1. Anasayfa
  2. Espor

Kariyer İncelemesi: Armut

Kariyer İncelemesi: Armut
0

Türkiye’den Avrupa’ya tansfer olan Armut, dünyanın en iyi üst koridor oyuncularının arasına girmeyi başardı.

Worlds 2020’de gösterdiği büyük başarı sayesinde LEC takımlarından MAD Lions’a transfer olan Armut, ilk senesinde iki kez LEC şampiyonu olmayı başardı. Worlds 2020’de yendiği takımı şampiyon yapan Armut, Worlds’te neler yapabilecek göreceğiz.

Geçmişte TCL’de oynayan Armut, toplam 5 farklı TCL takımında oynadı.

İlk yılları

Kariyerine TCL takımlarından Big Plays Incorporated ile başlayan Armut, 2015 kış mevsimini 7. sırada bitirdikten sonra NumberOne Esports’a transfer oldu. Bu sırada Tucake ismini kullanan Armut, yükselme ligi finallerini 4. sırada bitirdi.

HWA Gaming (Haziran 2016-Kasım 2018)

push2win ismiyle lige başlayan Armut, Yükselme ligini birinci sırada bitirerek Playoff maçlarına çıkmaya hak kazandı. Playoff serisini de birinci sırada bitiren oyuncu, TCL 2018 kış mevsimine katılmaya hak kazandı. Bu sırada push2win isminden Armut ismine geçen oyuncu, kış mevsimini 7. sırada bitirdi ve yaz mevsimi elemelerine katıldı. Elemeleri geçip yaz mevsimine katılmaya hak kazanan Armut, yaz mevsimini 4. sırada bitirdi ve Playoff serisini 5. sırada kapattı. Bu sene oynanan TBF karşılaşmasını Supermassive, Royal Bandits’e karşı kazandı.

HWA

Royal Youth (Kasım 2018-Aralık 2019)

Royal Bandits’in Royal Youth olarak değişmesinden sonra takıma transfer olan Armut, kış mevsimini 3. sırada bitirerek Playoff maçlarına çıkmaya hak kazandı ancak yarı finalde Supermassive’e 3-2 kaybetti. Böylece KMF şampiyonluğunu elde edemedi.

Yaz mevsimine harika başlayan oyuncu, bu mevsimi 1. sırada bitirerek Playoff maçlarına yarı finalden başlama şansını yakaladı. Yarı finalde Aurora’yı 3-0 eleyen takım, finalde Supermassive ile karşılaştı. TBF tarihinde bir ilk gerçekleşti ve seri 5 maça uzadı. 5. maçta Jayce ile oynayan Armut, bu maçtan galip geldi ve takımına ilk TBF şampiyonluğunu kazandırdı. Finalin MVP’si olan oyuncu, TBF kupasını da ilk kez kaldırmış oldu.

48654419376 0baec0d12a h

Bu başarısından sonra Worlds 2019’a katılmaya hak kazanan Armut, D grubuna düştü ve burada DAMWON Gaming ve Flamengo Esports ile eşleşti. Gidişat ilk başta kötü olsa da, Flamengo’ya karşı alınan bir zafer, bu takımı Flamengo ile bir kez daha karşı karşıya getirdi. Tiebreak maçında harika bir performans yaratan Royal Youth, Flamengo’yu iki kez üst üste yenerek Worlds 2019’u sonuncu kapatmalarını sağladı.

Böylece ön eleme aşamasının ikinci turuna yükselen takım, ikinci turda Kuzey Amerika’nın üçüncü sıradan takımı Clutch Gaming ile karşılaştı. Bu seriyi 3-0 kapatan takım, turnuvayı 18. sırada kapattı ve Worlds’e veda etti.

Supermassive Aralık 2019- Kasım 2020)

Bu sene Supermassive, Armut, Stomaged, Bolulu, Zeitnot ve Dumbledoge’dan oluşan iddialı bir takım kurdu. İlerleyen dönemlerde Dumbledoge’in yerine Japone transfer oldu. Bu sırada kış mevsimini 3. sırada kapatan Supermassive, kış mevsimi finallerini de 5. sırada kapattı.

SUP Armut

Yaz mevsiminde KaKAO ve SnowFlower transferini yapan takım, yaz mevsimini 3. sırada bitirdi. Playoff maçlarına çeyrek finalden başlayan Supermassive, çeyrek finalde Beşiktaş’ı 3-1, yarı finalde ise Galakticos’u 3-0 yendi. Böylece finale çıkan takım, burada 5 Ronin ile karşı karşıya geldi. TBF 2020 5 maça uzadı ve Supermassive, seriyi 3-2 kazanarak ikinci kez TBF şampiyonu oldu. Serinin MVP’si KaKAO seçildi. Bu başarısıyla Supermassive, bir kez daha Worlds’e katılmaya hak kazandı.

TBF 20 Armut

A grubuna yerleşen takım, ilk maçında INTZ’e karşı 1-0 önde başladı. Maşı harika oynayan Armut, kendisine yapılan 5 kişilik kule altı denemesini avantaja dönüştürdü ve burada düşmeden 2 skor almayı başardı. SUP’un finaldeki skoru 2-2 oldu ve grubu 3. sırada kapattı. Grubun 4. takımı MAD Lions ile karşı karşıya gelen Supermassive, ilk kez bir EU temsilcisini 5 maçlık seride yendi. Seriyi 3-2 kazanan SUP, MAD Lions’u Avrupa’ya geri gönderdi. Ancak ikinci turda Unicorns of Love’a 3-0 yenilen SUP’un da Worlds macerası burada bitti. Supermassive, Worlds 2020’yi 18. sırada bitirdi.

50385706833 d229260f0b h

MAD Lions (Kasım 2020-?)

Türkiye’de büyük heyecan yaratan bu transfer, Armut’un kariyerindeki en büyük başarıya imza atmasının temeli oldu. MAD Lions, Worlds 2020’de karşısında duramadığı Armut’u takımına transfer etti. Ormana da Elyoya’yı transfer eden takım, Armut, Elyoya, Humanoid, Carzzy ve Kaiser’den oluşan yeni kadrosuyla LEC 2021 bahar mevsimine başladı. Bahar mevsimini 3. sırada bitiren takım, kazananlar havuzunun ilk turunda Rogue’u 3-1 yendi ve yarı finale çıkmaya hak kazandı. Yarı finalde de G2 Esports’u 3-1 yenen takım, tarihinde ilk kez LEC finaline çıktı. Bu sırada kaybedenler havuzuna düşen Rogue, sırasıyla Schalke 04 ve G2 Esports’u yenerek finale çıktı. LEC tarihinde ilk kez G2 ve Fnatic’in olmadığı bu finalde MAD Lions, Rogue’u 3-2 yenere LEC şampiyonu oldu.

Bahar

İlk mevsiminde LEC şampiyonu olan Armut, aynı zamanfa finalin MVP’si oldu. Bu başarısının sonucu olarak MSI 2021’e katılmaya hak kazanan oyuncu, İzlanda’da gerçekleşecek turnuvada Avrupa’yı temsil etti. B grubunu birinci sırada bitiren takım, ikinci aşamaya çıktı ve 6 takımdan oluşan gruba katıldı. Bu takımda DWG KIA, Cloud9, Pentanet.GG, Royal Never Give Up ve PSG Talon vardı. MAD Lions grubu 5-5 kapattı ve elemelere çıkmaya hak kazandı.

Yarı finalde son Worlds şampiyonu DWG KIA ile eşleşen MAD, 2. ve 3. maçlardan üstün gelse de, seriyi 3-2 kapatarak yarı finalden elendi ve MSI 2021’i 4. sırada kapattı. Aynı zamanda kendisi, MSI yarı finaline kadar gelebilen ilk Türk oyuncu oldu.

Yaz mevsimini de 3. sırada kapatan MAD Lions, Playoff maçlarına çıkmaya hak kazandı ve kazananlar havuzunun ilk turunda G2 Esports’u 3-1 mağlup etti. Böylece yarı finale çıkan takım, burada Rogeu’u 3-0 mağlup ederek ikinci kez LEC finaline çıktı. MAD Lions’un rakibi, kaybedenler havuzunun ilk turundan başlayıp zorlu rakiplerini eleyen Fnatic oldu. LEC stüdyosunda gerçekleşen finalde MAD Lions, Fnatic’i 3-1 yenerek ikinci kez LEC şampiyonu oldu. Böylece Worlds 2021’e birinci sıradan katılma hakkı kazandı.

yaz

Kura çekilişinden sonra D grubuna düşen takım, burada Team Liquid de Gen.G ile eşleşti. Diğer rakibi ise ön eleme aşamasından gelecek. MAD Lions’un bu grubu birinci sırada bitirme şansı oldukça yüksek.

Başarıları

  • 2x TCL şampiyonu
  • 2x LEC şampiyonu
  • 2x LEC Final MVP
  • 1x TCL Final MVP
  • 5x LEC Kış mevsimi maçın en değerli oyuncusu
  • 3x LEC Yaz mevsimi maçın en iyi oyuncusu

Worlds 2020’de “Aferin İrfan” etiketiyle Twitter dünya gündemine giren Armut için Hashtag’leri hazırlayın. Çünkü Worlds 2020, bugün saat 14:00’te başlayacak.

Her ne kadar Armut grup aşamasından başlasa da, ön eleme aşamasından başlayacak bir Türk takımı var, o da Galatasaray Espor. Galatasaray’ın ilk maçı bugün saat 19:00’da Beyond Gaming’e karşı olacak. Diğer maçı ise saat 21:00’de Unicorns Of Love’a karşı olacak.

Yapıyoruz bu işi. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments