1. Anasayfa
  2. Espor

League of Legends MSI Etkinliği Yeni Formatıyla İzlanda’da

League of Legends MSI Etkinliği Yeni Formatıyla İzlanda’da
League of Legends MSI
0

Günler süren, haber sızıntıları ve spekülasyonlardan sonra Riot Games, Sezon Ortası Turnuvasının ( MSI ) yerini ve formatını resmen duyurdu. Riot Games, geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle turnuvanın gerçekleşememesinden sonra League of Legends espor taraftarlarının bu yıl LAN etkinliği için neler beklemesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu reklam alanını aktif et!

MSI İzlanda’da Düzenlenecek

League of Legends’ın en prestijli olan ikinci turnuvası, 2021’de İzlanda’nın Reykjavik kıyılarını süsleyecek. Ayrıca İzlanda, böylesine bir turnuvaya da ilk kez ev sahipliği yapıyor olacak.

MSI 2021 geliyor. Kim zincirlerini kıracak? Parkalarınızı toplayın çünkü League of Legends’ın en büyük profesyonel oyuncuları İzlanda’da hesaplaşmak üzere! Bu geniş, destansı manzara, büyük hareketlere ve yükselen efsanelere zemin hazırlayacak. Tarihler: 6-22 Mayıs.”

Küresel Espor Ortaklıkları ve İş Geliştirme Başkanı Naz Aletaha’ya göre ada ülkesi, devam eden salgın süreci sırasında ülkedeki riskin az olması ve hükümetin Riot Games ile çalışmaya istekli olması nedeniyle seçildi.

Yeni Format, Ön-Eleme Turu Yok

Turnuvanın düzenleneceği yeni bir mekanın yanı sıra eski öneleme (playin) sistemini göz ardı edecek yeni bir turnuva formatı da geliyor. Turnuvaya katılım süreci aynı olacak, her bölgeden en iyi takım turnuvaya katılım hakkı kazanacak. Yeni formatta küçük bölgesel ekipler etkinlikte yer almak için mücadele vermeyecek. Bunun yerine 12 takımın tamamı direkt olarak ana etkinlikten başlayacak.

Bu yeni formatın üç aşaması olacak. Etkinlik, on iki takımın da bu aşamadan başlayacağı ve her biri dört takımdan oluşan üç gruba ayrılacağı birinci aşamadan başlayacak. Grupların her biri ikili lig usulünde tek bir maç oynayacak. Her grubun en iyi iki takımı bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanacak.

İkinci aşamada ise geriye kalan altı takım, ikili lig usulünde tek bir maç daha oynayacak. İlk dört takım playoff grubuna yükselecek.

Üçüncü aşamaya yükselen bu en iyi dört takım, beş maçlık tekli eleme serisinden oluşan yarı final ve final turunda boy gösterecek. Bu aşamadan da galip gelen takım, MSI 2021 Şampiyonluğunu ilan edecek.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments