1. Anasayfa
  2. Espor

LEC’in Yeni Takımıyla Tanışın: Team BDS!

LEC’in Yeni Takımıyla Tanışın: Team BDS!
0

2016 yılında kurulan FC Schalke 04 Esports, LEC slotunu 26,5 Milyon Euro’ya Team BDS’e sattı. İsviçre merkezli Fransız takımı olan Team BDS, 2022 sezonunda LEC’in 10. takımı olarak lige devam edecek.

Bu değişimden sonra adı sıkça karşımıza çıkan Team BDS’i yakından inceleyelim.

Kuruluş

Team BDS, 13 Mayıs 2020 yılında kuruldu. Fransa ligi LFL takımlarından Bastille Leagacy’i ve LoL kadrosunu satın alarak profesyonel arenaya giriş yapan Team BDS, ilk olarak Underdogs 2020 isimli turnuvada mücadele etti. Ancak C grubunu 3. sırada bitiren takım, playofflara çıkamadan turnuvadan elendi.

LFL 2021

BDS’in sıradaki turnuvası LFL Division 2 2020 oldu. İkili lig sistemi ile tek maç üzerinden oynanan ve ilk 2 takımın lige çıkmaya hak kazandığı bu turnuvada 10 takım yarıştı. Team BDS, bu turnuvayı 13-5 bitirerek birinci sırada kapattı. Bu başarısı ile LFL 2021’e çıkmaya hak kazanan takım, kadrosuna iBo, bluerzor, Xico ve Erdote’yi transfer etti. LFL 2021 bahar mevsiminin 4. haftasında 1. sıraya yükselen takım, sonraki hafta 2. sıraya düştü ve bu 7. haftaya kadar devam etti. 8. haftada da 3. sıraya düşen takım, lig aşamasını 3. sırada kapattı.

İlk 5 takımın playoff maçlarına çıkmaya hak kazandığı turnuvada BDS, playoffların ikinci turundan başladı ve Vitality.Bee ile eşleşti. Bu maçı 3-1 kaybeden takım, playoffları 4. sırada bitirerek EU Masters’a çıkamadan veda etti.

Team BDS

Yaz mevsimi için sadece 1 transfer yapan BDS, üst koridora Shemek’i aldı ancak iBo’yu göndermedi. Yaz mevsimi, bahar mevsimine göre daha kötü geçti ve ligi 6. sırada kapattı ve skoru 8-10 oldu. Yine ilk 5’in playofflara gittiği LFL’de 6. olan BDS, bu sefer playofflara gidemedi.

LEC

Schalke 04’ü rekor fiyata satın alan Team BDS, yeni bir kadro kurmak için harekete geçti. BDS ilk olarak Schalke 04 bünyesinde bulunan Mert’i (Mert Tanrıverdi) Takım Menajeri pozisyonuna getirdi. Takıma transfer olması beklenen bazı oyuncular var.

Aşağıdaki oyuncular, söylentilere göre Team BDS bünyesinde 2022 yılında LEC’de mücadele edecek:

  • NUCLEARINT (Orta Koridor)
  • LIMIT (Destek)
  • Comp (Alt Koridor)
  • Gilius (Orman)
  • GrabbZ (Koç)

Avrupa Ligine iddialı bir giriş yapmak istenen BDS için transfer söylentileri bu şekilde. BDS’in tüm transferleri bu ay tamamlanacak.

lec banner

Yapıyoruz bu işi. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments