1. Anasayfa
  2. Diğer

Playstation 5 Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Playstation 5 Türkiye Fiyatı Belli Oldu
0

Hayatımızda ve oyun dünyasında yeni bir çağa geçmek üzereyiz. Bunun en büyük sebeplerinden birisi yeni nesil konsollar ve onların getirdiği yenilikler olacak.

Playstation ve Xbox’ın bu sene çıkaracağı 2 yeni konsol bu çağın temellerini atacak. Hakkında sınırlı bilgilere sahip olduğumuz bu konsollar gerek bizlere sunacağı görüntü kaliteleri gerekse oynanış çeşitlilikleri ile konsol sevdalılarının yakın takibi altında.

Ülkemizde ise bu konunun daha da sıcak bir şekilde takip edilmesinin bir sebebi ise çeşitli vergiler ve kur durumu. Çünkü bu durum önümüzde bulunan iki seçenekli yolda tercih hakkımızı kısıtlıyor. Bu konsollara sahip olabilmek ya da olamamak. Peki ülkemizde marka değeri daha yüksek olan Playstation ve yeni konsolu Playstation 5’in çıkış fiyatı ne olacak? Gelin inceleyelim:

Ülkemizde şu an Playstation 5’in tabii tutulacağı 5 adet fiyat artışı yüzdesi bulunmakta. Bunlar sırasıyla:

  • Gümrük Vergisi (%50/20),
  • KDV (%18), ÖTV (%20),
  • Kültür Bakanlığı payı (%1)
  • ve son olarak TRT payı (%10).

Bu ücretlendirmeler maalesef konsolumuzun ham fiyatı üzerinden olmayacak. Artışlar sırasıyla ve yeni fiyatlar üzerinden olacak.

Playstation 5’in Türkiye ham fiyatının 449 dolar olacak. Bu artışları sırasıyla bu fiyat üzerinden uygular ve kur fiyatını da sabitlersek konsolumuzun 30 Eylül 2020 öncesi satış fiyatı 7223 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Bu hesaplamaları yaparken 2 ayrı dönem olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun sebebi ise 30 Eylül 2020 sonrası Gümrük Vergisi’nin %50’den %20ye düşecek olması. 2. dönem ise hesaplarımızın sonunda 5779 Türk Lirası’na ulaşıyoruz.

Yani konsolumuz 2 farklı fiyatın etrafında dönecek. 5779 ve kısa bir süre için de olsa 7223 Türk Lirası. Tabii ki bu konsolları alacağımız firmaların karlarını da hesap etmemiz gerekiyor. Çeşitli kampanyalar ile bizi kendine çekecek firmaların paylarını da eklersek 6200-8500 Türk Lirası arasında bir fiyat çıkıyor karşımıza . Eğer bekler ve konsolu Gümrük Vergisi düştükten sonra almak isterseniz 6400 ve 7000 Türk Lirası arasında bu konsola sahip olabileceksiniz.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments