1. Anasayfa
  2. Espor

Microsoft’tan 7,5 Milyar $ Bethesda Softworks Yatırımı

Microsoft’tan 7,5 Milyar $ Bethesda Softworks Yatırımı
0

Microsoft, Bethesda Softworks ve ana şirketi ZeniMax Media’yı 7,5 Milyar $ değerinde bir satın alma anlaşmasıyla satın aldı. The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Quake, Starfield ve daha fazlası gibi popüler oyun serileri Team Xbox’a katılıyor.

Satın alma , konsol ve bilgisayardaki Xbox Game Pass’e gelen önceki Bethesda oyunlarını takip ediyor ve Microsoft’a uzay destanı Starfield gibi yaklaşan oyunların kontrolünü veriyor . Microsoft, Starfield de dahil olmak üzere gelecekteki Bethesda oyunlarının Xbox veya PC’ye geldikleri gün Xbox Game Pass’te başlayacağını söyledi.

microsoft zenima

Microsoft, Xbox Series X ve Xbox Series S olmak üzere iki yeni konsol piyasaya sürmeye hazırlanırken haberler geliyor . Bethesda, yakında çıkacak olan iki PlayStation 5 ve PC münhasırını duyurmuştu : Arkane ‘s Deathloop ve Tango Gameworks oyunu Ghostwire: Tokyo . Xbox patronu Phil Spencer , Microsoft’un bu zamanlanmış özel anlaşmaları onurlandıracağını, ancak gelecekteki oyunların “duruma göre” Xbox dışı platformlara geleceğini doğruladı.

Bethesda Softworks , bu anlaşmanın başladığını duyuran ayrı bir makale yayınladı. Makale, stüdyoların bugüne kadarki yolculuğunu ve bu iki şirketin neden “mükemmel uyum” olduğunu özetliyor. Stüdyo satın alınırken, Bethesda’nın küresel pazarlama ve iletişimden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Pete Hines şöyle yazdı: “.. Ama kilit nokta, biz hala Bethesda’yız. Hala dün olduğumuz, yıllardır birlikte çalıştığımız stüdyolar tarafından yapılan oyunlar üzerinde çalışıyoruz ve bu oyunlar bizim tarafımızdan yayınlanacak. “

Microsoft, yeni nesil konsollarını 10 Kasım’da piyasaya sürecek ve ön siparişler yarın açılacak. Bu satın alma, Dishonored geliştirici Arkane, Wolfenstein studio MachineGames, Doom maker id Software ve The Evil Within studio Tango Gameworks gibi Bethesda alt stüdyolarının eklenmesinin ardından şirketin toplam dahili stüdyo listesini 23’e çıkarıyor . Ancak Microsoft, Bethesda’nın mevcut liderliğini koruyacağını söylüyor.

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments