1. Anasayfa
  2. Espor

Neden Kimse Viper Oynamayı Tercih Etmiyor

Neden Kimse Viper Oynamayı Tercih Etmiyor
3

Valorant’ın hayatının başlarında pek çok profesyonel oyuncu, Viper ’ın Valorant’ın rekabetçi metasında önemli bir rol oynayabileceğini iddia etti fakat hala kimse onu en iyi nasıl kullanacağını henüz çözemedi.

Bununla birlikte, birkaç yamadan ve bir dizi önemli güçlendirmeden sonra bile Viper hala en az oynanan ajan ve her zaman profesyonel seviye listesinin en altında yer alıyor.

Valorant’ın dereceli oyununda, 12 Valorant ajanının tümü arasında Viper, Gold 2′den Radiant’a kadar en düşük seçme oranına sahip.

Profesyonel bir turnuvada Viper‘ı gerçekten oynayan tek oyunculardan biri olan Tyson “TenZ” Ngo bile onun oyundaki en kötü ajan olduğuna inanıyor.

TSM’den Yassine “Subroza” Taoufik de aynı şekilde, Riot onu ne kadar güçlendirse de Viper için düşük umutlara sahip:

Bize göre, en büyük sorun bir Kontrol Uzmanı olarak sınıflandırılmış olmasına rağmen Brimstone ve Omen kadar çok şey sunmuyor.

valorant viper c

Asit Havuzu(C) yeteneğinin en fazla iki yükü olabilir ve tüm sahip olduğu bu kadar.Tek atışlık kafadan vuruşların olduğu bir oyunda, özellikle yüksek oyun seviyelerinde bu büyük ölçüde önemsizdir. Ayrıca, Killjoy’un Nanoswarm’ından (her yerden etkinleştirilebilen) veya daha yaratıcı kurulumlara olanak tanıyan daha iyi menzil ve hasara sahip Brimstone’dan Molly’den de daha kötüdür.

viper q acik 1 1

Zehir Bulutu(Q) iyi bir dumandır ve düşman ajanlarının içinde saklanmasını engeller. Ancak yerleştirmek, Brimstone’un Sky Smokes veya Omen‘ın Dark Cover‘ından çok daha zordur ve ikisine kıyasla menzil açısından daha azdır.

zehir perdesi

Viper‘ın Zehirli Perdesi(E) yeteneği, profesyonel oyuna dahil edilme potansiyeline sahiptir çünkü çok fazla şeyi kapsar. Ancak yalnızca birkaç saniye kalacağı için düşman ekibine saldırının nereden geleceği konusunda fikir verir.

viper u disi

Riot’un gerçekten araştırması gereken yetenek, Viper’s Pit ultisi. Ultinin kilidi açmak yedi küreye mal oluyor, bu çok fazla. Ve düşman ajanların görüş mesafesini ve sağlığını azaltmasına rağmen (takım arkadaşları artık son yama nedeniyle sağlık kaybına uğramıyorlar), yine de Viper‘ın konumunu ele veriyor. Bunun nedeni, ultisiyle yarattığı dumanlı zehrin içinde kalması gerekmesi.

Riot, Viper ‘ı Nasıl Düzeltebilir?

Bir Kontrol Uzmanının birincil işi, ekibi için smoke atabilmektir. Şu anda, Brimstone ve Omen’ın işi daha kolay, daha güvenli bir şekilde yapabilir. Viper‘ın tercih edilmesi için öncelikle Riot‘un düzeltmesi gereken şey bu.

Dumanlarının Posion Wall’a benzer duvarlardan geçmesine izin vermek iyi bir başlangıç ​​olurdu ancak o zaman bile yerleştirilmesi zor olurdu.

Riot, Viper‘ı etkili ve güvenilir bir smoke atıcı haline getirebilirse, özelliklerinin geri kalanı onu diğer Kontrol Uzmanlarının seviyesine çıkarmak için sadece küçük güçlendirmelere ihtiyaç duyar.

Sizce Viper’ın güçlendirilmesi için neler değişmeli?

Kaynak; oneesports

Abone ol
Bildir
guest

3 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Reynalove
Reynalove
1 yıl önce

Ne berki abi reyna tek atar yok asit havuzu falan boş iş bunlar hücumu sıfır bi karakter isterse feriştahi tercih etsin gene 0

Elf
Elf
2 yıl önce

yiiooo berk tercih ediyor

ViperAşığı
ViperAşığı
2 yıl önce

Viper main olarak söylüyorum iyi bir alan savunucusu fakat iş hücum etmeye geldiğinde sıkıntılı bir karakter . Bence ultisinin içinde canının dolması viperi ileri taşıyabilir.