 dir. Alışıp değişmeyen çoğu profesyonel var onlar 1.6 dan beri öyleler ona yapacak bir şey yok oyunu actıkları gibi oynuyorlar.

Nonamer
Nonamer
3 yıl önce
Yanıtla  Nonamer

Olay aslında zaten ayarlarda değil, bilekte bitiyor..